Får bär

Förra veckans ord var får. Hade från börjat tänkt kombinera med skyltsöndagen eftersom många skyltar talar om vad man får/inte får göra. Men sen kom annat emellan. Så nu hoppar jag tillbaka till förra torsdagen. Då fyllde jag år. Och oftast när man fyller år så får man något. 
 
Jag fick ett roligt spel. 
 
Teckning från Oliver 2 år
 
Denna fick jag av Charles 4 år. Han har ritat mig, ballonger och tårta, men det ser ni väl :) 
 
Mina vänner vet vad jag gillar och jag fick lakrits, både glass och godis. 
 
Dessutom fick jag pussel, pusselmatta, fina blommor, tomatplantor, träningströjor och presentkort på löp-coachning. Massa bra saker! 
 
Jag fick också besök av mina föräldrar. Första gången vi umgicks sedan corona började. Som ni kanske kommer ihåg var det rena rama sommarvärmen förra torsdagen och vi kunde sitta ute på behörigt avstånd. Jag får förresten alltid solsken på min födelsedag, ända sen jag var liten.
 
Och vad får då gästerna när det är kalas? Massa godsaker förstås och till det bär. Chokladbrownietårta med hallonmousse och hallon. Och till kladdkakemuffinsen fick de grädde och jordgubbar. Bär är nämligen veckans ord i Sanna utmaning. 
 
De fick också chokladbollar gjorda på kikärtor, betydligt godare än det låter :) 
 
 
Sen fredag till lördag bodde de små hos oss. Vi var ute och letade kontroller och Charles fick bära kartan. Den blev då en skattkarta och pinnarna på hitta-ut med nummer och bokstäver var skatter. Vi hade väldigt roligt och när vi kom hem och kollade stegen hade det blivit en halvmil och Charles gick nästan hela vägen, satt på morfars axlar i kanske ett par hundra meter. Lillebror åkte vagn på vägarna men knatade på i skogen. 
 
När det är lördagsmorgon får man sitt lördagsgodis och jag hade köpt hans nya favorit, Pez. 
 
Mysigt att få ligga och gosa med Bamse och snutten.
 
Avslutar med detta kvitto, eller rättare sagt korrigeringskvitto. Ibland får man betala för mycket i affären. Denna gång blev det så mycket så kassörskan började skratta högt. Över 20 000 kr för en bit parmesan var lite väl dyrt. 
 
 
 
 
 
 
 

Kanon!

Kanon är veckans ord i Sannas utmaning. Att sjunga i kanon gjorde man ofta när man var liten. Favoriten var Broder Jakob. När våra barn var små sjöng vi ofta Broder Jakob i kanon när vi körde bil och alla fyra sjöng på olika språk. Vi hade lika kul varje gång :) Och vi är lika omusikaliska allihopa i vår familj :) 
 
Så finns ju substantivet kanon, en kanon att skjuta med. 
 
Men trevligaste tolkningen av ordet är ju att det är kanon, toppen alltså! Kanske mer viktigt än någonsin i dessa dystra tider att tänka på saker som är kanon. Kan ju inte riktigt tycka att det är kanon att det snöar idag i mitten av maj. Men det finns ju mycket annat som är kanon. 
 
Dessa små kladdkakemuffins tex. Smakar riktigt kanon! Bakade på förmiddagen och åt en när de fortfarande var varma. 
 
Det är också kanon att vi har dricksvatten i våra kranar. Igår kopplade de på vattnet på nya bygget bredvid oss och vattnet var avstängt några timmar. När man är utan vatten i kranen märker man hur mycket man saknar det. Och då hade vi ändå blivit förvarnade och tappade upp vatten innan. Vi är så bortskämda med vatten. 
 
Det är kanon att vi har olika årstider och får uppleva alla naturens skiftningar. 
 
Och det är kanon att Sanna har denna utmaning med veckans ord. Klicka på bilden om du vill se hur andra har tolkat ordet:
 
 

Dagnäsöns Naturreservat

Vi har alltid promenerat mycket och har många fina rundor i närheten av oss. Men ibland blir jag lite less på rundorna i närområdet och tar bilen till ett annat ställe. Har haft min häst i några olika stall och lärt känna många fina vägar och stigar åt alla håll och kanter utanför Gnesta. Men för ett par veckor sedan såg jag ett tips om ett helt nytt ställe, Dagnäsöns Naturreservat, på Gnestas facebooksida. Kollade upp stället och sa till min man att dit måste vi bara åka! Endast en halvtimme bort med bil ligger denna fina plats. En halvö i sjön Båven och det blev naturreservat 1975. 
Finns parkeringsplats med bord och bänkar. 
 
Vi började promenera längs rundslingan. Så vacker natur. 
 
Väldigt omväxlande, ibland skog, ibland öppna landskap och ibland längs vattnet. 
 
På ett ställe delade sig leden och vi tog den högra som visade sig att det var inte riktiga leden. Vi tog en längre sväng längs halvön och gick nästan hela tiden längs sjön. Väldigt vackert! 
 
 
Vilken mäktig ek! 
 
Och en söt liten groda :) 
 
Längs rundan finns torrtoalett, grillplats mm. Betesdjur går i hagarna och man ombeds vänligt att stänga alla grindar efter sig. På dessa 53 hektar finns mer än 400 arter kärlväxter. Och kärlväxter kan vara både örter, buskar och träd. Det lärde jag mig när jag pluggade på om denna plats. Det finns även gott om fåglar här och den lilla ön Tallholmen precis utanför halvön är ett fågelskyddsområde och där får man inte vara under sommaren. Fick plugga på lite för att kunna berätta detta för er. Nu är det slut med plugg för ikväll. För nu börjar sjunde säsongen av den härliga serien Badhotellet. 
Hur andra har tolkat ordet plugg ser ni om ni klickar på bilden:
 
 
 
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0