Floating Islands

När vi gjorde vår livs resa och åkte runt i Sydamerika i tio veckor så besökte vi bl.a. Floating Islands. De ligger i Titicacasjön, världens högst belägna sjö med båttrafik, fiske mm. Sjön ligger på 4 000 meters höjd över havet. Först besökte vi sjön från den Bolivianska sidan, bodde på en ö, gjorde vandringar mm. Sen åkte vi en buss till Peru och besökte sjön från den sidan. Sjön ligger ju mellan Bolivia och Peru. Och borta vid den peruanskasidan kan man besöka de flytande öarna. Och det är precis vad det låter som, öar som flyter på sjön. 
 
Här närmar vi oss en av öarna. Nästan allt är byggt av vass. Även båtarna, vakttornet mm. Och även själva öarna! 
 
En liten hydda vi passerar innan vi kommer fram.
 
Så här bor de på öarna. 
 
Här får vi se hur man bygger en vass-ö: först tar man ett stort block med trov och uppepå lägger man massa vass. Sen lägger man mer vass åt andra hållet osv. Lägg märke till repet och stenen. Det är ankaret så att inte ön flyter iväg. 
 
Och så här ser lilla miniatyrön ut nu när den är klar. Precis som i verkligheten. När vi klev iland så gungade det rejält under fötterna. 
 
Här kan man vandra vidare till en annan del av ön.
 
Det var rejält kallt där. 
 
En annan vy av ön. De har skola, kyrka mm ute på öarna. De har en stor stenhäll där de lagar mat så det inte ska börja brinna i vassen. Vilka kontraster det är mot vårt samhälle. Glad och tacksam att jag fått uppleva detta! Vill ni läsa mer om Titicacasjön och våra äventyr så klicka här. Eller läs inlägg på bloggen från juni och juli 2014. 
 
Vill ni se hur andra har tolkat ordet vass så klicka på bilden:
 
1 Susjos :

skriven

Wow, vilken resa det måste ha varit! Så spännande med dessa flytande öar.
Hoppas du har en bra sommar!
Varm kram

2 BP:

skriven

Vilken resa och vilket udda besök ni gjort där! Snacka om urbefolkning, där allt som är självklart för oss troligen inte ens är känt där. Svårt att föreställa sig ett sådant liv faktiskt.

3 Violen:

skriven

En riktigt vass upplevelse på er spännande resa! En rad intressanta bilder, tack för att du delar med dig!
Ha det gott!

4 Emma, Sol som sol?:

skriven

Fantastiskt, vilket hantverk!

Jag var med och byggde en flotte med vass, det var fasen inte lätt. Har för mig att det var en tävling i scouterna och utmaningen var att alla i patrullen skulle kunna sitta på flotten utan att den sjönk. Minns inte hur det gick ...

5 Stare Ström:

skriven

Ja, de kan verkligen konsten att använda vass!

6 Anonym:

skriven

Massor av härlig vass

7 Ditte:

skriven

Så spännande! Helt fantastiskt! Vilket inlägg! Hit har jag en önskan om att kunna resa. Och visst är det fantastiskt att kunna använda vass på detta sätt.
Stort tack för besöket här. Jättefina bilder.

8 Biggeros:

skriven

Vilket otroligt intressant besök till " the floating islands" Så intressant att få se hur öborna bygger upp varje ö.
Tack för ett ovanligt inlägg <3

9 Anni:

skriven

En fascinerande annorlunda värld som verkligen får en att tänka på hur man själv lever. Samtidigt funderar jag över hur många turistlaster som besöker dessa öar? Hoppas att befolkningen får betalt och inte blir lurade.
Det finns så mycket att se och uppleva i världen. vem kunde ana att den skulle stängas såhär?
Klart att vi ska ses, vi i vår lilla värld. Jag har inga längre utflykter planerade. Antingen kommer ni till mig eller som Annette föreslog, på vårt stamställes uteservering.
Kram!

10 Helen:

skriven

Så kul att få se det där och så otroligt mycket man kan bygga med vass! De måste ha oändligt mycket vass men det kommer väl ny vass hela tiden.

11 Vilt og vakkert:

skriven

Heisann, takk for minnene, det er helt utrolig hvordan de har bygd opp hele samfunnet en gang i tida. Nå er det jo bare en turistattraksjon. Jeg var der i 2017, se bildene mine her: https://viltogvakkert.blogspot.com/2017/11/sivyene-i-titikakasjen.html

Ha fine sommerdager!

12 byblixtra:

skriven

Så intressant med öar av vass och allt i vass! Men man tar ju vad som finns i ens närhet och använder det till byggnader och annat. Jag ska läsa dina tidigare inlägg.

13 Paula:

skriven

Otroligt innovativt och annorlunda sätt att bo och leva. Du skriver att det var kallt, hur höll sig de boende varma? Man kunde ju knappast ha eldar? Filtar? Fantastiskt spännande ställe!

Kommentera här: