Tacksam och väntar...

Åter måndag och dags att sammanfatta förra veckans små ljusglimtar.
 
solens varma strålar
takdropp
hemlagad pizza i mängder
ett glas rött
resan till Kanada bokad
tid att bara vara
matlådor
sköna promenader
långa ridturer
det där mysiga ljudet när hästarna tuggar i sig sitt hö
företagsfrukost för kvinnor med nya bra kontakter
att kunna jobba precis så mycket/lite jag känner för
monopolspel
mango
lunch med syster och moster
namnsdagsgrattisar
tulpaner
lotter (men ingen vinst)
 
Väntar fortfarande på lilla barnbarnet. Han trivs visst väldigt bra inne i magen. Snart två veckor försenad. De var på ett extra ultraljud i fredags och allt såg bra ut. Har en känsla av att de är där inne på förlossningen just nu... Har sagt att jag inte vill veta när de åker in för då blir jag bara orolig...
 
 
 
 

Promenad vid badstranden

Jag och en kompis tog bilen ut till kommunala badet. På vintern är det en bom för några kilometer innan badet så då kan man parkera vid kyrkan och promenera till badet.
 
Man passerar en å som förbinder två sjöar. Där simmade en ensam svan omkring. Vi lockade på honom...
 
Han kom närmare och lät sig villigt fotograferas. Så ståtlig!
 
Ännu närmare...
 
Promenerade vidare mot badet...
 
Båtbryggan för de som tar båten till badet. Det gjorde vi nästan alltid när barnen var små. Nu har vi sålt båten. Kan sakna den ibland... att lägga sig för ankar mitt ute på sjön och bada från båten... så himla mysigt!
 
Några bojar ligger kvar i sjön...
 
Tittar man på denna bild kan man nästan tro det är sommar!
 
Lite ogräs från fjolåret... Tänk att ogräs kan vara så fint!
 
Men även ett litet vårtecken! Blåbärsris med små knoppar...
 
En skön promenad med en kär väninna. Sånt som förgyller vardagen. Önskar er en fin helg!
 
 

Bröllopsinbjudan

Förr var vi på bröllop ganska ofta. Nu har vi inte varit på bröllop sedan 2003... Vi har flera gånger sagt, undrar vem nästa blir? Känns inte som om någon av våra ogifta vänner är på gång att gifta sig så trodde kanske att det skulle bli om några år när vår dotter förhoppningsvis gifter sig.
 
 
Men så droppade det ner en inbjudan. Inte vilken inbjudan som helst. Min syster som dog, hennes son Richard ska gifta sig! Han pluggar i Skottland och har träffat en tjej från Canada som jobbar i Skottland. Christina som hon heter är uppväxt i Canada men hennes mamma är grekisk. Mamman är dessutom troende grekisk-ortodox så vi trodde ett tag att bröllopet kanske skulle bli i Grekland. Men det blir i Canada!!
Så om det bara funkar för min man att vara ledig från jobbet bär det av till Canada i augusti :)
 
 
De kommer även ha en sommarfest i Sverige eftersom många inte kommer ha möjlighet att åka över till bröllopet. De har gjort en så fin video. Flera av er andra bloggare brukar lägga upp klipp från youtube, men jag har ingen aning om hur man gör så ni får klicka på länken om ni vill se:
Save the date
 
Blir så glad för deras skull och för för min systers man och dotter. Nu får de något roligt och positivt att se fram emot. Samtidigt blir jag helt gråtfärdig när jag tänker på min syster och hur gärna hon hade velat se sin son gifta sig.

Rutigt

 
 
Rutigt skal...
 
Mer rutigt hos:
 

Tacksam

Veckan som varit sammanfattas i ett litet tacksamhetsinlägg.
 
glutenfria mjöler
dotter med sambo på besök
bra läkare
frukt
solens varma strålar
kortspel med hela familjen
löjrom
champagne
att mannen hade positiva nyheter när han kom hem i fredags
planering av sommarsemester
bröllopsinbjudan
att migränen höll sig borta drygt en vecka innan den kom tillbaka i lördags, det är nog rekord denna vinter
härliga vänner
ljusare kvällar
fågelkvitter
tvättmaskin
bra kängor när det är slaskigt och blött
ingefära-shot
 
Det är Eva som får oss att stanna upp och fundera, tack för det!
 
 

Helg igen

En helg som började med god mat och champagne när mannen kom hem i fredags. Han hade goda nyheter med sig hem och det ville vi ju fira. 
Gårdagens ridtur var inte skön kan jag lova. Snöstorm med blötsnö. Vi blev våtare och våtare och jag frös ända in på benmärgen. Kunde inte ens knäppa upp hjälmen för fingrarna var så stela.
På kvällen var vi ute på restaurang med goda vänner. En av byn restauranger fick nya ägare vid årsskiftet och vi hade inte hunnit gå dit sedan dess. Det var suveränt, god mat och proffsig service. Och tevligt har vi alltid tillsammans.
Idag har jag gått promenad med en vän, städat och tvättat, bäddat rent mm. Och bakat massa, glutenfritt knäcke, glutenfria frallor och vanliga frallor. 'Sen hade vi dottern och hennes sambo här på middag och avslutade med att spela lite kort.
Ingen bebis ännu. Jag har tippat 24:e, vi får se när underverket vill komma. Den 17:e var han beräknad till. När han än kommer är han väldigt efterlängtad och välkommen!
 
Nu längtar jag efter sol och värme!!
 
 
 
 
 
 

Letar inspiration

Spelar inte så stor roll om jag har ström eller internet, är ju lika dålig på att blogga i alla fall :) Tappade lite sugen i höstas efter det som hände min syster och har inte riktigt hittat inspirationen ännu.
Köpte ju dessutom två nya objektiv när min man och jag var och julhandlade i Uppsala. Ett macro och ett vidvinkel. Vidvinkel har jag inte ens öppnat... Macro har jag provat en gång... ja två gånger nu för tog fram det idag. Tar nog ett tag att lära sig det här med macro men måste ju börja någonstans. Och eftersom även jag ska bli mormor vilken dag som helst (Grattis Cissi som precis blivit det) vill jag ju kunna ta lite bra bilder på guldklimpen när han kommer. Dags att öva alltså.
Orkidéerna fick agera modeller idag. Har totalt tio orkidéer för tillfället och av dessa är det åtta som blommar nu. Så tacksamt med orkidéer just för att de bara blommar om och om igen! Några tagna med macro-objektivet och några med det vanliga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bloggar ikapp

Igår blev stora delar av Gnesta strömlöst under kvällen. Vi klarade oss med vi hade inget internet istället. Och som ni alla vet blir man ganska handikappad utan internet :) Så det blev inga inlägg och ingen koll hos er igår kväll. Får ta igen så mycket jag hinner idag istället.
 
Först helgbilden.
Fortsatte elda igår. Men som ni ser är det vinter nu igen. Snart är hela rishögen i skogen borta... Och som Anni skrev, vi borde elda liiiite oftare!
 
 
 
 
Helenas utmaning Hållbar Livsstil är ju varannan söndag. En bra och viktig utmaning då vi alla behöver tänka på hälsa och miljö mer än vad vi redan gör.
Jag fick min första tygkasse av min svärmor för ca 20 år sen, en kasse av bomull. Sedan har det blivit fler och fler bomullskassar och jag har alltid med mig dem och några begagnade plastkassar när jag handlar. Eftersom mina axlar/rygg är så dåliga så fyller jag bara kassarna till hälften så det går åt några stycken när jag handlar. Har alltid trott att dessa kassar är det bästa för miljön. Tills alldeles nyligen då jag läste att en kasse i återvunnen polyester är det allra bästa för miljön. Anledningen till att bomullskassen inte är lika miljövänlig är att den är så resurskrävande att producera. Polyesterkassen är tillverkad av PET-flaskor eller utslitna polyesterkläder.
Vi använder 150 kassar per person och år i Sverige. 1,3 miljarder kassar totalt!! Hälften av dessa är plastkassar. Nu ska Sverige minska detta med 40 %.
Det viktigaste är att vi återanvänder våra kassar så många ggr som möjligt. Du kanske tar plastkassen från ICA och använder till soporna och tycker att du återanvänder. Men det är mer miljövänligt att dessa återvunna polyesterpåsar när du handlar och sen köpa rullar med soppåsar.
Ju mer resurskrävande det är att producera kassen, ju fler ggr behöver vi äteranvända den. Och med tanke på att jag fick några av mina kassar för 20 år sen så kan jag nog ha gott samvete på den punkten även om jag har flera nyare varianter också, som denna tex:
 
 
 
 
Och så avslutar jag med Evas Tacksamhetsmåndag. Skönt och nyttigt att få stanna upp och fundera på veckans guldkorn.
 • internet
 • ström
 • kramar
 • tulpaner
 • att vattnet äntligen tinat upp i stallet efter flera veckor
 • januaris bokföring klar
 • hemlagad soppa
 • varm brasa
 • vetekuddar
 • ingen migrän under helgen
 • vitt vin
 • min man som försöker hejda mig när jag anstränger mig mer än min kropp klarar av
 • chokladhjärtan
 
 Önskar er alla en fin vecka!
 
 
 

Så där härligt trött

Eftersom vi har en allmänning ovanför vår tomtgräns lägger både vi och andra grannar massa ris och trädgårdsavfall där. När barnen var mindre eldade vi en gång om året men nu blir det nog bara var tredje år. Bergen av ris och pinnar växer och växer.
Idag var det dags. Efter frukost gick sonen och jag ut och tände en liten brasa som sen blev större och större... Vi slet och drog, bröt itu de grenar som gick, sågade av de tjockaste. Turades om att gå in och äta lite lunch. Vi höll på till halv 4 och vi fick väl bort en tredjedel av allt däruppe. Bara att fortsätta en annan dag.
Nu är jag så där härligt trött. Lite mör i varenda muskel. Tog precis ett glas vitt, för visst måste man ha after fire :)
Känns som det blir ganska skönt att sjunka ner i soffan efter middagen.
Önskar er en trevlig fredagskväll och helg!
 
 

Tacksam och helgen som gått

Åter måndag. Och den började så soligt och fint i morse men nu vräker regnet ner. I helgen var det ju riktigt vårväder. Solsken och några plusgrader och man kände hur strålarna värmde så där skönt.
 
I fredags var vi hos dottern och skruvade garderober. De hade beställt 3st 80cm-garderober och 2 st 60cm. De hade också fått 5 kollin och vi började bygga ihop. Men... problemet var att det låg en halv 80-garderob i varje kolli. 60-garderoberna däremot låg en i varje. Så det saknades alltså 1½ garderob.
Det var en månad sen de beställde garderoberna och först nu kunde de ju skruva ihop dem när målandet är klart. Men det var inga problem i affären. Imorgon kommer det som saknades utkört!
 
Lördagen gick i ett. Stallet på förmiddan. Lite ärenden nere på byn sen. En sväng till graven. I lördags var det riktigt tungt där. Ibland går det lättare och ibland är det så fruktansvärt jobbigt...
Sen var vi på kalas och smaskade chokladtårta. Fortsatte eftermiddan/kvällen med att titta på svärsonen när han spelade inomhusfotbolls-cup här i Gnesta. Det gick väl inget vidare för hans lag så vi behövde i alla fall inte tillbaka på söndagen för att kolla finalerna. Istället kunde vi vara ute och njuta av vårvädret!
 
Fina och goda tårtan som Anna hade bakat.
 
 
Ljusglimtar från veckan som gått:
ljuset, dagarna blir längre och längre
fågelkvitter på morgonen
solens varma strålar
att det är så många som fortfarande tänder ljus på min systers grav, alltid lika vackert där
snabba leveranser
spontan kopp te hos en vän
avslappningsmassage
födelsadagskalas
chokladtårta
lakritsskorpor med philadelphiaost och lakritspulver
filmkväll med sonen
att mannen kom hem torsdag istället för fredag
migräntabletter (tyvärr)
 
 
 
 
 
 

Svartvitt

Det är svartvita bilder som gäller på trissen denna vecka. Rent generellt föredrar jag färg. Jag fotar mycket naturbilder och det gör sig bäst i färg tycker jag. Det får bli foton på människor idag.
 
De blivande föräldrarna i det blivande barnrummet.
 
Gnestatjejen Karin Westerberg som jag snart ska se i Så ska det låta. Här i Frustuna kyrka.
 
En kär vän.
 
 
 
 

Missöden

På vårt bröllop skedde ganska många missöden. Först var min bästa väninna och brudtärna försenad, hon hade dessutom våra barn i sin bil. Kyrkklockorna ringde och ringde men vi kunde inte gå in... Till slut kom de!
Under vigselakten trillade min morfar ut i mittgången och prästen sa fel namn :)
Senare på natten blev det strömavbrott och hederligt bond-slagsmål.
Men vad gör det? Vi är ju lyckligt gifta fortfarande :)
 
 
 
 
 

Tacksam

Dags för en tillbakablick på veckan som gått. En bra vecka, bara två dagar med migrän. Är alltid tacksam för de dagar migränen håller sig borta.
 
Annat på min lista:
Tacksam att ni höll tummarna så bra! Tack!
Tacksam att jag fick ordern jag hoppades på. Ytterligare 25 hjärtstartare och 25 utbildningar sålda!!
Sand
Broddar
Slippa frysa
Bara-vara-tid
Restauranglunch på en måndag
Bortbjuden på födelsedagsmiddag
Sällskap av sonen när mannen är borta hela veckorna
Morgonyoga i kyrkans regi
Sudoku
Babyshower
Ungdomarna på söndagslunch
Hasselbackspotatis (hade inte ätit på kanske 20 år)
Glutenfritt fröknäcke
Semlor (utan grädde)
 
 
 
 
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0