Ganska slut nu

Egentligen är ju klockan bara nio, gamla tiden alltså, men det börjar bli dags att krypa ner i sängen. Vaknade halv 4 natten till igår och fyra inatt. Dessutom har det varit fullt upp hela helgen.
Har bytt stall till hästen. Min man hjälpte mig köra över alla prylar i fredags. Lånade en transport för att få med rockarden, bommar etc. Sen på fredagskvällen satt jag i tvättstugan o smörjde sadel o träns.
På lördagen red jag en lång härlig tur i det underbara vårvädret till det nya stallet. Tog exakt två timmar. Och eftersom vi passerade det stallet hon bodde i under åtta år så blev hon gladare ju närmare vi kom, full fart. Men sen när vi vek av åt andra hållet o fortsatte genom skogen blev hon lite konfunderad. Tyckte lite synd om henne då. Men efter att ha bekantat sig inne i stallet en stund släppte vi ut henne o hennes nya kompisar i hagen och först blev det en himla fart. Hästar ska alltid göra upp om vem som bestämmer. Bara efter en stund gick de o betade tillsammans. Idag när jag kom till stallet kom hon inte ens när jag ropade på henne, stannade hos de nya kompisarna i hagen. Verklligen ett tecken på att hon trivs i nya stallet :) Ett litet stall med bara tre boxplatser och massa höns som spatserar omkring överallt.
Igår kväll var vi hos goda vänner och käkade gott och umgicks. Mysigt o trevligt!
Idag har vi varit och mockat ur boxen i gamla stallet och tagit hem de sista prylarna. Jag har skurat allt o mannen fixade i trädgården. Cyklarna som pumpades upp inför vårens turer blev bra torkställningar åt mina hästprylar :)
 
 
 
 
 
Alla bilder tagna med mobilen, så inte världens bästa kvalitet.
 
 
 

Hola mi amigos!

Precis avslutat spanska-lektion med sonen via skype. Tur att man har sina barn. Bara två månader kvar tills Sydamerika-resan. De pratar ju knappt någon engelska där och jag kunde inte ett ord spanska när vi bokade resan. Nu börjar några glosor o fraser sitta i alla fall. Min man kan franska o lite italienska och tror han ska klara sig på det. Min tyska lär ju inte fungera i alla fall :) Så det är bara att traggla vidare. Ligger o läser ordböcker på kvällarna tills ögonen går i kors, vet inte hur mycket jag lär mig av det egentligen. Men när sonen o jag kör spanska via skype känns det som om det fastnar en del. Vi brukar ha lite olika teman: klockan, verb, restaurang, färger, veckodagar...
Två av tre böcker är engelsk-spanska så då får jag ju även träna engelskan vilket inte skadar.
För övrigt så är vaccineringen klar, har köpt några nya minneskort till kameran. Måste köpa någon bra väska eller ryggsäck. Och så vill jag så gärna köpa en liten smidig resedator! Lite onödigt kanske, men skulle vara himla kul :)

Rörigt

Ibland kan det bli så där härligt rörigt när ett helt gäng glada barn jagar en o samma boll :)
 
 

När man talar om trollen...

Under dagens ridtur blev jag passerad av en jättestor lastbil med stort släp. Min häst bryr sig inte, bara går där i kanten o lunkar på. Senare under samma tur rider vi förbi en gård o mannen där var just lastbilschauffören o han började prata. Kunde inte förstå hur hästen kunde vara så lugn. Hon bryr sig inte sa jag, bara om det skulle ha varit en älg fortsätter jag... Hann knappt avsluta meningen förrän jag ridit förbi gårdens ladugård och såg kilometerlånga gärdet framför mig, och där går en älg! Nu måste vi ju passera gärdet o älgen för att komma hem, men den stod en bit in på gärdet. Red på och försökte hålla hästen huvud till höger så hon inte skulle se älgen. Hon fick även trava på asfalten på stora landsvägen för att älgen skulle bli rädd av hovsmattret. Älgen stod som fastfryst o bara stirrade på  oss. Lyckades hålla bort huvudet på hästen i ca en km tills vi var precis jämsides med älgen, då fick hon syn på den o tvärstannade. Hade som tur var kommit fram till avtagsvägen in till skogen då så när de hade stirrat på varandra en stund tvärvände både o sprang åt varsitt håll. Tänk att älgar alltid ska vara lika läskiga...

Soliga söndag!

Igår hann vi inte njuta av solen. Då hjälpte vi dottern att flytta. Eller rättare sagt flytta grejor o möbler åt henne. Hon o hennes kille ska bo kvar i samma lägenhet, men nu när en tjejkompis flyttar ut så ändrar de om lite i lägenheten och får plats med möbler som stått kvar här hemma så länge. Så det blev ett antal timmar i Linköping igår.
 
Idag har jag varit ute desto mer. Blev en väldigt lång o härlig ridtur. Nu är det bara 4 ridturer kvar där hon står nu, sen ska vi byta stall. Så nu passar vi på att rida alla favoritrundor. Och sista dagarna har hon varit så pigg o busig, full av vårkänslor! Bocksprång i galoppen och studsar på stället när hon inte får springa...
 
Hann även pyssla i trädgården o plantera lite vårblommor. Alltid lika mysigt när man kan göra det!
 
Hur andras helger har varit kan ni läsa om hos Marit:
 
 

Tillsammans

Även våra kära djur tycker om att vara tillsammans.
 
 
Tillsammans är temat på fototriss denna vecka.

Aprilväder

Igår morse när jag tittade ut genom fönstret var det alldeles vitt ute. Men himlen var ganska blå och solen sken. Snön på taket smälte snabbt och forsade ner. Såg ut som om det regnade...
Inte konstigt att min väder-app i mobilen fick fnatt med alla dessa väder på en gång...
33 grader varmt - önsketänkande även för mobilen tydligen :)
 
 

Ännu en vecka till ända

Vad tiden rusar på... Halva mars har redan passerat. Denna helg har vi mest fixat här hemma. Sånt där som man annars bara skjuter upp: bytt den trasiga ringklockan, skurat lådorna i frysen och inventerat maten där, putsat fönster mm. Har också gått en härlig fotopromenad med en vän.
Blev många foton med grodperspektiv idag, för att hitta nåt bra till fototrissen. Lite kul att fota så.
 
Promenerade längs bäver-ån. Såg inga bävrar idag men här ser man tydligt gränsen mellan lugna delen och delen med strömt vatten.
 
Älskar videkatter!
 
 

Fototriss - grodperspektiv

Idag ska ni få se hur världen ser ut från mitt perspektiv. När man är så här liten och alltid får titta uppåt ser världen helt annorlunda ut jämfört om man är någon meter högre upp.
 
På skolgården står det gamla vattentornet. Det används inte längre. Jo till konstnärer som vill visa upp sin konst. Hu jag får nästan svindel när jag tittar så högt...
 
Barnen tycker det är jättekul att åka i full fart nerför denna. Själv skulle jag aldrig våga...
 
Andras tolkning på grodperspektiv finns hos:
 

Sju års väntan

Igår morse fick vi sjunga för sonen som fyllde 22 år! Kanske inte så märkvärdigt kan man tycka... men det var sju år sen han firade födelsedag hemma, sin 15-årsdag. 16-årsdagen tillbrigade han i Mora där han gjorde tester för att komma in på gymnasiet där. Sen blev det ytterligare tre födelsedagar i Mora. Födelsadag nr 20 firade han i Nya Zeeland och 21 i Sydamerika.
Han kom hem kvällen innan. Hans storasyster dök upp efter jobbet och vi åt familjemiddag. Han var kronförkyld stackarn så vi kunde inte bjuda hem några andra släktingar.
Firade med hummer och bubbel, biff med potatis o sås, kladdkaka med grädde och jordgubbar. Gott och mysigt!
 
 
 

Undvika stelhet

Att stretcha och värma upp måste även proffsen göra för att inte bli stela ;)
 
 

Härlig helg med vårvärme

Äntligen äntligen sol och varmt. Hela 13 grader idag. Igår var min man med mig till stallet, han sprang o jag red, vi började först med en runda i skogen, mötte en älg och min häst gillar inte älgar... dessutom var det massa omkullvälta träd mm så vi tog en annan runda. Var ute ett par timmar, men självklart stötte vi på ännu en älg innan vi var tillbaka i stallet.
När vi kom hem satte vi oss mot husväggen och njöt av solens strålar (och ett glas rosé).
 
Idag var en kompis och jag ute i de sörmländska skogarna och promenerade och fotade i några timmar. Så mysigt och skönt.
Nackdelen med solen är att det syns hur skitigt allt är, så har hunnit med att putsa några fönster också. Inte roligt, men välbehövligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Triss i hopp

Fototriss har temat hopp denna vecka, fri tolkning som vanligt. Hämtade mina bilder från arkivet, från Australienresan för två år sen.
Stackars dottern bröt foten strax innan resan och fick hoppa på kryckor.
 
Dessa är riktigt bra på att hoppa :)
 
Den här kunde också hoppa. Har fortfarande inte fattat vad det var... såg ut som en hoppande fisk, med små ben. Någon som vet?
 
Om ni ska åka till Australien eller vet några ungdomar som ska dit och backpacka kan jag rekommendera http://www.australienguiden.n.nu/
 
Andras tolkningar hittar ni hos:
 

Välkommen sol och vår!

Idag är hon här - solen!!! Som vi har väntat och längtat! Blå himmel och solsken och små blommor och knoppar som sticker upp ut jorden. Vårkänslor på hög nivå :)
 
 
 

Fototriss - djuriskt

 
 
Smaklig måltid! Från matmarknaden i Peking.
 
 
 

Helg med revy och trevligt umgänge

Igår var det dags att se den lokala revyn igen. Det var 24:e året de gör lokalrevy. Ja självklart har många bytts ut under årens lopp, men det finns faktiskt de som varit med hela tiden. De är roliga och duktiga, skriver nästan alla nummer själva.
Innan käkade vi tapas med ett par bekanta, drack lite gott vin till det. Och efter revyn gick vi hem och käkade ost och kex och myste i soffan.
 
Imorse kollade vi Vasaloppet förstås. Vilken prestation att åka under dagens förhållanden. De som åkte lite längre bak hade inga spår alls. Ena året min man åkte hade de vatten upp till anklarna på vissa ställen.
 
I går kväll snöade det lite och även om det vita var borta imorse så har det varit fuktigt o mulet hela dagen. Det har inte regnat på hela dagen men fukten ligger kvar i gräs och på blad.
 
Nu är det alldeles vitt ute igen. Hoppas hoppas det är borta imorgon bitti!
 
 
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0