Hitta ut i Trosa

När jag var liten/ung körde jag trimorientering med mina föräldrar. Det vae en lättare form av orientering så att alla kunde ut och leta kontroller. Nu för tiden heter det HItta-ut. Det finns massa kontroller i massor av städer/orter i Sverige. Olika färger betyder olika svårighetsgrad. I år under corona har det blivit extra populärt. Nu har ju folk tid att vara ute. Vi körde först hitta ut i Gnesta. När vi hade hittat alla kontroller här åkte vi till Trosa och letade kontroller där. 
 
Trosa är fantastiskt mysigt. Vi åker dit och käkar middag någon gång varje sommar. Och bara strosar runt i gränderna och längs ån. 
 
Påminner lite om Visbys gränder och hus. 
 
 
På stadshotellet brukar jag jobba ett par helger varje höst. Andreas som äger hotellet lärde jag upp en gång i tiden när han började som prao på Södertuna Slott. 
 
Kontrollerna finns på i stan och ute i skogen. 
 
Så det var riktigt roligt att få se lite mer av Trosa, mer än bara centrum där man brukar gå. 
 
Lunchdags, med utsikt över havet.
 
Så här ser kontrollerna ut. Så fyller man i bokstavskombinationen i en app i telefonen. Smidigt! 
 
 
 
Tillbaka till centrum.
Efter två tillfällen i Trosa var alla 50 kontroller i Trosa hittade. 29 juli och 11 augusti var vi där. 
 
Middag på en nästan folktom restaurang innan vi åkte hem. Vi funderade först på att bo över på Stadshotellet och ta hälften av kontrollerna ena dagen och hälften andra dagen. Men det kändes inte helt bra att bo på hotell så vi nöjde oss med en middag.