Iakttagen

Ni vet det där känslan när man helt plötsligt känner hur någon tittar på en. Jag och en kompis var ute och gick och när vi passerar kyrkogården känner jag hur någon verkligen tittar på oss. Skulle ju kunna vara ganska många som tittar just där, om man nu tror på att de som ligger begravda kan iaktta en...
Som tur var så var det en helt och hållet levande varelse... En ganska söt en dessutom!
 
Han hade det ganska skönt under trädet medan matte/husse var inne i kyrkan.
 
 

Ofärdig

Detta bygge är väldigt ofärdigt:
 
Så det är lite svårt att föreställa sig att det är så här det ska se ut:
 
Fler ofärdiga projekt hos:
 
 

Skog, svamp och mys

Mysiga middagar, båda barnen hemma på fredagen. Min syster och en väninna med sin familj här på lördagen.
 
Ny runda på Sörmlandsleden. Så ruskigt gott äggmackan smakade efter ett par timmars promenad!
 
Svampen står där i skogen och bara skriker på mig. Kan helt enkelt inte låta bli att plocka. Efter lördagens tur i svampskogen var både hästen och jag dyngsura.
 
 
 

Once upon the time...

Djupt djupt in i den sörmländska skogen bodde en gång en häxa...
 
Det fanns många djupa gruvhål att akta sig för när hon var ute och flög på kvasten...
 
Kvast förresten, den hittade häxan inte utan tog cykeln istället. Och så gick det som det gick också...
Någonstans djupt inne i eken finns kanske häxan än idag...
 
 
Fototriss kör idag på temat djup och dessutom är det en tävling med priser från Coolstuff. Hade turen att komma tvåa förra gången och köpte denna. Om jag skulle vinna igen skulle jag välja en sån här!
 

Femtio nyanser av grått

Jag kan inte ge er någon recension på boken för den har jag inte läst. Ni får hålla er tillgoda med lite gråa stenar från Skiathos! Trevlig helg!
 
Fler nyanser av grått hos Sinneskatten!

Fullmåne

 
Fullmåne från Galapagos i somras. Låg i hytten med öppen dörr och tittade ut på den och kunde inte låta bli att gå upp och fota.
 
 
 
 

Helg i Mariestad

Hade mina föräldrar här på middag i fredags. Efter skogspromenaden var förrätten given: svamp! Finns ju hur mycket som helst i skogen nu. Ja själv äter jag ju inte svamp, men de andra blev glada.
Sen kollade vi på bilder från Sydamerika, kul att minnas tillbaka och berätta för mina föräldrar.
 
Lördagen åkte vi ner till Mariestad till mannens släktingar. Hans mammas kusin med fru bor där och även hans syssling och hennes familj.
Hemma hos hans syssling. De har jordbruk och massa får.
 
Nere vid Värnens strand hemma hos hans mammas kusin.
 
Höst även i Mariestad.
 
Minigolfbana och domkyrkan i bakgrunden.
 
När vi kom hem i eftermiddags blev det förstås en tur med hästen och sen ett par nya påsar svamp :) Kan inte låta bli att plocka...och mannen blir glad. Mina föräldrar fick med sig hem i fredags också. Vi har fått så mycket svamp av dem genom åren så nu är det pay-back-time :)
 
 
 

Trappor

Sitter och njuter i solen och umgås med sina vänner i en trappa.
 
Får hjälp att komma nerför trappan.
 
Blir trött bara jag tänker på hur många trappsteg det var upp till toppen. Att det dessutom var på 4 000 meters höjd gjorde det ännu jobbigare!
 
Några Sydamerikanska trappor ser ni hos mig idag. Andra trappor hittar ni hos:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

100 år

Inte varje dag man får gå på 100-årsdalas. Nej det är kanske enda gången i mitt liv, när mannens mormor fyllde 100 år!
En pigg och glad 100-åring. Ett halvår efter sin 100-årsdag gick hon bort.
 
Undrar om alla 100-åringar får en födelsedagshälsning av Kungen och Silvia eller om det beror på att hon var hans skolfröken i småskolan :)
 
100 eller andra siffror är temat hos Sinneskatten idag.

Dramatisk himmel

Igår när jag red växlade det från sol och blå himmel till en nästan svart himmel. Det gick väldigt fort och jag hann precis knäppa en bild med mobilen innan det svarta tog överhand.
Har äntligen börjat fota mer med mobilen. Den har alltid tagit bra bilder, men inte jag. Har inte riktigt fixat att hålla handen stilla när jag fotar med mobilen. Alla helgens bilder var fotade med mobilen. Övning ger färdighet!
 

Inget för dig som är känslig för höjder

Om du är känslig för höjder ska du absolut inte vandra på vissa av de gamla inkalederna. Det fullkomligen stupade på sidorna...
 
Som ni ser trycker sig min man så nära bergsväggen som möjligt. På vissa håll fanns en liten mur, men på många håll var det bara stup direkt ner. Då ville man helst gå innerst när man mötte folk.
 
Och det var ca 400 meter ner till floddalen. Lite läskigt, men en fantastisk upplevelse!
 
Känslig är det som gäller hos
 
 
 
 
 
 
 

Lider med andra...

Det är svårt att vara glad när någon i ens närhet är ledsen. De senaste två veckorna har en av hästarna i stallet varit dålig. Idag togs han bort. Normalt kommer aldrig min häst när jag ropar på henne när jag hämtar henne i hagen. Hon är världens största matvrak och försöker hinna äta så mycket hon bara kan innan jag kommer fram och hämtar henne. Idag kom hon nästan springande... Efter ridturen stannade jag en extra lång stund i stallet och höll henne och lilla shettisen sällskap. När jag gick till bilen gnäggade hon två gånger efter mig, det har aldrig hänt förut. Det skar ända in i hjärtat. Tänk vad hon undrar var hennes kompis är?? Vad hon saknar honom. Det fick mig att tänka på Fablernas värld: Där kan man läsa hur allting ä, Hur det står till med både folk och fä, Här står vad djuren gör och tänker, Djur har också männskors känslor... Såklart de har känslor! Lider med min häst!
Lider också med Jessica, hon som har haft hästen i 10 år. De blir ju som en familjemedlem...
 
Så lider jag med min kusin, hon förlorade sin syster häromdagen. För ett år sen blev hon friskförklarad från sin cancer, men när den kom tillbaka i somras gick det väldigt fort. Den satte sig på både lever, njure och lungor. 54 år var hon, tre barn och man lämnade hon efter sig. Så orättvist. En riktig skitsjukdom! Just för tillfället mår mamma och syster ganska bra. Mamma slipper cellgifter, cancern har inte spritt sig så det räcker med strålning. Alltid något positivt mitt i eländet.
 
 
 
 
 

Lugn och skön helg

Ridning, svampplockning, god mat, gott vin, vandring på Sörmlandsleden, födelsedagsfika hos äldsta syrran. En bra helg som kan sluta ännu bättre med storseger för Sverige i EM-kvalmatchen mot Lichtenstein. I torsdags var vi på Friends och såg matchen men ikväll sitter vi i soffan och njuter av en härlig sprakande brasa i kaminen.
 
 
 
 

Så här ser det ut där jag bor

Detta tema återkommer fyra ggr per år hos Fototriss. Här kommer några bilder från Sörmlandsleden tagna med mobilen idag söndag.
 
 
 
 
 
 

Oväntad upptäckt

Hiram Bingham, arkeolog från USA, var ute på upptäcksfärd i den täta och snåriga djungeln i Peru år 1911. Han hittade några stenhus, ordnade med utgrävningar och efter några månader hade man fått bort den mesta växtligheten och hittat Machu Picchu! Inkaindianerna gömde och övergav sin stad när spanjorerna kom på 1500-talet. Och när Hiram upptäckte staden hade den legat orörd i ca 400 år och fortfarande var ca 80% helt intakt. Det var mestadels taken som var förstörda eftersom de hade byggts av gräs och trä. Tänk vilken fantastisk och oväntad upptäckt han gjorde!
 
Fler oväntade saker hos Sinneskatten!
 
 
 

50-årskalas på Rivieran

Idag när det regnat från morgon till kväll passar det bra att kolla på bilderna från senaste resan. Ett besök i min mans kusins hus nere på franska rivieran. Tredje besöket för mig och fjärde för mannen så det var nästan en liten komma-hem-känsla. När hans moster dog för några år sen valde sonen och systerdottern att behålla huset, som de nu hyr ut. På sommaren är det fullbokat nästan hela tiden, men så här på höstkanten är det mest ledigt.
Hus med 11 sovplatser, trädgård. grill etc.
 
Förutom hela vår familj var mannens syster med samt hennes ena son och hennes pojkvän.
 
Anledningen till resan var att fira mannens 50-årsdag! Av barnen fick han biljetter till EM-kvalmatchen på torsdag.
 
Av mig fick han en whisky, en flaska Glenfarclas från 1964, lika gammal som han själv. Vågade inte ta med hela flaskan utan bara ett litet smakprov. Och gissa om den var god!
 
Förutom bad och sol blev det lite utflykter och promenader längs havet.
 
Många fina fiskebyar och bergsbyar att besöka.
 
Vackra solnedgångar!
 
Samt fantastisk vandring uppe i bergen.
 
Underbar utsikt!
 
Lite läskigt högt här uppe måste jag erkänna...
 
 
 

Oktoberfest

I går ordnades det oktoberfest i vår lilla ort. Öltält, musik, mat och dryck och massor av folk. Hur kul som helst. Det var första gången men förhoppningsvis inte sista! Känns i knä och höft idag efter allt dansande, men det är det värt.
 
 

Rosa

Denna vecka fotar vi rosa för att visa stöd för Rosa Bandet och bröstcancer. Med både mamma och syster som har bröstcancer så känns det självklart att stödja Cancerfonden.
 
 
Det blommar fortfarande i trädgården, kärleksört och rosor.
 
Andra rosa bilder hittar ni hos:
 
 
 

Goda cirklar

Sinneskatten vill se cirklar denna vecka. Och här kommer cirklar i form av lite godsaker. Mannens 50-årsdag har just firats nere i Frankrike.
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0