Klädd för fest

Tisdagstema har temat kläder denna vecka och jag väljer några bilder från fjolårets Kina-resa.
 
 
 
 

Små små spår av vår

 
 
 
Äntligen dyker små spår av vårtecken upp ute i naturen. Njuter lika mycket varje år!
 
Andra foton på temat spår hittar ni på:
 
 

Så skönt att rulla sig i lera

Två soliga dagar och då fick min kära ponny passa på att vara utan täcke. Hon gillar inte att ha täcke på sig, men eftersom hon börjar bli gammal och det har regnat så mycket har hon fått ha det i alla fall. Nu fick hon njuta och rulla sig i leran. Vilken lycka!
 
Fler bilder på temat smutsig hittar ni hos:
 
 
 

Känslofylld helg

Det är dags för helgbilden hos Marit och denna gång är det dessutom tävling med priser från http://www.cuponation.se/ och vi har chansen att vinna ett presentkort på 1 000 kr att spendera hos Adlibris. Det vore ju inte helt fel. 
 
Helgen blev ganska lugn, eftersom maken kom hem från Österrike på fredagskvällen var det skönt för honom att bara ta det lugnt. Speciellt eftersom han nu är på väg mot Bulgarien.
 
Till efterätt blev det triss! Och vi vann hela 90 kr :)
 
Vi kollade självklart på mycket OS och stafetterna var ju helgens höjdpunkter. Så grymma de är, skidåkarna!
Vi trotsade stormen med snöblaskande regn ocg gav oss ut på en långtur med hästen. Vi var dyngsura ändå in på kroppen och helt stelfrusna efteråt.
Förutom alla glada känslor när man tittar på OS så har en olustkänsla funnits där hela helgen. Imorse var det dags för min syster att lägga sig på operationsbordet. Bröstcancer som spritt sig. Nu är det måndag när jag skriver detta och operationen gick bra. Nu väntar ca ett halvår cellgiftsbehandling och därefter strålning. Men både mamma och pappa har överlevt cancer så ingenting är omöjligt!
 
 

Grått, grått, grått

Söndag och dags för fototriss som har temat grått denna vecka. Och grått är det ju var eviga dag utomhus. Grått, trist o regn. Men imorse var hon här, vår älskade och efterlängtade sol, kanske en hel halvtimme :) Nu är det grått igen...
Men grått behöver ju inte bara vara tråkigt och dötrist utan kan ju vara alldeles alldeles underbart.
Som delfinerna som hoppade och simmade längs båten när syrran och jag var på Skiathos.
 
Eller den här söta sälen som kom simmande i en liten hamn på landsbygden utanför Dublin.
 
Eller en strand full av gråa stenar som slipats mjuka och runda av havet och vågorna.
 
 
 

Alla Hjärtans Dag

Då är vi här igen, Alla Hjärtans Dag. Tycker egentligen inte om denna dag eftersom jag tycker vi borde kunna visa kärlek och vänskap varje dag året om, utan att ha en speciell dag för det. Men kanske är det så att vi är för dåliga på att visa varandra att vi tycker om varann till vardags...
Ja ja, kan ju i vilket fall som helst bjuda på lite kärleksfulla bilder:
Äktenskapet är kanske det som förknippas mest av allt med kärlek, den eviga kärleken, tills döden skiljer oss åt.
 
Kärlek mellan två ungdomar som har hela livet framför sig.
 
 
Detta hjärta skapade jag genom att fota en ljuslåga i ett kolsvart rum samtidigt som jag rörde kameran i form av ett hjärta :)
 
Och detta hjärta hittade jag ute på Sörmlandsleden, så vackert!
 
Kärlek är... Ja kärlek kan vara mycket. Kärlek kan vara både vacker, härlig och väldigt smärtsam. Ta vara på kärleken och tala om för dem du älskar att du gör det. De kan inte läsa dina tankar...
 
Önskar er alla en fin kväll och helg!

Banan-plättar

Letade lite recept till sonen som försöker variera sin frukost och dessutom undvika mjölkprodukter. Hittade ett recept och gjorde om det lite.
 
Banan-plättar, ca 10 st
2 mogna bananer
2 ägg
2 dl majsmjöl
1 msk linfrön
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
½ citron, rivet skal
2 msk rapsolja
 
Skala och mosa bananen i en skål. Tillsätt resten och vispa till en jämn smet. Klicka ut plättar i en stekpanna och stek ca 1 min på varje sida. Servera med frukt eller bär.
 

Renad insida

Att hålla sig ren på utsidan är en självklarhet för de flesta. Men hur sköter vi vår insida? Vad stoppar vi i oss? Och hur påverkar det kroppen?
I tarmarna finns massa tarmludd som plockar upp slaggprodukter av det vi stoppar i oss. Om ni googlar på tarmplack och bilder så får ni se mindre trevliga bilder....
För att hålla tarmen ren kan man ta en hutt Aloe Vera varje morgon. I Aloe Veran finns sapponiner, ett tvålämne som tvättar rent i tarmen. Det i sin tur gör att man får lättare att ta upp näringsämnena i maten.
Aloe Vera är en fantastisk växt som har använts i tusentals år. Hjälper mot magproblem, brännskador, eksem, migrän, gluten, diabetes, ledproblem och massa annat.
 
 

På jakt på bokstäver

Fototriss vill denna vecka att vi ska ut och fotografera bokstäver. Bokstäver finns nästan överallt. Bokstäver bildar ord... ord bildar meningar...
Varje morgon går jag ut  köket och bläddrar fram ett nytt "morgonpeppningskort" som jag fått av en kär vän. Bara massa positiva budskap och vänliga ord som gör att dagen börjar alldeles strålande!
 
 
 
 

Öppen

Så här när det regnar och töar är det ganska skönt att drömma sig tillbaka till sommaren.
Att gå barfota i öppna skor...
 
Bröllopsgästerna öppnar sina såpbubblor och blåser bubblor över brudparet...
 
Öppen bildörr och dags att åka till festen...
 
Toastmastern höjer glaset och öppnar upp festen!
 
Fler tolkningar på temat öppen hittar ni hos:
 
 

Snölek

Det enda positiva med det milda vädret i helgen var väl kramsnön. Sonen var hemma på besök och vi gav oss ut och lekte lite... man blir aldrig för gammal för att leka...
En snökatt blev det.
 
Och en snölykta av jättesnöbollar.
 
 

Fototriss del 247: Så här ser det ut där jag är

Dags att visa upp hur det ser ut där vi bor. Sista veckan har det snöat o snöat, och stormat rejält. Men igår kom regnet. Grått och trist... Tråkigt att det inte kan få vara vinter när snön äntligen kommer.
Det går fort när det töar...
 
Snön har bytts ut mot regndroppar...
 
Får passa på att njuta så länge det är vitt i hagen och hästarna slipper stå i lera.
 
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0