Skrivar-kurs

När jag bläddrade runt på facebook för ett tag sen dök det upp en annons om en skrivarkurs som Studiefrämjandet ordnade. Jag har alltid gillat att skriva och kikade lite på kursen. Varför inte tänkte jag och anmälde mig. 
Åtta tisdagskvällar träffas vi i Trosa Lagnö Bo, en kooperativ hyresgästförening där författaren Klara Krantz bor. 
 
Det är Klara som håller i kursen. 
 
De har egna lägenheter med egna kök men även ett stort gemensamt kök där de kan laga mat tillsammans. De har en stor sal med pingisbord mm. Och framför allt har de en helt fantastisk vinterträdgård!! Man är liksom både utomhus och inomhus på en och samma gång!
 
Där finns odlingar, lekplatser, träningscykel, sittplatser i olika former och massa annat! 
 
Självklart finns det en kamin också. Ljudet av en sprakande brasa är bland det bästa som finns. Jag är helt förälskad i detta ställe :) 
 
Vi har hunnit med två tisdagar än så länge och vi får massa små korta skrivuppgifter under de dryga två timmar vi är där. Bla kan Klara säga en mening, då ska vi börja med den meningen och sen fortsätta skriva en historia. Under tiden säger hon massa olika ord och då måste vi få in de orden i berättelsen. Så man måste bara hitta på nytt hela tiden och får liksom aldrig stanna upp och tänka. Igår gjorde vi en övning att skriva 3 minuter i ett streck utan att lyfta pennan. Låter kanske inte så svårt men prova får ni se... Det är riktigt roligt på kursen! Vi är 11 deltagare plus Klara. En man och resten kvinnor. Har nog inte tänkt att skriva en bok eller så men kanske kan få lite mer inspiration att skriva här på bloggen :)