Bye bye Brasilien

Det var bra nära att Brasilien åkte ur VM igår. Tänk vad luften hade gått ur alla brasilianare då. Vi åkte in till Natal direkt efter frukost. . Annars har vi hållt oss i Ponta Negra där vi bor. Två dagar innan vi anlände till Natal så regnade det en månads regn på två dagar och det blev ett jättestort slukhål där bilar och hus åkte ner. Som tur var blev det bara materiella skador, inga personer som dog eller så. Så hittills har vi undvikit Natal. Alla vi har pratat med säger att det är inget att se. Men nu när Brasilien skulle spela åttondelsfinalen tyckte vi det var dags att åka till stora FIFA fan festen i Natal.
Här bakom är slukhålet. Vi vågade inte gå närmare...
 
Vägen är avstängd.
 
Festplatsen ligger på Praia de Forte som fått sitt namn efter det gamla fortet som de allierade använde som bas under andra världskriget.
Härligt att få rida på stranden.
 
Vi var inte ensamma där direkt. Platsen rymmer 20 000 personer och det var inte helt fullt men nästan. Det var lördag, mitt på dagen och det verkade som om vissa såg det som ett helgnöje. Mängder av barn i alla åldrar. De som var riktigt fotbollstokiga stod ju längst fram o kollade fotboll, men det var hur många som helst som inte brydde sig ett skvatt om fotbollen. De gick och pratade, fotade sig själva, stod i kö till olika attraktioner mm.
 
Den här kön bara växte o växte. T.o.m. under straffarna stod folk i kö...
... för att få fota sig med maskoten. Här trodde man alla i Brasilien var fotbollstokiga, men tydligen inte.
Men många var där för fotbollen förstås!
 
Glädjen under straffarna var total!
 
Kramkalas överallt :)
 
 
Ja det var skönt för Brasilien att de är kvar i VM. Men de behöver spotta upp sig ett snäpp till om de vill överleva kvartsfinalen.
Nu tackar vi för oss och det är dags att lämna detta land. Många minnen tar vi med oss. Natal och Brasilien var inte riktigt så fotbollstokiga som vi hade förväntat oss. Visst, bra stämning hela tiden, men inte fullt med sånger och hejarop förutom vid målen. Otroligt smutsigt och skitigt överallt, många uteliggare och tiggare. Och då har de ändå städat upp inför VM.
Men otroligt trevliga människor, så gästvänliga och rara. Och alla gör tummen upp hela tiden, så sött. Fantastisk strand, härliga vågor, underbart väder även om det kommit nån regnskur ibland. Nästan bara skönt när det är 30-35 i skuggan.
Obrigado y chao (tack och hej då) Brasilien!