Blandade känslor

Tidigt imorgon bitti drar sonen iväg till Sydamerika. Han och en kompis ska luffa runt där fram till sommaren, mitten av juli kommer han hem.
Han var ju nyligen ett år i Australien och jag tycker han gör helt rätt som reser och ser sig om i världen. Men som mamma har man rätt att ändå tycka det är jobbigt. Jobbigt att säga hej då, jobbigt innan jag får ett livstecken från honom att de är framme ordentligt, jobbigt att inte ha kontakt så ofta.
Hans kompis uppe från Mora är redan här och de har fullt upp med att skypa och prata i telefon med alla sina vänner.
Jag har lagat middag åt dem och även picnic att ha med sig på väg till Arlanda. Passar på att skämma bort dem lite! Sen dröjer det länge innan jag får göra det igen!

Fototriss del 206: Sött

Ny söndag och ny fototriss!
Har legat i feber i veckan och hade ingen lust att gå ut och fotografera i kylan, så denna vecka blir det arkivbilder även om jag föredrar nya färska foton.
Veckans tema är sött och det kan man ju tolka lite olika.
Haflinger-hästen Hazzel - visst är han söt?!
 
För några år sedan hade vi myskankor för att bli av med mördarsniglarna. Ankungarna var väldigt söta!
 
Syskonkärlek - det tycker jag är sött! Idag är de 20 och 22 och syskonkärleken är forfarande lika stark!
 
Vill ni se andra söta fototrissar klickar ni här.
 
 
 
 
 
 
 

Bad Gastein

Tog ju med tre bilder från resan i senaste fototrissen, men har ju många fler bilder att visa från vår härliga resa. Flygresan var lagom lång, endast 2 timmar.
 
Vi bodde på fantastiska Salzburger Hof.
 
Fina rum, otrolig service, fantastisk frukostbuffé och middagarna ska vi inte tala om... Först förrättsbuffé, sen soppa, sen varmrätt där man varje dag kunde välja på fisk, kött eller vegetariskt, därefter ostbuffé och till sist dessert. 5-rätters i en hel vecka! Tur att vi rörde oss mycket på dagarna!
 
Receptionen.
Det fanns två olika Spa-avdelningar med vanliga pooler, bubbelpool, solsängar, bastun etc. Så skönt att krypa ner i en bubbelpool när låren värkte efter en dag i backen.
 
Guljackorna från Alpresor!
Skönt att få åka lift emellanåt och vila benen. Backarna var väldigt långa!
 
 
After Ski
 
Lunchstuga
 
Och slutligen några bilder nere från dalen/byn.
Ett underbart landskap som vi garanterat kommer att återvända till!
 

Modigt eller idiotiskt???

Idag har jag sagt upp mig. Utan att ha något nytt jobb. Har funderat till och från sista året och kännt att jag måste hitta på något nytt. Behöver utveckling. Men vet inte vad.... Därför har jag väntat o väntat, trott att det ska dyka upp något. Men det gör det ju liksom inte. Så istället för att sitta och vänta gäller det att ta tag i saken, tänkte jag. Sa upp mig så jag blir tvungen att hitta på något nytt. Modigt har några sagt till mig idag! Javisst är det, men kanske korkat också. Med dagens arbetslöshet och så svårt att få jobb.
Det blir som det blir. Ingen idé att oroa sig. Känns faktiskt bra nu när jag väl tagit beslutet. Så jag väljer att kalla det modigt :)

Fototriss del 205: Tävling - Vad ligger dig varmt om hjärtat?

Då var det dags för fototriss igen. Det var ett tag sedan eftersom det först var juluppehåll och nu har jag varit bortrest en vecka. Helena har fått Ving som samarbetspartner och det är också de som skänker priser till veckans vinnare.
Vad som ligger mig varmt om hjärtat - det är mycket det. Men familjen kommer ju först och att resa tycker jag mycket om. Det är alltid roligast med nya färska foton så det passar ju bra att familjen kom hem från Bad Gastein igår kväll.
Vill ni se andras bidrag i Fototriss klickar ni här.
 
 

Tillbaka till vardagen

Har varit ledig i två och en halv vecka! Så underbart! Har visserligen haft jobbdatorn hemma och kollat av mailen varje dag, men det räknas inte...
Har verkligen varvat ner denna ledighet. Vi har träffat massor av vänner och bekanta, det har blivit många sena kvällar och mycket gott vin. Trots det har jag kunnat sova, vilket jag aldrig brukar göra om jag är uppe längre än 12... Nu har vi vänt på dygnet som värsta ungdomarna. Somnat vid 2-3 och vaknat vid 9-10. Dessutom klarat mig utan migrän hela jul och nyårshelgerna, så skönt! Brukar annars komma så fort jag inte äter, sover etc på "rätt" tider.
Så när jag sen inte drack vin och gick och la mig tidigt, vad hände då?? Jo migränen kom. Hur ska jag då tolka detta? Fortsätta att vara uppe hela nätterna eller? Nä tror inte det. I natt kunde jag inte alls sova. Somnade efter 3 och vaknade ca 05.30. Så första riktiga jobbdagen var lite seg.
Men det är alltid skönt att komma in i rutinerna igen. Nu blir visserligen rutinerna ganska kortvariga eftersom det är dags för lite mer ledighet efter denna första vecka. På lördag väntar Alperna!

Chablis

Den här ledigheten har det slunkit ner en del Chablis. Chablis är ett litet deldistrikt av Bourgogne i Frankrike och de vita vinerna görs enbart på chardonnaydruvan. Det finns Chablis enligt gamla skolan och enligt nya skolan. De gamla rävarana lägger den på ekfat och får en smörig fyllig Chablis med fatkaraktär. Den nya skolan använder ståltank och är ute efter den härligt krispiga tonen. Mycket gröna äpplen, citrus etc. Personligen föredrar jag den nya typen.
Chablis finns i fyra olika kvalitetsgrupper där Petit Chablis är den enklaste, sen kommer Chablis, följt av Chablis Preimier Cru och slutligen Chablis Grand Cru som är den mest exklusiva. Självklart följer även prislappen med...
 
Här nedan är två mycket prisvärda Chablis:
Vi börjar med den till vänster:
Chablis Les Petits-Fils de Léonce Bocquet nr  5566, 89 kr.
Torrt vitt vin med toner av gröna äpplen, citrus och mineral. Trots dessa krsipiga toner kan man ana chardonnaydruvans smörighet. Passar väldigt bra till lax men även andra fisk och skaldjursrätter.
 
Det högra vinet:
Chablis Domaine Thierry Mothe nr 5564, 109 kr.
Även här ett torrt friskt vin med mycket gröna äpplen och citrus. Detta vin är friskare än det andra. Här känner man ingen fet smörighet alls. Lite mer mineraltoner. Passar till lättare fiskrätter, skaldjur och är ett perfekt sällskapsvin.
Kan varmt rekommendera båda men måste jag välja blir det den högra :)
 
 
 

Jul och nyårsbilder

Uppesittarkväll med Bingolotto och Risk-spelet!
Glögg och Kalle Anka!
Julmaten.
Sen kom tomten! Tänk att vi hade varit snälla i år också!
Lite spännande tycker Ida...
Morfar såg också ut som en tomte!
Paketleken - hela köksbordet fullt med paket!
Alla har fått några paket :)
Sen tände vi lyktor och skickade upp på himlen.
Förbereder nyårsdrinken!
Anna har dukat så fint!
Vita rosor dagen till ära!
En hel del champagne blev det förstås. Alltid lika gott!
God 3-rättersmiddag blev det självklart.
Och även lite dans...
 
 
 
 
 
 
 
 

Marsipanmedaljonger med apelsin och mörk rom

På efterfrågan kommer receptet på marsipanmedaljongerna!
 
250 g marsipan/mandelmassa
rivet skal från en apelsin
2 msk mörk rom (kan bytas ut mot tex cointreau)
100 g mörk blockchoklad
silverkulor/hjärtan
 
Blanda marsipan med skalet och mörka romen. Forma till en rund längd. Skär i 1 cm tjocka skivor. Pensla med blockchoklad, först på ena sidan samt kanterna. Låt torka och vänd och pensla nästa sida. Dekorera med silverkulor innan chokladen torkar.

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0