Äntligen hittat den!

Snacka om att jag blev glad i somras när vi var i Italien och jag hittade en ren Cabernet Franc. De är så sällsynta och så goda! Vi hade en på jobbet för många år sen, just från norra Italien och det var då jag fastnade för denna druva. Mycket örtighet och kryddighet.
Annars används den oftast i Bordeaux, men då som en blandning med Cabernet Sauvignon och Merlot. Hittar ni någon ren Cabernet Franc så köp och prova! De hade bara tre kvar i butiken och självklart köpte jag alla tre. En är uppdrucken och två ligger i källaren och väntar på rätt tillfälle.
 
Upphittad är veckans tema.
 

Julmarknad

Är lite trött idag. Mannen hade bridgekväll här igår och jag kunde ju inte somna förrän de gått o  lagt sig. Somnade framåt 3-tiden och det är jag inte van vid längre...
Så idag passade det bra att gå runt och strosa lite på julmarknaden. Lagom småkyligt var det för att man skulle känna lite julstämning.
 
 
 
 
 
 
 

Elektronik

När datorn strular lite gnäller vi och tycker att det ska bara fungera. För att inte tala om strömavbrott, vi vet knappt hur vi ska överleva... Med dagens teknik och elektronik omkring oss tar vi bara förgivet att allt ska fungera hela tiden.
Något som absolut måste fungera är en AED eller hjärtstartare som det lite folkligare kallas.
Drygt 20 personer drabbas av hjärtstopp dagligen i Sverige. Endast 1 av dem överlever. Med en stöt från en hjärtstartare inom 3 minuter ökar chansen att överleva med hela 70 %.
Var finns din närmaste hjärtstartare - gå in på hjärtstartarregistret och titta. Och du kan även ladda ner Rädda Hjärtat-appen, då kan du både se var närmsta hjärtstartare finns samt få vägledning till HLR. För när hjärtstartaren gett sin stöt är det vi som måste fortsätta med kompressioner och inblås. Gå en HLR-kurs - kunskap som kan rädda liv!
 

Helg med släkten

Igår var vi på släktmöte och middag i Riddarhuset i Stockholm. Lindenkronska släktföreningen hade årsmöte. Det har de var fjärde år. Vi har aldrig varit med förut men tänkte att det kan ju vara kul att träffa lite släktingar. Och roligt att se Riddarhuset, har aldrig varit där inne förut.
 
Lindencrona-släkten har en egen vapensköld och det finns mer än 2000 i rummet.
 
Roligast var nog ändå att träffa en gammal jobbarkompis som nu jobbar som hovmästare i Riddarhuset. Tretton år sen vi träffades.
 
Långa härliga promenader har det blivit också, både igår kväll och idag på dagen.
 
 
 
 

Cirklar

Dags att hitta cirklar till veckans fototriss. Helgen har tillbringats i Stockholm och visst fanns det cirklar där också.
Takmålningen i Riddaruset innehåller flera cirklar, bla tre kronor.
 
I Kungsträdgården cirklade barnen runt runt på isen i strålande sol.
 
Till oc med i NK:s populära fönster kan man hitta cirklar.
 
 
 

Hopp och förtvivlan

Börjar snurra på lite för min firma nu. Riktigt roligt! Har börjat "jaga" kunder och flera har varit väldigt positiva och vill boka in utbildningar. Några ska återkomma med datum nästa vecka.
Det här med bokföring har jag ju aldrig pysslat med. Skaffade speedledger eftersom det skulle vara så enkelt. Efter introduktionssamtalet kändes det som en stor sten föll från bröstet. Hade helt plötsligt bokfört två månader :) Sen rätt som det är kör jag fast, allt känns totalt hopplöst. Ringer en vän som har samma program eller till supporten och fem minuter senare är allt löst och det känns så himla bra igen.
Nu ska jag sätta mig och sy lite vetekuddar. Behövs när den kalla vintern kommer!
 

Ett ljus i mörkret

Ett ljus i november mörkret är att umgås med sina vänner. I lördags hade vi en Spa-helg med lunch, förberedande av middag, massage, bubbel och snittar, god middag, bubbelbad i nattmörkret och slutligen lite dessert. Klädseln var myskläder och vi verkligen myste hela dagen, bara umgicks och hade det skönt. Vi fick ett bortfall pga sjukdom vilket var synd, men det är svårt att ändra datum i sista sekunden.
 
Något annat som lyser upp i mörkret är reflexer! Förstår inte varför inte alla kan använda det? När man kör bil och helt plötsligt ser en skugga som rör sig nära bilen, hu så rädd man blir. Mer reflexer!!!
När jag rider sätter jag på reflexerna även om jag har räknar med att komma tillbaka innan det mörknar. Man vet aldrig vad som händer, jag kanske rider vilse, trillar av o hästen springer ut på vägen...
 
 

Gnesta

I veckans fototriss vill Helena att vi visar upp vår by/stad. Gnesta är en liten ort med ca 5 000 inv i själva byn och ca 10 000 i hela kommunen med ytterorterna och landsbygden. Utan vårt kära pendeltåg skulle Gnesta vara ganska dött och när trafikverket i våras skulle ta bort pendeln gick folket man ur huse för att protestera. Listor skrevs på, facebookgrupper bildades, alla partier var totalt eniga för en gångs skull. Pendeln räddades!
 
Gnesta kommun satsar mycket på konst och kultur. Det gamla bryggeriet är själva metropolen för konstlivet. På baksidan av bryggeriet (som nu heter Art Lab) finns en vägg för alla konstnärer som vill måla. De får måla på två stora väggar samt har även fått måla möblerna. Det är öppet för målning varje helg, så det blir hela tiden nya konstverk.
 
I kommunen finns även ett klottersaneringsprojekt i form av konst. Inte riktigt min typ av konst...
 
Sist men inte minst vår Trappgata, 130 trappsteg som har blivit ett rent nöje att gå uppför sedan några åttondeklassare har fått vara med att smycka trappan med konst.
 
Denna omgång av
är dessutom en tävling där man kan vinna 3 nätters övernattning på Castanea. Det vore ju inte så dumt.
 
 

Mysa inomhus

Det börjar mörkna utomhus och då är det ganska mysigt att vara inomhus och krypa upp i soffan och läsa en bra bok, eller se något bra på TV och ha lite tända ljus. Snart börjar ju semifinalen för våra duktiga fotbollsgrabbar. Ska det bli VM-final?
Hinner mysa en liten stund innan det är premiär för möte i en fotoklubb. Ska bli intressant att se vad det kan ge. Ha en skön kväll allihopa!
 
 
 

Lugnt och skönt

Gillar att vara ensam. Behöver ganska mycket egentid och är ju van att få det i och med mannens alla resor. Men dessa veckor han har varit i Kina har det varit full fart, knappt ensam en endaste dag. Har umgåtts med mina underbara vänner och haft båda barnen hemma på besök i olika omgångar. Så när sonen åkte tillbaka till sitt i torsdags kände jag hur skönt det var att bara vara. Så denna helg har jag bara umgåtts med lövräfsan, dammsugaren, tvättmaskinen och strykjärnet :) 
Ja och självklart katterna och hästen. Blev en lång härlig tur med häst o vagn även denna helg, hade min mentorelev med mig. Nu är i och för sig mentorprojektet slut men vi fortsätter träffas ändå.
Måste ta små pauser i lövkrattningen för att busa med Troja.
 
Har även varit till gravarna och lagt kransar och tänt ljus. Här hemma har jag njutit av den fina lyktan jag fick av mina tjejkompisar förra helgen på champagneprovningen.
En lugn och skön helg som kommer att sluta toppen eftersom ikväll kommer den efterlängtade mannen hem från Kina.
 
 
 

Ledande linjer

Fototriss vill se ledande linjer. Så här beskriver Helena:
Naturliga eller konstgjorda lijer är ett av de starkaste kompositionsverktygen. Så väl som att leda ögat genom bilden – vilket är varför de kallas ledande linjer – kan de också dela in en bild i olika områden, eller agera som ett grafiskt element. De mest uppenbara linjerna är de som skapas av konstgjorda detaljer som vägar, stigar, spår, broar, telefonledningar, murar, häckar, staket och trädalléer. Även skuggor kan skapa starka linjer, speciellt när solen står lågt. Naturliga linjer, som floder och bäckar har samma effekt när de ringlar sig genom landskapet och bort mot horisonten.
 
Följ med på en resa vet jag!
 
Vill man inte flyga kan man ta bilen över Öresundsbron:
 
Vi hamnar till slut vid Como i Italien och promenerar längs vattnet:
 
Tack för sällskapet på resan!
 
Fler ledande linjer hittar ni hos:
 
 
 

Första november

Några dagsfärska bilder tagna med mobilen.
Om det inte vore för höstlöven bland Tusenskönorna skulle man aldrig kunna gissa att det är första november idag... 31 oktober förra året la jag ut dessa bilder. Vilken otrolig skillnad. Vet inte riktigt vad jag föredrar... Såklart det är skönt att det fortfarande är 10-13 grader på dagarna, men det känns fel så här års. En kall klar frostmorgon kan vara riktigt härlig. Ja förr eller senare lär kylan komma så det är väl bara att passa på att njuta av värmen ett tag till :)
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0