Effektiv träning

Nu har hemmagymmet utökats med en crosstrainer. Har funderat ett tag på att köpa en och så fick jag syn på en begagnad på en köp-byt-sälj-sida på facebook. Endast 500 kr och då fick jag den dessutom hemkörd! Lite gammal o omodern men den duger bra åt mig.
Enligt dottern är det väldigt effektivt att träna på en crosstrainer samtidigt som det är skonsamt mot knänen. Kan ju inte springa längre och då är det här ett bra alternativ. Självklart är det skönare att vara ute och promenera och det gör jag ju ett antal gånger per vecka. Men bra att få upp ordentligt flås ibland också. Har placerat den framför TV:n där nere i gillestugan som börjar likna ett gym nu med alla mattor, band etc. Har kört några gånger framför nyheterna på kvällen. Gäller att få in det som rutin, precis som alla knä- och höft-övningar jag tragglat med i 1½ år nu:
 
 
Dessa varvas nu med övningar för mage, rygg och armar också. Tänk vad stark jag ska bli :)
 
Ha en skön Valborg allihopa!

Konturer

 
Att sitta och titta upp i himlen på molnens konturer gillar jag. Man kan med lite fantasi få de flesta moln att likna något annat :)
 
 

Sommarvärme

Vilken helg vi haft! Ännu en helg med rena rama sommarvärmen.Har mest varit utomhus förstås, men den lilla stund vi tillbringat inomhus har det varit full fart. Mannen o jag har städat huset, strykit kläder, sytt, skurat kylskåp, rensat golvbrunnar mm. Vill ha lite extra städat innan vi åker iväg o lämnar huset till sonen.
Men mest har jag bara haft det bra o skönt; ridturer, promenader, tjejkväll med restaurangbesök, grillning hos goda vänner, en tur till gravarna, suttit ute i solen o njutit!
Ha en skön vecka!
 
 

Tema fredag - hänger

Tillbringat ett par dagar i Linköping och den här Pilen längs Stångaån var så grön och fin och vissa grenar hänger ända ner i ån.
 
Hos Sinneskatten hittar ni fler hängande bidrag.

Rymlig

Fågelboet i Peking, en stor o rymlig arena.
 
En rymlig minibuss för de små kineserna. Men knappast för min man :)
 
 
 

Påskhelgen

En lång härlig ledighet. Sonen kom hem på på fredagen. Då premiärgrillade vi.
På påskafton åkte vi till min mans systers nya pojkvän o hans familj/släkt. Ett härligt ställe ute på landet och solen sken och jag ångrade att jag inte hade några kortbyxor med mig...
Ungdomarna spelade fotboll o tennis.
 
 
Promenad ner till sjön.
 
 
Eftersom björkarna har slagit ut var det dags att sätta full fart i trädgården när vi kom hem idag. Rosorna och ölandstoken klipptes ner, gräsmattan är klippt för första gången i år, altanen är inoljad. Dessutom hann sonen o jag med lite strandtennis på gräsmattan.
 
Vårkänslorna spirar i värmen.
 
Snart är första tulpanen utslagen i rabatten :) Allt är så tidigt i år!
 
 

Vass

Morgonens promenad nere vid Vadsbrosjön bjöd på vass i stora lass :)
 
 
 
 
 

Tema fredag - mat

Sinneskatten vill att vi fotar o visar mat. Under påsken blir det ju mycket mat. Ikväll premiärgrillade vi. Jättegott! Och tidigare på dagen gjorde jag västerbottenostpaj och inkokt lax. Men inte kom jag ihåg att fota något... Så det blir ett foto på hästens mat istället - en låda morötter. Mums för en häst!
 

Glad Påsk!

Skärtorsdag idag. Skär kommer egentligen från orden ren, vacker, blank o klar. Så idag är alltså rätt dag för påskbadet :) Känner jag mig själv rätt blir det bara en dusch... Lite omständigt att bada, fast i och för sig skönt när man väl gör det.
Många år sen jag hade påskris inomhus. Det räcker så bra med ett välkomnande påskris ute i trädgården.
 
 
 
 
Dags att hoppa upp på kvasten och bege sig till Blåkulla!
Glad Påsk allihiopa!
 

50-årskalas

Förutom ridning, promenader och övningar blev det även massa dans i helgen. Var på en väldigt annorlunda och rolig 50-årsfest. Gästerna stod för maten, alla hade med något till buffén. Det blev många goda rätter. Jag gjorde kycklingspett.
Bugginstruktörer var på plats och hjälpte alla som ville att bugga. Sen en härlig blåsorkester som spelade Balkan-musik.
Lite suddigt, taget med mobilen från ett gungande dansgolv :)
 
Dottern har varit på besök denna helg o nu ska vi käka lite o kolla på Mästarnas mästare. Mannen har redan rest sin väg inför veckans jobb.
 
 
 

Personlig tränare

Att ha en PT, personlig tränare, är nog något de flesta skulle vilja, men inte så många har råd eller tar sig råd/tid till det. Jag o min man har en sådan fantanstisk lyx att vår dotter är både utbildad sjukgymnast och personlig tränare. Denna helg har hon varit hemma på besök och varje gång hon är hemma kollar hon sa att vi gör våra övningar på rätt sätt och ger oss lite nya övningar. Jag har mest kört övningar för knä och höft eftersom det är där jag har problem. Men denna helg har vi kört mycket mage och rygg, och det känns kan jag lova :) 
 
 
De flesta övningar gör vi med bara kroppen, men en pilatesboll, några gummiband och ett par hantlar är bra att ha.
Personlig är temat hos Fototriss denna vecka.
 
 

Tema fredag på en lördag

Sinneskatten startade förra veckan upp tema fredag igen, kul! Men det var så pass nytt att hon själv glömde bort det denna vecka :) Men nu är temat uppe och det är trä som gäller. Visar en bild på en gammal gärdesgård, gammalt o fint trä.
 

Börjar lossna lite nu

Som många av er vet sa jag upp mig förra vintern. Kände att jag var tvungen att hitta på något med mitt liv. Tjugo år kvar att jobba och kände smått panik om jag skulle göra samma sak i tjugo år till. Så tvärtom från alla andra sa jag upp mig först, och började sen fundera på vad jag skulle hitta på.
Bestämde mig för något som jag brinner för - starta en firma och hålla utbildningar i hjärt- och lungräddning. Har ju redan pysslat med det några år genom idrotten. Alldeles för många som dör i onödan för att det är så många som inte kan HLR. Av 10 000/år i Sverige som drabbas av hjärtstopp är det endast 500 som klarar sig. Förskräckligt dåligt.
Startade upp firman i höstas men fick vänta tre månader på min leverens med hjärtstartare. Bytte leverantör o kunde börja jobba i januari. Så väldigt försenad o väldigt motiverad satte jag fart att ringa, besöka, maila. Vissa dagar riner jag 20 samtal och får inte ett enda napp, får ibland inte ens prata med rätt person. Då känns det motigt! Men vissa dagar ringer jag 5 samtal och får skicka 5 offerter. Då känns det lite lättare.
Nu har jag haft ett antal utbildningar och senast idag fick jag två nya utbildningar inbokade samt sålde en hjärtstartare. En bra dag!
Firar med fruktsallad!

Svart tisdagstema

 
Medan isen fortfarande låg tunn o bräcklig.
 
 

Triss i gult

Denna vecka ska vi fota gult och det passar ju bra eftersom det var mycket gula blommor på gårdagens fotopromenad :)
Stora hav av gulsippor.
 
Vårlök.
 
Och en Bellis från trädgården som lyser som en gul sol i mitten.
 
Denna vecka är det tävling hos
och man kan vinna presentkort på Coolstuff. Om jag vann skulle jag vilja ha en sån här!

Utomhushelg

Denna helg har jag nästan varit mer ute än inne. Ridtur på fredag eftermiddag. Sen efter middagen gick jag o min man en kvällspromenad till stallet o tog in hästarna. Det tar ca 40 minuter att gå till stallet genom skogen, så det blir en lagom promenad att gå fram o tillbaka.
På lördagen storstädade vi först huset tillsammans. Sen var vi ute på en 2,5-timmes runda med hästen, jag red o mannen sprang/gick. Nu när vi bytt stall kan jag rida gamla ridvägar som jag red för några år sen, jättekul!
Borta på middag på kvällen, gott o trevligt!
Pyssel i trädgården på söndagen. Sen på eftermiddan gick jag o min fotokompis en 2-timmars fotopromenad och från den promenaden kommer helgbilderna:
Gick på härliga skogsvägar ute på landet.
 
Hela skogen är full av blåsippor nu! Så underbart vackert!
 
 
 
 
 
 
Inte bara vi som var i skogen, en o annan ödla också :)
 
 

Sent skämt

Tisdagstemat presnterades lite sent denna gång och kommer därför på en onsdag. Temat är skämt.
Det var en gång 2 blondiner som gick på skolgården. Då kom en fiskmås och sket i den ena blondinens hår.
Blondinen:
- Jag kommer strax, ska hämta papper.
Då sa den andra:
- ... men jag tror måsen redan har stuckit i väg...
 
Fler skämt på:
 
 

Mars april har knopp i håret

Minns ni den gamla ramsan? Januari börjar året, februari kommer näst, mars april har knopp i håret osv... Det stämmer bra. Så fullt med knoppar som slår ut just nu.
 
 
Och massa god gräslök!
 
 
Fjärilen tycks också gilla scillan :)
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0