Dreja lera

Förra året fyllde jag och mina närmaste vänner 55 år och då gav vi varandra någon form av upplevelse som vi sen gör tillsammans. I lördags var det dags för mig att få min aktivitet. Att dreja lera. Ingen av oss hade testat förut. 
Vi började med den gemensam frukost i Stockholm. Sen strosade vi runt i solen en liten stund innan det var dags.
 
Det var härlig stämning eftersom det var både innebandyfinalerna och fotboll. Här är Faluns fans. Tyvärr hjälpte deras hejande inte, Storvreta vann. När min son tog sitt första SM-guld i innebandy spelade han med Tobias Gustavsson, som nu spelar i Storvreta och dessutom är lagkapten i svenska landslaget. 
 
Dags att dreja. Så jätteroligt! Men svårt. Det gäller att krama lagom hårt, ha lagom mycket vatten. Vi fick 4 lerklumpar var. Min första blev en spricka i, då dår det inte att laga sa de. Min nästa blev jag jättenöjd med men när jag ska lossa den från drejskivan glömmer jag att stänga av farten och den far iväg och blir kaputt. Men sen fick jag till en liten skål och en liten kanna. Hur de blir får vi se om några veckor när de är klara för hämtning. 
 
Här är alla våra saker. Anna lyckades få till ett riktigt fint fat. 
 
Sen käkade vi på Ingrossos restaurang på Drottninggatan och det var toppenmat och superbra service. Den här desserten var helt gudomlig, choclate chip cookies bakat i gjutjärnspanna, direkt från ugnen med kolasås och vaniljglass. Mums!! 
 
Idag fyller vår dotter år och vi firade henne redan i fredags. Vi hade gjort en egen Trisslott i A4-storlek och självklart var det en vinstlott :) 
Min man åkte till Spanien natten mellan fredag och lördag. De är fyra killar som spelar golf en vecka. Så därför kunde vi inte fira henne idag.