Packad o klar

Nu börjar semestern på allvar. Väskan är packad och imorgon bitti bär det av mot Kanada! Ska bli väldigt spännande att se ett nytt land. Eller rättare sagt en liten del av det. Kanada är ju helt enormt stort. Vi kommer hålla oss kring Calgary, ta en hyrbil och åka upp i bergen. Så först på att-göra-listan när vi kommer fram blir till att köpa björn-spray och björn-bjällror, det måste man ha när man ska ut och vandra där. Vi har även en visselpipa med oss för att skrämma bort björnarna.
Eftersom sonen bor hemma just för tillfället så är ju hus- och kattvakt fixat automatiskt, jätteskönt. Och två snälla vänner tar hand om hästen.
Hoppas på bra wifi i Kanada så att ni kan få se lite bilder under resans gång. Ha det bra!!
 
En som försökte gömma sig i resväskan :)

Tacksam för en helg i Visby

Ännu en vecka har gått. Tiden rusar verkligen iväg. Får bli ett kombo-inlägg igen.
 
Finns mycket att vara tacksam över:
fin dag hos mannens syster med familj i Vadsbro
mousserande vin
5-kamp
mys med Charles
årets första dopp
plocka kantareller
hela skogen full av blåbär
google
vänner
familj
bröllopsdag
middag på kolgrillen
lakrits
hittade "min" parfym på båten
 
Också tacksam för en väldigt härlig helg i Visby. Vi åkte Birkakryssning dit. Lämnade vackra Stockholm i fredags eftermiddag.
 
Tacksam för att vi fick restaurangens finaste bord med havsutsikt och fint blomsterarrangemang.
 
Tacksam för lugnet uppe på terassen, annars var det väldigt mycket folk och musik...  (har man blivit gammal eller...)
 
Vi njöt av den fina solnedgången. Hade bara lilla kameran med mig.
 
Lördag morgon kom vi till Visby.
 
En kran för BP:s skull :)
 
Ett besök i Almedalen.
 
Härliga hängmattor längs med strandpromenaden.
 
Stora torget.
 
En av alla mysiga gränder.
 
Vi skämtade glatt om vårt lilla gäng. Mamma o pappa hand i hand, pappa har lite svårt med balansen efter alla cellgiftsbehandlingar. Hans käpp klinkade mot kullerstenarna för varje steg han tog. Syrran med armen ihopskruvad och dessutom lite haltande efter ett annat fall då hon skadade knät. Min svåger har en propp i lungan och orkade inte gå så fort... Och mamma har problem med ögonen och ser knappt något.
 
Hela ligan!
 
Domkyrkan.
 
Det var strax efter min systers död som vi bestämde oss för att göra något tillsammans. Valet blev en Visbykryssning. Naturligvis tände mamma ljus för min saknade syster <3 
 
Lite pokémonjakt :)
 
Visby - rosornas stad! Visby lever verkligen upp till namnet, små mysiga gränder med fina hus fulla med rosor.
 
Lite lugnare längre upp i staden när man kommer bort från torget och området där.
 
Gott om härliga restauranger, här med utsikt över havet!
 
Fler mysiga gator med vackra hus.
 
Promenerade både på insidan och utsidan av muren.
 
Strandpromenaden.
 
Och naturligtvis fanns det lite skyltar:
 
 
 
 
 
 
 
 

Tacksam och långhelg

Nu blev det ett långt uppehåll. Har inte haft tid att vare sig blogga eller besöka era sidor. Får bli ett bland-inlägg om vad som hänt sen sist och vad jag är  tacksam över.
I onsdags kom mannen hem från Göteborg med 17.47-tåget och sen dess har det varit full fart. Kl 18 skulle vi nämligen äta middag ute på restaurang med vänner. Det var trubadurkväll och det blev en jättemysig kväll. Våra vänner hade just kommit hem från sin 3 veckor långa resa i Florida så de hade mycket att berätta.
 
Tacksam för en trevlig kväll med fina vänner och trevlig musik, god mat, gott vin!
 
Tacksam för vistelse hos andra goda vänner i skärgården torsdag och fredag.
 
Tacksam för min fina vän, tacksam för havsutsikt! De bor så himla mysigt ute på Blidö i Roslagen.
 
Vi strosade även omkring inne i Norrtälje.
 
 
Kom hem fredag em/kväll, tog 4,5 timmar att köra hem med fredagstrafiken och avstängda Södertäljebron... Ut till stallet och sen vips var klockan halv 10 på kvällen och det var dags att packa om väskan...
 
För på lördagsförmiddagen åkte vi till St Annas skärgård utanför Norrköping. Där har dotterns sambos föräldrar sommarstuga. Naturligtvis tacksam över att få se hur de har det, god mat, trevligt umgänge.
 
Och dessutom hade vi lite att fira då Anders friade till vår dotter några dagar tidigare. Väldigt tacksam att hon har hittat en så fantastisk kille med båda fötterna på jorden! Bättre man kan hon inte få!
 
Sköna promenader.
 
Vacker natur!
 
Och Anders mamma fick prova att mata lilla Charles med morotspuré. Det var första gången och han undrade först vad det var, men sen gick det bättre.
 
Lillkillen börjar bli stor :)
 
Tacksam för en lång härlig helg med vänner och familj! Imorgon ska jag försöka hinna besöka er andra!
 
 
 

Tacksamhet och tjärdoft

Förra veckan missade jag tacksamhetsinlägget. Så jag får väl titta två veckor tillbaka denna gång. När man väl funderar på vad man är tacksam över så finns det oftast hur mycket som helst. Allt från självklara saker som vatten och el till andra saker som man kanske inte tar för givet.
 
picknicklunch i skärgården i Oxelösund
godkänd på årets tandläkarbesök
18-årskalas
jordgubbar
bröllopsfest
kärlek
vänner
Göteborg
löjrom
god pizza
skärgården i Göteborg
trädgårdsföreningen
botaniska trädgården
slottsskogen
bra skyltar som visar vägen
jätteintressant guidning på ostindiefararen Götheborg
swisch
e-legitimation
speedledger (suveränt bokföringsprogram)
korsord
glass
blåbär
smultron
kantareller (bara att plocka, som tur är finns det andra som gärna äter)
 
Tänker på låten Om maskros och tjärdoft. Det luktar nämligen tjära i hela huset. Tur att jag tycker det luktar gott. Har gjort ett hemmagjort flugmedel till hästen. Och i det skulle man ha beckolja som luktar tjära. Ja det framställs genom tjärbränning. Vill inte använda starka kemikalier på hästen och på sommaren är det hemskt med alla flugor, bromsar och myggor. Ska bli spännande att testa om detta hjälper.
Ha en fin vecka!
 
 
 
 
 

Mera Göteborg

Ja denna vecka har ni ju fått se mycket bilder från Göteborg. Och det fortsätter... Igår efter hotellfrukosten åkte vi bilfärjan ut till Hönö och Fotö i Göteborgs skärgård.
 
Strosade runt både i den lilla byn och ute på klipporna.
 
 
Vi stod och tittade på några måsungar på en klippa när plötsligt måsmamman dyker rakt ner och attackerar min man. Han hann precis kasta sig ner på marken och vifta bort henne. Sen sprang vi fort därifrån...
 
Det fanns bara caféer, inga restauranger på Fotö så vi tog bron tillbaka till Hönö och hittade en jättemysig restaurang precis vid havet. Sen gick vi en liten motionsslinga innan vi satte oss i bilen och åkte hem.
 
Ett par till skyltar eftersom det är BP:s skyltsöndag idag:
På fredagen besökte vi både Slottsskogen och Botaniska trädgården. Promenerade totalt 1,8 mil den dagen...
 
På Botaniska Trädgården hade det nog blivit lite fel med skyltningen, känns inte som vår längre...
 
Men kanske ännu mer fel på skyltningen i Slottsskogen :)
 
Men denna skylt är det inget fel på i alla fall, eller vad säger du BP?!
 
Imorse vaknade jag 04.20 och kunde inte somna om. Så jag åkte ut till hästen och vi tog en runda i skogen och jag hittade massa kantareller. Sen åt jag en andra frukost när jag kom hem och gick upp i vår lilla skog och plockade massa blåbär och smultron. Mums!
 
Nu börjar det bli dags att ladda för EM-finalen! Jag tror nog som BP att Frankrike vinner nu med sitt hemmastöd. Och det vore väl lite kul om dels Ronaldo INTE vinner men framför allt att hemma-nationen vinner. Mina favoritlag är ju liksom redan borta...
 
 
 

Skeppet Götheborg

Ostindiska kompaniet bildades 1731 i Göteborg. Man hade totalt 37 olika skepp och reste främst till Kina. Man tjänade grymma pengar på dessa resor genom olika handelsvaror. Skeppet Götheborg klarade 2 resor fram och tillbaka utan problem. Men när hon kom tillbaka efter tredje resan gick hon på grund utanför Älvsborgs fastning och sjönk. Detta var 1745. I början av 90-talet ville några bygga en replika i liten skala av Götheborg. Men då kom någon på att vi bygger i full skala istället och det gjorde man! 1995 påbörjade man bygget och åtta år senare kunde man sjösätta skeppet. 2005 till 2007 seglade Götheborg den historiska rutten till Kina igen. Sedan har hon gjort många turer i Europa, besökt 56 städer och även varit med vid kronprinsessan Victorias bröllop.
 
Hon är nästan 60 meter lång och 10 meter bred. Höjden över vattenlinjen är 47 meter.
 

 
 
 
Min mans nya jobb hade sin officiella invigning igår. Hawe från Tyskland startar upp ett helt nytt bolag här i Sverige, min man blir chef för det och sen är det två svenska killar till som ska jobba med honom. Här är vi hela ligan, svenskar, tyskar och italienare. Vi fick en guidad tur på skeppet Götheborg. Jätteintressant!
 
Här sover de på dagens turer, plus massa hängmattor i taket.
 
Vardagsrummet där de hänger när de är lediga.
 
Det är många frivilliga volontärer som jobbar med att hålla skeppet i gott skick.
 
 
De stora färjorna kan komma under bbroarna, men när Götheborg ska komma under måste de ta ner masterna. Så hög är hon! Och personalen klättrar upp där utan säkerhetslinor!
 
Efter guidningen åkte vi en liten rundtur med en annan båt och sen avslutade vi kvällen på Fiskekrogen där vi fick en helt fantastisk middag med fisk och skaldjur och underbart goda viner. Jag som inte äter skaldjur fick lojrom när de andra mumsade ostron, havskräftor, musslor mm.
Därefter blev det fotboll på O´Laerys men tyvärr förlorade ju Tyskland så det var inte så kul för tyskarna. Men ändå en väldigt lyckad invigning!
 

Göteborg igen

Igår bar det av till Göteborg. På torsdag är det officiell invigning av mannens nya firma och då är alla respektive medbjudna. Och eftersom han har massa möten och jobb hela veckan så jobbar jag från hotellrummet i Göteborg. Och det är ju inget fel på utsikten.
Gothia Tower och Skandinavium utanför fönstret. Just nu skiner solen så då är det ännu finare. Förut regnade det en stund...
 
Alla jobb består nog av roligare och tråkigare sysslor. Jag älskar kontakten med kunderna, både innan när jag offererar, bokar upp jobb mm och framför allt när jag är ute på jobb. Men sen efteråt ska dels dockorna göras rent, spritas, byta lungor mm. Filtarna tvättar jag när de behövs. Men så ska jag efter varje utbildning logga in i instruktörernas register hos Svenska rådet för HLR och registrera först varje utbildningstillfälle och sen varje deltagare. Så himla tråkigt att sitta och knappa in massa uppgifter så jag skjuter alltid upp det. Så denna vecka är det registrering som gäller... Och efterson det är så trist så tog jag förstås en skön lunchpromenad så jag fick en paus.
Strosade först runt vid Heden där Partille Cup pågår, en jättestor handbollscup, spelas på över 60 planer.
 
 
 
 
Blev lite hungrig och kollade efter något trevligt lunchställe. Fanns mest snabbmat ute vid Heden, men ett av ställena hade sallad, man plockade ihop vad man ville ha, vägde och betalade.
 
Och eftersom jag inte är så stor i maten kostade min sallad 20 kr! Helt överkomligt :) Unnade mig en kulglass till efterrätt och den var den största kulglass jag någonsin ätit, tur att jag bara tog två kulor.
 
Fortsatte bort till Trädgårdsföreningen. Sist jag var med min man här så skulle precis tulpanerna till att slå ut. Nu blommade alla möjliga blommor. Inte så stor koll på vad de heter...
 
En tom barnvagn och ett par skor under trädet... Gissar att de hade det ganska mysigt uppe i trädet :)
 
Den här blomman var fin både som knopp och utslagen. Speciellt på baksidan.
 
En vattendroppe på ett blad.
 
 
Tyckte den såg så glad ut den här blomman :) Härliga färger :)
 
 
 
 
 
 
Tyvärr blommade inte jättenäckrosen. Men jag fick ju se den blomma i Stockholm förra året. Ni som inte sett de bilderna kan hitta dem här.
 
 
Nähä, dags att jobba lite till innan mannen kommer tillbaka från sitt jobb. Då blir det en promenad för mig och joggingtur för honom. Senare middag och fotboll. Ha det bra allihopa!
 

Hobbit/bröllopsfest!

I augusti kommer min systers son gifta sig i Kanada. Han träffade underbara Christina i Skottland, hon kommer från Calgary i Kanada och där kommer bröllopet vara. Det är inte så många från Sverige som har möjlighet att åka dit så de ville även ha en stor sommarfest i Sverige för alla vänner här. En fest ute på landet där de bor, med temat Sagan om Ringen.
 
Min man som hobbit och jag som alv. Egentligen är det hobbitar som är korta och alver långa...
 
Dottern med sambo och lilla Charles.
 
Partytält i hästhagen.
 
Det blivande brudparet.
 
 
Min son, dotter och hennes sambo.
 
Min systers bästa vän med dotter.
 
Min andra syster Lena. Med armen i bandage och skruvar efter halkolyckan för några veckor sen. Två operationer har hon gått igenom stackarn. Men nu ser det bra ut säger läkarna.
 
Mina föräldrar tillsammans med min dotter o Charles.
 
Massa hobbitar och alver. Vänner från Sverige, Kanada, Tjeckien, Skottland.
 
Tyvärr suddigt, men hux flux dyker Christinas föräldrar från Kanada upp. Ingen visste någonting och Christina blir så chockad och rörd så hon gråter. Så himla roligt!!
 
Hennes mamma är ursprungligen från Grekland och mer spontan och pratsam männsika får man leta efter, en helt underbar person! Pappan var lite mer tystlåten.
 
Min barndomsvän och jag.
 
Min man och dotterns sambo.
 
En lyckad men lite annorlunda fest. Det var många känslor under kvällen. Fina tal av Richards vänner och sen när Richard själv höll tal och hedrade sin döda mamma, min syster, då var vi många som grät. Åh vad jag önskar att hon fick se hur lycklig sin son är nu. Som tur var hann hon träffa Christina en gång förra sommaren. En varm och go tjej med båda fötterna på jorden. Önskar dem all Lycka!
 
Och nu hejar vi fram Island till semi-final!!!
 
 
 
 
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0