Gemsweekly photochallenge - eka och hopp samt lite uppdatering

Förra veckan blev det inget inlägg. Låg sjuk då, feber och hosta. Corona? Ingen aning. Tror inte det för det var lilla barnbarnet som smittade mig, min son, sin bror och sin pappa. Det var bara min dotter och min  man som klarade sig. Vi andra låg helt sänkta. Växlade mellan sängen och soffan. Även om jag inte tror det var corona kan man ju hoppas, för då slipper vi kanske bli sjuka igen. 
 
På lördagen var jag och en kompis på Sparkling Day i Stockholm. Drack bubbel hela dagen. Gott och trevligt. Hon fick det i 60-årspresent av mig. När vi kom hem åt vi middag med våra män ute på krogen. Det var sen på söndagen jag vaknade upp däckad i influensa. Blev lite rädd innan jag pratat med dottern och fick veta att de andra också var sjuka. 
 
 
Förra veckans ord var eka. och här är ett riktigt gammalt foto när min mamma är ute och ror en eka. 
 
Det börjar också eka tomt i butikerna. Alla tre matbutiker här är mer eller mindre länsade på vissa varor. Ris, mjöl, toapapper, blöjor mm. Dottern har jagat blöjor till minstingen utan att hitta så vi håller också utkik. 
 
Vi har haft kalas för sonen som fyllt år. 
 
Han beställde hemlagad gulasch och sen blev det fika. 
 
Vi avslutade kvällen med Risk. Alltid lika roligt :) 
 
Eftersom jag har fått alla HLR-utbildningar avbokade är jag lite lagom uttråkad just nu. Blir en hel del städning. Tänker gå igenom ett rum i taget och storstäda. Ska även börja putsa fönstrena nu när det blir lite varmare ute. 
 
Desssutom blir det sköna promenader. Är fortfarande för hostig för att springa. 
 
Veckans ord hos Sanna är hopp. Och trots läget i världen just nu måste vi fortsätta ha hopp om framtiden. Det kommer bli bra igen men det kommer ta tid. Och precis som alltid när det är en kris sluter folk samman och hjälps åt. Folk erbjuder sig att handla åt andra. Affärerna öppnar en timme tidigare för riskgrupperna. Affärerna erbjuder gratis hemkörning. Det är verkligen hopp om mänskligheten. Bild från dotterns bröllop. 
 
 
 
 
 

Gemsweekly photochallenge - pumpa

Veckans ord är pumpa. Kan ju tolkas lite olika. Växten pumpa. Brukar gå på gymmet 3 ggr/vecka och pumpa musklerna. Cykelpump, härtat som pumpar blod. Funderade lite på hur jag skulle tolka det. Men behövde inte fundera så länge. 
 
Framför vårt område bygger de ett helt nytt område med lägenheter, hyresrätter. Området ska heta Solsidan. 
 
Vi har första parkett från våra fönster. Häromdagen stod en stor tankbil där. De pumpade bort massor av vatten. Fyllde tankbilen som åkte iväg och sen har det fortsatt rinna ner i diket. 
 
Dagen efter kom den här blåa mackapären. Det är en cementpump. Cementen pumpas från bilen genom ett rör hela vägen och ner till bygget där det sak vara. 
Tackar byggarna att de pumpade både vatten och cement denna vecka. Idag var cementpumpen borta igen. Som ni kanske noterat har det varit allt från blå himmel till snöblandat regn denna vecka. 
 

Första födelsedagen

Lite speciellt att fylla år på skottdagen. Kommer ihåg när dottern gick och väntade på att få åka in till BB. Bara det inte blir på skottdagen sa hon. Självklart blev det på skottdagen. Så i lördags var det Charles första födelsedag, åtminstone på rätta dagen. 
 
Charles 4 år! 
 
Glassbuffé och goda frukter.
 
Och spiderman-tårta! 
 
I fredags hade vi riktigt härligt vinterväder med strålande sol och gnistrande snö. Först blev det en löptur och sen pulkaåkning. 
 
Nu är snön borta igen och det är nog vårblommorna glada över. Ja inte bara blommorna :) 
 
 
Förra helgen hade vi de två små busfröna på besök. De sov över och som vanligt var det knappt en lugn stund. Massor av lek och bus :) 
 
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0