Från vinter till vår!

Vilken otrolig skillnad. Från mängder av snö i Sälen tiĺl vårkänslor här hemma. 
 
Kom hem igår kväll och idag hittade jag små Skilla som är på väg upp. Underbart! 
Annars är det en del snö kvar även här hemma i norr-lägen.
 
 

Ledig

Ledig i tre dagar. Åkte till Sälen i söndags och här njuter vi av ledigheten varje minut. 
 
 
 
Bara längdskidåkning denna gång. Vädret har inte varit det bästa men ändå så skönt att vara ute hela dagarna. 
 

Tacksamhetsmåndag

Första gången jag provar att blogga från mobilen. Det verkar ju funka :) 
Fortsätter haka på Eva Trillans tacksamhetsmåndag där man ska skriva några saker man är tacksam för den senaste veckan. 
Ekologiskt 
Bloggvänner
Bil som startar 
Jobba-hemma-dag
Kvällspromenad 
Ridtur utan styltor 
Tända ljus 
 

 
Vad är du tacksam för? Skriv en lista och länka hos http://provtyckningar.blogspot.se/2015/02/tacksamhet.html
Upptäckte just att jag inte har en aning om hur man kopierar och länkar när man bloggar från mobilen. Får fixa till det senare när mannen kommer hem från skidspåren. Då kan jag låna hans jobbdator. Han är ute på andra rundan idag. Eftersom det är snöstorm ute nöjde vi andra oss med en runda på dryga 8 km. Eftersom man till och med fick staka i nedförsbackarna så har jag fått tillräckligt motion för idag. 

Lång dag i bilen

Det var inte bara vi som åkte till fjällen idag, fanns en och annan mer på vägarna. Såg ett par olyckor också, bl.a. en barnfamilj som hade kört av vägen, men det gick bra som tur va.
 
 
Väl framme var det skönt med lite frisk luft efter en lång dag i bilen. Hann med dryga halvmilen innan det blev mörkt. Nu har vi ätit middag och myst i stugan. Imorgon blir en ny dag i skidspåren!
Ha en bra vecka allihopa!
 
 
 

Människoskapade frisyrer

 
Fredagstema vill se något männsikoskapat.

Tacksamhetsmåndag som evenemang på en tisdag

Eva Trillian har länge skrivit ett tacksamhetsinlägg varje måndag, tankar om vad hon är tacksam för under veckan som har gått. Jag peppade henne att göra det så att vi alla kan vara med och lägga upp vår länk på hennes sida. Det finns ju så mycket att vara tacksam över och det är nyttigt med lite eftertanke. Så jag hakar på:
 
 
Solens varma strålar
Alla Hjärtans Dag-tulpaner från en kär vän
Föräldrarna kom hem välbehållna från sin resa
Middag på tu man hand med min man ute på restaurang
Fantastika människor
Pelargoner som nu är nerklippta
Vatten från kran
izettle
 
Haka gärna på du också, gå in hos Eva Trillian här.
 
Detta är ett helt nytt evenemang och passar därför in under tisdagstema också :)
 
 
 
 
 

Så många fantastiska människor och så himla lite bloggande

Nu var det länge sen jag bloggade. Har helt enkelt inte hunnit. Beundrar er som jobbar heltid och bloggar varje dag, förstår inte riktigt hur ni får tiden att gå ihop. Nu har jag haft, ja har fortfarande, väldigt mycket att göra i min lilla firma och det är jätteroligt. Men då går den mesta tiden till jobb. De dagar jag inte är ute och utbildar ska jag ringa, maila, bokföra, beställa, sälja, tvätta dockor och byta lungor mm.
Och så har jag ju mitt andra stora intresse, min häst, och där går det ju åt 2-3 timmar/dag 4-5 dagar i veckan. Självklart går hästen före bloggandet!
Nu när jag har varit ute och utbildat en hel del har jag träffat så många fantastiska människor. De är så rara och trevliga, engagerade under utbildningen och ställer mycket frågor, innan eller efter bjuder de på fika, de hjälper till att bära väskor, de trycker ett äpple i handen på mig när jag ska åka iväg så jag har lite färdkost, idag fick jag vackra tulpaner och massa kramar.
"Tanterna" idag var de gulligaste hittills, de var så gamla och stela så bara tre av de tio kunde komma ner på golvet. Men de gjorde så gott de kunde och de som inte klarade av på golvet ville ändå vara med och lyssna och lära sig. När de hade fått till kompressionerna skulle de blåsa, men det var inte så lätt för när de stod på knä på golvet (de tre som klarade det) så nådde de inte ner till golvet med munnen. Så idag blev det mycket improvisation :)
När jag tog en kvällspromenad nyss funderade jag på om man inte skulle kunna göra kompressionerna med foten istället för händerna?? Måste prova det själv någon dag. Det är så många som har svårt att sitta på huk en längre tid och då borde man ju kunna lära sig att använda foten istället.
 
Nu ska vi kolla på den nya svenska thrillerserien och se om det är något att se. Gillar egentligen inte serier för om de är bra så blir man så uppbunden. Men det är ju lite skönt att sjunka ner i soffan ibland.
 

Galapagosöarna

Vad var egentligen bäst med vår 9½ veckor långa resa i somras? Svårt att säga när vi upplevde så mycket fantastiskt. Men måste jag välja ut ett resmål så blir det Galapagosöarna. Kanske för att jag hade längtat dit i så många år. Djurlivet var fantastiskt men lika fantastiskt var vegetationen. Galapagosöarna är ju vulkaner som stigit upp ur Stilla Havet och de flesta är fortfarande väldigt karga och steniga. Ju äldre öarna är ju grönare är de. Efter många många år sjunker de ner under havsytan igen, samtidigt som nya öar stiger upp. Ett ständigt föränderligt landskap.
 
Svarta lavastenar där sjölejon och havsleguanerna trivdes väldigt bra.
 
Leguanerna var lite svåra att upptäcka första, de liksom smälte in i miljön.
 
En annan typ av kargt landskap.
 
Här trivdes kaktusträden.
 
Fregattfågel som har blåst upp sin ballong för att locka till sig en snygg tjej.
 
Ser mest ut som stenar vid första anblicken. Men ganska mitt i bilden är två sjölejon och strax höger om dem ligger en landleguan.
 
Landleguanerna är lite gulare än sina släktingar i havet. Från början fanns bara landleguaner, men på vissa öar fanns ingen föda alls utan de var tvungna att dra sig ner i havet och äta alger. De utvecklade gälar och ändrade färg och idag kan de dyka ner till 12 meter under havsytan.
 
Lite rödare landskap här.
 
Stora delar av öarna visar verkligen att det fortfarande är vulkaner vi vandrar omkring på. Lite spännande.
 
Många kratrar. Eller heter det krater även i plural?
 
Självklart fanns vackra stränder också. Bra snorkling på många ställen. Tyvärr var inte havet så här lugnt mer än inne i vikarna. Det var många gånger vi var fullständigt livrädda ute på Stilla Havet.
 
Vet att ni sett dem förut, men kan ju inte skriva om Galapagos utan att lägga in bilder på jättesköldpaddorna. För sköldpaddorna var ju det bästa med Galapagos!
 
Så härligt att se dem leva fritt!
 
 
Ni som blev sugna på att se mer djur och andra bilder från Galapagos kan kolla här:
 
Eller helt enkelt gå in på Juni-sidan där alla inlägg från Galapagos finns, men då blandat med Brasilien:
 

Helg med vårkänslor

Kallt och snöigt ute i helgen. Men en underbar sol har skinit på oss! Helt fantastiskt skönt. På lördagen följde mannen med ut till stallet och jag red och han promenerade. Vi valde öppna ställen där solen lyste och det riktigt värmde emellanåt.
Hem till goda vänner på kvällen och åt god mat och hade en mysig kväll framför brasan. Sen på söndagen tog vi en långpromenad med andra vänner. Det blåste kyligt, men när vi kom in mellan husen vid en gård som vi passerade var det lä och det droppade så där vårligt från taken. Fick såna vårkänslor så när jag kom hem åkte de röda vintergardinerna i vardagsrummet ner och upp kom de limegröna vårgardinerna. Kuddfodralen ska jag stryka ikväll och ljuslyktorna hann jag byta ut några. Och så lite tulpaner på det!
 
Söndagskvällen skiljde sig från hur det har varit efter jul på ett positivt sätt, min man var hemma! Annars har han rest iväg varje söndagseftermiddag sedan jul. Totalt 4 vardagar har han jobbat hemma detta år. Det har varit Österrike, Polen, Italien och massa Sverige-resor. Denna vecka åker han inte iväg förrän på torsdag :)
 
 

Vinterträd

Träden är vackra nu på vintern.
 
Grenarna fulla av gnistrande snö.
 
Man kan slå sig ner under ett träd och vila under promenaden.
 
Ett minne av ett träd i form av en stubbe.
 
Träd är temat hos
 
 

En dag i skolbänken

Har varit på utbildning hela dagen idag. Laerdal och Philips som anordnade för alla oss som säljer och jobbar med deras hjärtstartare.
Nyttigt att öka på sina kunskaper.
 
Vi fick även jobba praktiskt och träna HLR med och utan feedback för att se hur effektiva kompressioner vi gör. Med tanke på hur hårt man ska trycka är man inte så effektiv efter ett par minuter. Det är därför det är så bra om man är flera som kan så man kan turas om.
 
Här är Anna-Lena som vann den interna tävlingen, hon hade 100% effektiva kompressioner utan feedback.
 
Vi höll till i Sickla i närheten av Nacka så åkte iväg tidigt imorse. Utbildningen slutade 16 så hann med bussen som gick 16.09 från Sickla för att sen ta tunnelbanan från Slussen till centralen och till sist tåget hem. Men när jag väl kom till centralen var det stopp... Det stod att tåget skulle gå om 1 minut, samma text i ca 20 min utan att något hände. Förseningar pga elfel. Efter 20 minuter ändrade de texten till 6 minuter. Väntade ytterligare 20-30 minuter innan de ändrade igen... Ca 1½ timme försenade kom vi iväg. Men vid varje station försökte nya ta sig på tåget, men det var ju redan överfullt så vi kunde inte stänga dörrarna och åka vidare, tog 5 min extra vid varje station. Till slut gick några dörrar sönder och vi fick stanna en längre stund för att laga dem. Äntligen framme i Södertälje Hamn blev det ny väntan på Gnesta-tåget. Och när vi kommer till Järna säger de att vårt tåg tyvärr inte kan fortsätta till Gnesta utan vi får vänta in nästa tåg... (Det gäller att ha tålamod). Nästa tåg kom efter en kvart men sen fick vi ju vänta på några snabbtåg som hade företräde på spåret. Och i Mölnbo blev vi stående 5 minuter igen innan vi äntligen fick komma hem! Trött, hungrig och frusen.
Ska njuta extra av att jobba hemifrån imorgon!

Snö

Snö är det som gäller hos tisdagstema idag. Inte så svårt att hitta med tanke på att det snöar oavbrutet hela tiden. Men jag väljer bilder från förra fredagen då även solen sken! Det är ju inte så ofta nu för tiden.
 
 
 
 
 
 
 

Ännu en helg

En helg med god middag med trevliga vänner. Först lite småplock och bubbel.
 
Sen fick de inte blommig falukorv som i min triss utan det blev ett helt nytt recept på en laxgryta. Lite Chablis till det.
 
Nu väntar en ganska intensiv men rolig vecka. Då kan ett av peppningskorten vi gjorde i fredags komma till användning:
 
 
 

B som i...

Fototriss vill att vi fotar saker på B. Har inte kollat runt ännu hos er andra men det är säkert mycket blommor idag.
 
Fotar också blommor, men inte vilka blommor som helst... Det första som dök upp i mitt huvud när jag läste temat var Blommig falukorv. Hur nu det kan dyka upp sådär från ingenstans?
 
När barnen var små gjorde jag ofta blommig falukorv. De älskade det! Till det serverade jag grönt potatismos.
 
Somliga tycker att man inte ska leka med maten, men jag tycker att det ska vara roligt att äta, vare sig man är 5-6 år eller vuxen :)
 
Nu ska jag kika runt hos er andra och även lägga in en helgbild hos Marit.
 
 
 
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0