Tacksam i vårsolen

Tänkte skriva ihop ett tacksamhetsinlägg. Det senaste var för två månader sen... Finns mycket att vara tacksam för! 
 
Spontana beslut som gjorde att vi hamnade i Rom! 
 
Vårvärmen i Rom. Att kunna gå i kortärmat, att kunna sitta ute och äta. 
 
Att ha tid!! När man åker iväg sådär har man ju inget annat att göra än att gå omkring och upptäcka saker och umgås med varandra. Känns som massa bonustid. 
 
Gott om mysiga gränder och många restauranger. Dock lite halvdålig service jämfört med när vi varit i norra Italien och Toscana. Inte lika god mat heller. 
 
Härliga joggingturer på morgonen innan frukost! Även tacksam för inbyggd stegräknare i telefonen. Blev dryga 33 000 steg ena dagen och dryga 32 000 andra dagen. Och då satt vi ändå still i Vatikanen i flera timmar. 
 
Tacksam för gratis surf i utlandet nu. Skönt att inte behöva vara rädd för räkningar på flera tusen när man kommer hem. 
 
Så väldigt glad och tacksam att det var mässa i Vatikanen just den dagen vi var där. Väldigt lugnt med folk på morgonen när vi kom. 
 
Vi fattade inte varför det stod så mycket stolar uppställda utan var tvungna att fråga. Då fick vi veta att det var mässa. Och vi fick plats nästan längst fram! 
 
Tacksam att jag hade stora kameran med. Även om vi satt långt fram var det ju en bit fram till påven och hade jag bara haft mobilen hade det inte gått att zooma in lika mycket. 
 
Påven skvätte ut någon slags rök. Kanske blev vi välsignade? Kan inte påstå att jag förstod så mycket men det var otroligt mäktigt att få sitta där bland tusentals italienare och lyssna på deras sånger och se och höra påven. 
 
Tacksam för våren här hemma som äntligen kommit. Blåsippor, skilla, tusslilago, krokus mm. Så härligt. Och massa fågelkvitter och ljusa kvällar. 
 
Tacksam att husförsäljningen äntligen är helt klar och man kan koncentrera sig enbart på nya boendet. (Ja, jag vet att jag lovat bilder, det kommer....) 
 
Tacksam för golvvärme! Förutom att det fantastiskt skönt kan man torka blöta dagstidningar på det :) 
 
Tacksam för ni som fortfarande besöker och läser min blogg trots att jag skriver så sällan och inte alltid har tid att besöka er. Tack! 
 
Andra tacksamma bloggare hittar ni inne hos Eva: