Zakynthos

Dags att visa er lite fler bilder från Zakynthos.
 
Vi bodde vid Laganás, men lite mer åt Ag. Sostis-hållet. Stranden var kilometerlång, full med restauranger och barer och solstolar. Många hade konceptet att solstolar och parassoller var gratis om man drack och åt något. Och äta och dricka ska man ju ändå göra :)
 
Det var otroligt långgrunt. Man gick och gick och gick. Ute på det djupa var det kanske ca 28 grader i vattnet och längst inne på det grunda ca 33-34 grader. Som att ligga i en spa-pool.
 
Fem minuters promenad från stranden låg vårt hotell, Megara. Bra frukost, stora rena lägenheter med balkong, supertrevlig familj som drev hotellet.
 
Det låg bland olivlundarna och det var ett väldigt lugnt och mysigt område.
 
Det växte även fullt med citronträd.
 
Och på morgonen satt vi under bananpalmerna och åt en härlig frukost.
 
Eftersom Zakynthos är känd för sina havssköldpaddor åkte vi naturligtvis en båttur för att titta på dem. Häftiga djur. Vi såg ju gigantiska landsköldpaddor när vi var på Galapagos (se här) men dessa var också ganska stora, säkert 70-80 cm långa.
 
Vi såg många fina grottor, vissa så stora så båten kunde åka in i dem.
 
Vacker natur längs kusten.
 
Naturligtvis blir det mycket ätande och drickande när man är på semester. God mat på nästan alla restauranger. Tyvärr blev jag matförgiftad första middagen. Följande natt var inte kul... Men sen klarade vi oss bra! Det här var vår favoritrestaurang och hit gick vi tillbaka ytterligare en kväll. Annars provade vi nya restauranger varje lunch och middag.
 
Min favorit-öl fanns på de flesta ställen. Och sen blev det en och annan Aperol Spritz :)
 
Mer bilder kommer i nästa inlägg.