Floating Islands

När vi gjorde vår livs resa och åkte runt i Sydamerika i tio veckor så besökte vi bl.a. Floating Islands. De ligger i Titicacasjön, världens högst belägna sjö med båttrafik, fiske mm. Sjön ligger på 4 000 meters höjd över havet. Först besökte vi sjön från den Bolivianska sidan, bodde på en ö, gjorde vandringar mm. Sen åkte vi en buss till Peru och besökte sjön från den sidan. Sjön ligger ju mellan Bolivia och Peru. Och borta vid den peruanskasidan kan man besöka de flytande öarna. Och det är precis vad det låter som, öar som flyter på sjön. 
 
Här närmar vi oss en av öarna. Nästan allt är byggt av vass. Även båtarna, vakttornet mm. Och även själva öarna! 
 
En liten hydda vi passerar innan vi kommer fram.
 
Så här bor de på öarna. 
 
Här får vi se hur man bygger en vass-ö: först tar man ett stort block med trov och uppepå lägger man massa vass. Sen lägger man mer vass åt andra hållet osv. Lägg märke till repet och stenen. Det är ankaret så att inte ön flyter iväg. 
 
Och så här ser lilla miniatyrön ut nu när den är klar. Precis som i verkligheten. När vi klev iland så gungade det rejält under fötterna. 
 
Här kan man vandra vidare till en annan del av ön.
 
Det var rejält kallt där. 
 
En annan vy av ön. De har skola, kyrka mm ute på öarna. De har en stor stenhäll där de lagar mat så det inte ska börja brinna i vassen. Vilka kontraster det är mot vårt samhälle. Glad och tacksam att jag fått uppleva detta! Vill ni läsa mer om Titicacasjön och våra äventyr så klicka här. Eller läs inlägg på bloggen från juni och juli 2014. 
 
Vill ni se hur andra har tolkat ordet vass så klicka på bilden: