God fortsättning

Uppesittarkvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Min häst fick kolik och jag fick promenera med henne i regnet och sitta i boxen hos henne när hon låg och hade ont och vilade huvudet i mitt knä, stackars henne. Fick så bråttom ut så jag glömde naturligtvis telefonen. Sen vid halv 11 när hon mådde bättre skulle jag promenera 3 km hem ensam i kolmörkret utan telefon. Då kom sonen som en räddande ängel och hämtade mig. 
 
På julaftons morgon åkte jag först till stallet och sen ut till sonens stuga för att hämta honom. Då hade strömmen försvunnit kvällen innan. Det var iskallt i stugan. Det var bara för min man att försöka hitta felet. De fick ta dit en kompis som är elektriker. Han konstaterade att det  var en jordfelsbrytare som slog av hela tiden, men hade inte grejor hemma för att kunna fixa det. Fortfarande strul hit och dit. Men bara utryckningsavgiften under julen kostar 4500 kr så vi väntar tills första vardagen innan vi tar dit en elfirma. 
 
Åkte vidare till gravarna och när vi kommer till Kattnäs kyrka brakar det till i buskarna och ut hoppar en stor hjort och springer över gärdet och vidare över vägen. Tio sekunder senare kommer ett stort djur jagande efter. 
-En varg, skriker jag! Det syntes så tydligt att det inte var en hund. Vi blev så chockade så vi fick inte fram någon mobil förrän den sprungit iväg. Den var ca 10 meter ifrån oss. Sonen visslar på den och den stannar upp och tittar på oss. Jag var beredd att rusa tillbaka till parkeringen och bilen... Men så sätter den av åt andra hållet och springer iväg. Så jag tror faktiskt att vi räddade livet på hjorten! Både skakigt och häftigt att få se en varg på så nära håll ute. 
 
Ingen bra bild alls... Den hade sprungit för långt bort när jag väl fick fram mobilen. 
 
Julaftonsmiddag. 
 
Gick upp i skogen och plockade kottar och pinnar och stack ner lite vita blommor. 
 
Tomten och hans lilla Nisse kom till oss också!
 
Charles fick ett pussel med bilar av tomten och han blev jätteglad och var inte det minsta rädd för tomten. 
 
Paketleken!
 
Mjuk pepparkaka till efterrätt. 
 
Senare på kvällen skickade vi upp några lyktor i luften. Mina föräldrar hade köpt cancerfondens lyktor som dels gör nytta för forskningen och dels är helt djur- och miljövänliga. Om ni ska ha lyktor till nyår så köp gärna från cancerfonen! 
 
God fortsättning till er alla!