Nedräkning

Två dagar kvar att jobba! Länge sen jag var så här slut. Har varit sjukt hysteriskt de två sista veckorna. Känner att jag vill inte lämna massa högar, utan vill hinna undan så mycket som möjligt innan jag slutar. Vem tackar dig för att du tar slut på dig själv undrar mannen... Ja jag vet inte om någon gör det, troligtvis inte, men jag bara är sån, vill göra saker ordentligt.
Haft migrän sen i onsdags förra veckan, men idag har jag klarat mig utan tablett i alla fall. Inte sovit på jag vet inte hur länge... Bara några timmar per natt. Kan aldrig sova när jag blir uppstressad. Och till på köpet fullmåne!
Men om två dagar - då ska jag varva ner. Njuta av att göra så lite som möjligt. Hur nu det ska gå??
 
Fick i alla fall ett mail ikväll av sonen borta i Sydamerika. De har kommit fram till Panama och ska dyka där. Jätteskönt att få små livstecken då och då! Så nu behöver jag i alla fall inte oroa mig för honom! Kanske sover lite bättre inatt :)

Sköna vårsolen

När migränen väl hade börjat släppa efter lunch tog jag och Anna en promenad i det vackra vädret.
Idag har man verkligen känt hur solen värmer, helt underbart.
Vet att det är för tidigt för att hoppas på våren, vi kommer få många bakslag, men man kan ju passa på att njuta så länge det varar. Takdropp, slask på marken, massor av folk ute och går och joggar. Härliga vårtecken!
Vilken härlig och inbjudande grind!
Inte bara människor som var ute och rörde på sig...
Så otroligt blå himmel idag!
Önskar alla en skön söndagskväll!
 
 
 

Fototriss del 209: Gemenskap

Helena har dragit till Thailand och låter oss trissa på detta tema ett par veckor. Vilken tur för mig som inte hann i helgen.
Har mängder av bilder på gemenskap i datorn, familjen, barnen, tjej-middagar, innebandy, fotboll etc. Men försöker ta nya bilder till varje tema så ofta jag kan. Det är ju det som är lite av själva utmaningen. Men hur ska jag få till gemenskap när jag är själv hela veckan? Mannen är i Danmark. Bara att börja se sig omkring...
 
Gemenskap - att dela en tuss hö!
 
Gemenskap - en kopp te och en myskväll mitt i veckan hos en kompis.
 
Gemenskap - att alltid ha sällskap av varandra!
 
Klicka för att se andra bidrag i  
 
 

Alla Hjärtans Dag!

När barnen var små älskade de denna dag. De dukade fint, gärna med geléhjärtan på bordet, vi lagade god mat, gav varandra någon liten present. de gjorde fina kort i skolan och några av dem har jag fortfarande kvar.
Nu tycker jag nog mest denna dag är ett kommersiellt jippo där handeln försöker tjäna så mycket pengar som möjligt.
Behöver vi verkligen en speciell dag för att visa att vi tycker om varandra? Det borde inte behövas. Vi borde visa varandra det varje dag. Krama varandra, säga små rara ord, visa att vi bryr oss. Och se till att vi själva mår bra! Unna oss lite lyx i vardagen!
 

Jag har tagit ställning

Nu har jag äntligen kommit mig för att gå in på www.donationsradet.se och anmäla mig som donator. Har tänkt göra det så många gånger men det har helt enkelt inte blivit av.
Om jag är död så känns det bra om jag kan hjälpa någon annan. Känns väldigt självklart för mig men jag respekterar de som inte alls vill donera. En känslig fråga och det måste kännas rätt.

Fototriss del 208: Hårt

Veckans tema är hårt. Och denna söndag har verkligen varit hård och jobbig, men väldigt rolig :)
Upp i ottan och åkte till Bodaborg tillsammans med några fler vuxna och ungdomar från Mentor Sverige.
Ett trist och hårt hus utanpå, med väldigt många roliga banor inuti. De har gröna banor som är lite klurigare, röda banor som är både kluriga och lite tuffa samt svarta banor som är väldigt fysiskt krävande och hårda. Efter många hårda och roliga timmar där bar det av hemåt och direkt till stallet.
Lite mer hårt kroppsarbete i form av mockning, ta in hästar etc...
Efter en god middag vardet dags att göra mina höftövningar:
Bandet ska sträckas hårt, 3x15 repetioner för varje ben och övning. Denna hårda träning som ska genomföras varje dag kommer förhoppningsvis göra att jag kan snöra på mig löparskorna igen när barmarken äntligen kommer. Längtar!
Vill du som jag se fler fototrissar så kolla här!

Clarendelle 2005

Har en förkärlek för franska viner. I Frankrike kan man hitta alla typer av viner och de flesta fransmän tillhör de klassiska vinmakarna som håller fast vid gamla traditioner.
Bordeaux är ett riktigt gammalt klassiskt vindistrikt. Ett av de stora slotten där, Chateau Haut Brion, ägs av prins Robert av Luxemberg. Han ville göra ett enklare vin för gemene man, ett kvalitetsvin som passar de flesta plånböcker. Därför lät han samma vinmakare skapa Clarendelle, som har skapat flaggskeppet Château Haut-Brion.  Gjort på de klassiska Bordeaux-druvorna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc samt Merlot.
 
2005 var en bra årgång i Bordeaux och det går att lagra ytterligare ett par år men är helt moget och drickvänligt nu. Vinet har en mörk röd färg som börjar skifta i tegelnyans och är ganska tunt i densiteten.
Doft och smak av jordkällare, stall, ekfat, kakao.  Mjuka tanniner.
Passar bra till smakrika kötträtter. Helst inte för mycket feta tillbehör då vinet inte har jättehög syra.
 
Vill du prova detta vin så hittar du det på Systembolaget:
Clarendelle Rouge art.nr: 3147
Pris: 129:-
 
Om du har en väldigt tjock plånbok och vill prova vingårdens flaggskepp så varsågod:
Château Haut-Brion art.nr: 99929
Pris: 8 327:- (Ja du läste rätt)
 
 
 
 

 

Min nya kärlek

Åh vad jag älskar min nya stekpanna! Den är helt underbar och det går liksom inte att bränna fast något i den. Råstekt potatis som bara fastnar, den blir perfekt. Omeletterna går att vända och blir hur fina som helst. I vissa lägen som när jag gräddar pannkaka eller steker en köttbit, då kommer den få stå vid sidan och titta, då är det min gjutjärnspanna som gäller! Men annars är jag helt förälskad :)
 

Fototriss del 207: Tävling - par

Snart är det Alla Hjärtans Dag och Helena på Fototriss har valt temat par. Vad passar inte bättre än en triss med hjärtan och kärlek och par förstås!
Ett par händer kan skapa ett hjärta:
 
Ett par guldhjärtan att hänga runt halsen:
 
Och slutligen ett par ringar som symboliserar äktenskapet och den eviga kärleken:
I sommar firar vi 20-årig bröllopsdag och kärleken är ännu starkare och större nu än när vi träffades för 28 år sedan! Vi gör ju livets resa tillsammans och växer närmare och närmare varnadra!
 
Vill du se andra Fototrissar på temat Par klickar du här.
Denna vecka är dessutom en tävling med priser från Coolstuff.

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0