Länge sen nu...

Oj vad tiden flyger iväg. Väldigt länge sen nu så dags att uppdatera lite. 
 
Sonen och jag har varit på Skillebyholms Höstmarknad i Järna. Där träffade jag Kikifreese i år igen. Hon brukar ställa ut där. Vill ni se hennes produkter så kolla här
 
Det har också varit den där dagen som jag varje år stryker ur kalandern... 
 
Årsdagen av min systers död. Nu är det fyra år sen men minns det som igår... Här badar hon o jag i baljan 
 
Och även årsdagen av min svärmors död. Nio år sen hon dog nu. Så synd att hon inte får uppleva sina barnbarn bli vuxna och träffa sina barnbarnsbarn. Hon var sjukgymnast precis som min dotter och jag vet hur stolt hon skulle ha varit över henne. 
 
Varit i skogen en hel del. Både många ensamma svampturer och vissa gånger med barn och barnbarn. Här var det Olivers första möte med den stora bocken i skogen. Charles matar den med kottar. 
 
 
 
Den här veckan plockade jag lite extra svamp för att vi skulle få besök på lördagen. Hittade massa svart trumpetsvamp i måndags. Sen på tisdagen hittade jag mest höstkantareller och lite gula. Och på onsdagen hittade jag massa gula, som inte är med på bild. Det blev en hel tidning till full med svamp.
 
Vi fick nämligen besök från Canada och Skottland. Min systerson och hans kanadensiska fru bor ju i Skottland. Nu var de hemma och även hennes föräldrar kom på besök från Canada. Vi har träffat dem två gånger förut och de är så otroligt gästvänliga och trevliga. 
 
Min pappa fick en tröja av dem.
 
 
 
Idag rullade jag 120 köttbullar och frös in. Börjar förbereda för julen. Brukar börja i tid och nu är det extra viktigt. Vi ska till Lanzarote för att fira min pappas 80-årsdag i december. Skulle ha kommit hem 20:e men nu har de ändrat resan så helt plötsligt kommer vi hem sent på kvällen den 23:e, kvällen före julafton. Inte helt optimalt men det blir ju jul i alla fall. Allt löser sig. 
 
 
 
 
 
 
 

Skyltsöndag i regnbågsfärger

Gnesta Pride ordnades för första gången förra året. Några timmar innan tåget skulle samlas och gå genom byn började en av våra stora fabriker brinna. De varnade för farlig luft och man skulle stänga alla ventilationer. Några timmar senare sa räddningstjänsten att det var lugnt och att man kunde gå ut. Men det var rök i hela luften. Många avstod från att gå ut och gå med i tåget pga branden. Det förstår jag verkligen. Stannade själv hemma ända tills kvällen då jag vågade ut och handla lite. Trots allt gick 600 personer i tåget och arrangörerna var jättenöjda. Med tanke på att det bor 5000 i Gnesta, 10 000 i hela kommunen så är det ju väldigt bra.
Igår var det dags för Gnesta Pride för andra gången. Den som startade och driver Gnesta Pride är 16-åriga Matilda. 
 
Klickar ni på bilden kan ni lyssna på en kort intervju med Matilda. Och klickar ni här kan ni läsa om priset från Ungt Kurage som hon har fått. 
 
 
 
 
 
I år var det ca 2000 med i tåget och efteråt fanns det förstås fika i regnbågsfärger. 
 
Och den som hade bakat var ingen mindre än Matildas mamma Ida. Henne kanske ni känner igen från Hela Sverige bakar. Hon var med för ett par år sedan. 
 
Kyrkan hakade på och hade regnbågsmässa. Det har varit olika aktiviteter hela veckan med föreläsningar, plakatverkstad mm. 
 
Gick inte på mässan men passerade kyrkan när prästen Johanna höll på att förbereda. 
 
Och sen några andra skyltar. Den här hittade jag och sonen i Södertälje i veckan på parkeringen. Någon som förstår vad den betyder?? 
 
Och detta bjöd våra grannar på igår... Jag hade gjort en ostpaj som jag tog med mig. Den åt jag och en annan granne. De andra åt surströmming. Det luktade inte gott!
 
Har ni laddat ner den nya appen från sos alarm? Om inte - gör det omgående. Den har redan räddat liv i fjällen. Ringer du från appen så skickas din position till sos alarm och de kan komma fram med hjälpen fortare. 
 
Avslutar med denna fina teckning som Charles målade åt mig idag. Ser ni vad det är? En drake. Jag tycker faktiskt att det syns, Men jag är väl lite partisk :) 
 
 
 
 
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0