Tacka

Det finns mycket att vara tacksam över även i dessa tider. Förut hade Eva sin tacksamhetsmåndag dit man kunde länka sitt inlägg om tacksamhet varje måndag. Jag försökte oftast att vara med. Kändes bra att tänka igenom hela veckan, vad som hade varit bra. Nu finns inte tacksamhetsmåndag längre men jag tror alla människor mår bra av att stanna upp och fundera på vad man är tacksam över. Jag är tacksam över att vara frisk. Min familj. Mina vänner. Att vi i Sverige fortfarande kan träffa våra vänner utomhus på avstånd. Tacksam att vi får vara ute. Tacksam för mycket tid med min man. Mycket tid till träning. Tacksam att jag kan springa igen utan att höft och knä värker. 
 
Det här är min äldsta syster. När hon var liten uppfostrade mamma och pappa henne självklart att tacka för maten. När de hade varit på ett café en gång och de var klara gick min syster runt till alla gäster och tog i hand och tackade för fikat. Hon trodde att man var tvungen att tacka alla som var där :) När de en annan gång var på en restaurang och åt mat var det massor av folk och då säger syrran: Mamma, måste jag gå runt och tacka alla? Det behövde hon inte! 
 
Bonusbild på tackan Edla. Lånad bild från gruppen Minska matsvinnet och konsumtionen på facebook. Visst är hon söt!! 
 
 

Komma-ikapp-inlägg

Har ju missat de senaste veckorna på Sannas roliga fotoutmaning Gemsweeklyphotochallenge, så här kommer ett komma-ikapp-inlägg. 
 
Först ut är damm. Kan ju hända att det finns lite damm hemma ibland. Fast nu har jag haft tid att storstäda varje rum, ett rum i taget med lister, putsat fönster etc så inte så mycket damm här i alla fall. Det första jag kom att tänka på var en stor damm i Österrike.
 
En mur håller dammen på plats. Muren är också en väg och där gick vi på en av våra vandringar. För att ta oss vidare till topparna på andra sidan. Då var det svårt att hålla tankarna borta, att vad händer om muren går sönder och vattnet forsar ut... Man känner sig ganska liten i förhållande till naturens krafter. 
 
Nästa ord är händer. När vi blir gamla blir händerna lite krokiga och rynkiga. Jag tycker det är vackert. Varje rynka har sin egen historia att berätta. På denna bild var dessa händer exakt 100 år! Inte alla som får uppleva sin 100-årsdag men det fick min mans mormor. Nu lever hon tyvärr inte längre. 
 
Nästa ord i utmaningen är klippa. Min syster var frisör och klippte hår sedan barnsben. Först var det barbiedockorna som fick kortare och kortare frisyrer. När hon blev lite äldre testade hon på mig istället. Kommer ihåg en kväll när hon ville klippa mig. Jag hade långt hår, men ställde självklart upp för min storasyster som jag avgudade. Jag hade fyra olika frisyrer innan hon var klar och det slutade med väldigt väldigt kort hår. Väljer en bild på en klippa, eller rättare sagt tre klippor. Att jag väljer denna bild är för att dessa klippor i Australien kallas Three Sisters. Så det är en liten hyllning till min syster. Vi var ju tre systrar, tyvärr bara två av oss kvar. 
 
Nästa ord för att komma ikapp är munk. Munken Dom Pérignon har tillskrivits "uppfinningen" av champagne. Men redan 150 år tidigare var det andra munkar i Frankrike som experimenterade för att få fram denna mousserande dryck. Världens godaste dryck enligt mig! Tack till munkarna! 
 
Och slutligen har vi veckans ord, sticka. På en rocka kan man sticka sig rejält. Vissa rockor är dödligt giftiga.  Den här rockan kom in med tidvattnet i Cairnes i Australien. Som tur var kom den ut igen. Och badade gjorde vi inte där, inte i havet utan bara i bassäng. Fanns inte bara rockor, utan alldeles för många krokodiler! 
 
För att se andras tolkningar, klicka på bilden. 
 
 
 

Inspiration på gång, tror jag

Hoppas det är bra med er alla. Vi mår ganska bra. Lite ont i halsen som jag har ganska ofta. Har känt mig lite nere och deppig och inte haft någon inspiration eller motivation. Men sen kunde jag börja träna igen och det mår jag alltid bra av. Nu blir det lite lugnare med träningen igen pga av halsen. Solen skiner de flesta dagarna, det är varmare och ljusare. Så det känns betydligt bättre nu. Man får göra det bästa av situationen helt enkelt. Storhandlade åt både oss och mina föräldrar för två veckor sen och efter det har vi inte handlat, inte träffat någon mer än vår son på nära håll utan bara hållit avstånd. 
 
Det blir 2-3 promenader om dagen. I skogen ser det ut som plockepin efter all blåst. 
 
Från en annan promenad. Här gick sonen och jag en sväng ute vid Norrtuna. 
 
Den här platsen mellan Hjortsberga och Nådhammar är en av många favoriter. Så lugnt och fridfullt. Och den gamla traktorvägen dit kantas av massor av vitsippor och blåsippor. Snart kommer även gulsipporna.
 
Igår blev det en 3-timmars skogspromenad med ett par vänner. När vi gick iväg var det storm och snö/hagel. Lagom när vi började bli hungriga kom solen och det stod dessutom ett par gamla stolar mitt på kalhygget. 
Försöker promenera ca en mil om dagen. Ibland blir det lite mer och ibland lite mindre. 
  
Har planterat några krukor sallad så vi har sallad i många veckor. Vill inte vara utan grönt helt och hållet när jag inte handlar så ofta. Som tur är har vi ju ett kallförråd, väldigt litet och med väldigt mycket saker. Men där får vi plats med lite extra ägg, äpplen, potatis mm. 
 
Lägga pussel är kul tycker jag. Det här köpte jag på Röda Korset för 30 kr för några månader sen. Extra kul att det föreställer Hallstadt som vi besökte i somras. Hade tänkt vara klar till påsk så jag kunde ta bort det och duka för påskmiddag. Hann inte riktigt klart. Fick strunta i himlen. 
 
Men efter jag hade tagit bort det och dukat kom jag på att det hade ju kunnat legat kvar under duken :) Vi var ju bara tre. 
 
Svårt att fixa en påskbuffé för bara tre personer. Blev rester i några dagar. 
 
Innan middagen gick vi bort till dottern och hennes familj och gömde 4 påskägg i deras trädgård. Sen knackade vi på och sa att vi precis hade mött påskharen. Så stod vi på håll och tittade medan de letade ägg. Självklart hjälpte Charles Oliver att öppna sitt. 
 
Mina föräldrar träffade vi inte alls så jag beställde en liten påskpresent med hemleverans direkt från affären till dem. Man får göra vad man kan för att muntra upp varandra. 
 
Må så gott allihopa! Nu ska jag förbereda ett komma-ikapp-inlägg till Sannas utmaning och också titta runt hos er andra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0