Mot solen!

Nähä, nu har vi ledsnat på regnet... och vi har ju faktiskt varit hemma i Sverige i över en månad... så imorgon bitti far vi till Franska Rivieran, närmare bestämt St Raphael!
Ha det bra alla här hemma!
 
 

Utehelg

Denna helg har mestadels spenderats ute. Promenerat, ridit, fixat på tomten. Tänk att det kan vara så varmt fortfarande! Fast på morgonen är det ju rejält kallt nu, nästan lite skönt...
 
Lavendeln tror det är vår och har börjat att blomma om...
 
Likaså prästkragarna som blommar så fint nu.
 
Samtidigt som höstfärgerna börjar komma mer och mer ute i naturen.
 
 

Vägar, gator, stigar

Gick en fotopromenad med en väninna för att leta motiv till veckans Fototriss, nämligen vägar. Vi gick en sväng upp på höjden och tog trappgatan ner mot centrum. Går man uppför trappgatan kan man se hur vackert varje trappsteg är målat, vilket jag visat tidigare, ni som inte har sett det kan kolla här.
 
Fortsatte längs strandpromenaden utmed sjön.
 
Många som var ute och promenerade trots det dimmiga och gråa vädret.
 
 
 
 

Galapagos - biologisk mångfald

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Biologisk mångfald är enligt Wikipedia: variationsrikedomen bland levande organismer av alla ursprung, inklusive från bland annat landbaserade, marina och andra akvatiska ekosystem och de ekologiska komplex i vilka dessa organismer ingår; detta innefattar mångfald inom arter, mellan arter och av ekosystem.
 
Tyckte detta stämde väldigt bra in på Galapagos där många olika arter lever. Dessutom har arterna utvecklats av miljön så att olika sköldpappor ser olika ut beroende på vilken av öarna de lever på osv. Landleguanerna som kom till en ö där det inte fanns tillräckligt med föda, började leta i vattnet och så uppstod havsleguanerna. Kan varmt rekommendera Galapagos för alla som är intresserade av djur och natur!
 
Hos Sinneskatten finns fler tolkningar på mångfald som är veckans tema.
 

Turkos tisdag

Turkost är det som gäller på Tisdagstema idag. Har mycket turkost hemma, soffkuddar, lyktor etc. Funderade på om jag hade några turkosa bilder från resan.
Det var ganska mycket turkost på arenan under fotbolls-VM.
 
Volontärarbetarna som står och håller i repet här har turkosa kläder.
 
Och så var det ju det här med sko-modet :) Frågan är varför alla har den turkosa skon på vänsterfoten??
 
Och självklart matcher Buffon skorna med målvaktshandskarna!
 
 

En del av mig

Dags för fototriss igen. Måste börja med att tacka alla som röstade på min triss från förra veckan och såg till att jag kom på en hedrande andraplats. Tack så jättemycket! Jättekul!
 
Denna vecka vill Helena se selfies eller en del av mig...
 
Ok, detta är jag.
 
Men en del av mig tillhör någon annan...
 
Min underbara man!
 
 
 

Helgen som gick

 
 
Helgen som gått har bestått av promenader i morgondimma, daggfyllda spindelnät...
 
 
 
 
En tur till huvudstaden och Fotografiska Muséet. Det var sista dagen på utställningen med den brasilianske fotografen Sebastiao Salögado. Fantastiska skildringar av djur och natur. Denna är ju bara för söt:
 
 
Lördagskvällen var vi hos bekanta på middag. Ridturer i det härliga höstvädret har det förstås blivit varje dag.Vi gjorde även våran plikt och röstade. Kollade givetvis på valvakan. Inte världens roligaste resultat direkt. Gäller att blocken kan samarbeta nu för att inte SD ska bli den vågmästare de vill.
 
 
 
 
 
 

Mys i solnedgången

Sjölejon i solnedgång!
 
Kvällsmys hos Sinneskatten denna fredag.

Upp och ner, ner och upp

Ja så har humöret känts idag. Direkt jag vaknade tänkte jag 11 september... Förutom alla stora tragedier som hänt i världen så är det exakt fyra år sen idag som min mans mamma gick bort. Alltid en tung dag...
 
Sen satte jag på datorn och fick se att min fototriss gått till final. Kul!
 
Pratade med pappa i telefon. Han hade skjutsat in mamma till skukhuset för hennes operation, bröstcancer. En lång väntan på att få höra att hon vaknat upp ur narkosen och att operationen gått bra. Svårt att koncentrera mig på jobb, så det blev ridning och äppelplockning istället.
Som tur var fick jag hjälp med äpplena :)
 
 
Ett par skålar björnbär blev det också.
 
Och sen några pajer. En kompis kom och fikade lite.
 
Sen åkte sonen och jag ut till graven. Min man är bortrest så han blir så tacksam att jag pysslar om hans mammas grav när han inte själv kan åka dit.
 
Telefonsamtal med mamma på kvällen, skönt att höra att det gått bra. Mer information får hon imorgon och efter ytterligare några veckor får hon veta exakt behandling. Om hon har tur har det inte spritt sig och då slipper hon ev cellgifter och det blir bara strålning. Håller tummarna!
 
 

Kallt

 
 
 
Kvinnorna i La Paz satt från morgon till kväll och sålde allt mellan himmel och jord. På natten var det minusgrader, på morgonen fortfarande väldigt kallt, så man kan ju förså hur kallt det måste vara att bara sitta stilla. Många lager kläder hade de på sig.
 
Här kan du se fler tolkningar av temperatur.

Sommarhelg med höstmys

Varmt, soligt och skönt denna helg. Men i mitt vardagsrum har det blivit höst. Har bytt gardiner, ljuslyktor, kuddar, matta. Och nu kan man ju tända ljus på kvällarna, så mysigt!
Gick ut en sväng i skogen för att leta mönster till trissen. Letade efter svamp på samma gång. Nog bäst att låta bli att äta denna döskallesvamp :)
 
 

Mönster

 
 
Naturliga mönster på Titicacasjön samt himlen och bergen, skapade av sol, skugga och vind.
 
Denna vecka är det tävling hos
 
Man kan vinna presentkort hos Coolstuff och om jag skulle vinna skulle jag välja en sån här.
 

Plötsligt händer det

Nu är klockan snart halv 8. Vid halv 4 cyklade jag ut till stallet. Ska försöka ta cykeln så mycket som möjligt har jag bestämt mig för. Pysslade en timme med min häst. Och den andra timmen smörjde jag läder, dammade i stallet, städade sadelkammaren, fyllde vatten i hagen etc. Cyklade hem. På knappa två timmar hemma har jag hunnit bädda rent i sängarna och skura golvet i sovrummet, skurat toa, handfat, badkar och skurat golvet i badrummet, lagat mat och ätit, gjort mina rehab-övningar, duschat, tvättat en tvätt och hängt den. Känns som om jag hunnit mer på dessa fyra timmar än hela övriga veckan. Förut idag gjorde jag dessutom rent mina HLR-dockor som legat sedan utbildningen i tisdags.
Blir inspirerad av min son som jobbar mycket med planering, mål och delmål. Det går ju alltid att bli effektivare. Och ju effektivare man jobbar ju mer fritid får man ju :) Nu ska jag cykla ner till affären och köpa lite solrosfrön som blir kvällens fredagsmys-godis. Sen får jag se om jag orkar stryka höstgardinerna som väntar på att komma upp eller om jag slår mig ner i soffan med en Strawberry daiquiri.
 

Svårt att se

I början när vi vandrade runt i nationalparkerna i Costa Rica kunde det vara svårt att se vissa djur. Som denna tex:
Ser ni den? En vandrande pinne! Första gången somn jag såg dem ute i det vilda, trodde knappt de existerade.
 
Fanns även en grön variant, men den blev lite suddig.
 
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0