Grå

Tisdagstema tycker vi ska ut och fota grått denna gråa årstid. Här hemmma har det varit riktigt soligt och fint idag. Till skillnad mot igår när regnet öste ner. Så något gråmulet väder kan jag inte fota. Ni får en bild på min älskade bil. Har bara haft gamla rishögar som aldrig startar innan denna bil. Så härligt att kunna lämna kommungränsen och veta att jag tar mig hem igen :)
 
 

God godare godast!

Champagne.... mmm så gott! Tycker så vansinningt mycket om Champagne och att som i fredags dricka det ihop med nio fantastiska vänninor är ju inte helt fel. Bjöd hem dem på Champagneprovning och mat.
 
Vi provade fyra olika viner, ett mousserande från Italien och tre från Champagne. Vi var ju ganska många så självklart fick vi olika favoriter.
 
De som tyckte nr 1 var godast kan ju vara glada eftersom den är betydligt billigare än Champagne.
Mionetto Valdobbiadene Prosecco Superiore, nr 76289, 99 kr.
Torrt men hög halt restsötma vilket känns tydligt. Fruktigt och fräscht.
 
Nr 2:
André Clouet Silver Brut Nature, nr 7546, 295 kr. 100 % Pinot Noir. Ett riktigt fynd! Knastertorr, smakrik. Mycket vin för pengarna!
 
Nr 3:
Pierre Peters Grand Cru Blanc de Blanc, nr 75008, 335 kr. Torr, väldigt fyllig och smörig. Gjort på enbart Chardonnaydruvan. Bra till mat, tex lax.
 
Nr 4:
Veuve Clicquot Gula Äkan, nr 7421, 399 kr. Halvtorrt, fruktigt. Passar bra att dricka som det är eller till tex asiatisk mat.
 
 
Det var nog flest som hade Gula Änkan som favorit. Den är ganska lättdrucken pga sötman.
Personligen väljer jag nr 2, André Clouet som klar favorit. Nr 3 på andra plats. Sedan nr 1 och sist nr 4 som de flesta andra tyckte bäst om. Jag vill inte ha sötma i min Champagne.
 
 
På lördagen var jag väldigt glad att vi har diskmaskin!
Senare på lördagen kom dottern hem på besök och på söndagen var vi ute och åkte häst o vagn ett par timmar. Jättemysigt!
En mysig helg trots att mannen befinner sig i Kina för andra helgen i rad. Ytterligare en ensam helg om en vecka innan han kommer hem. Nu har dottern åkt hem till sig och sonen kommit hem istället :)
 
 
 
 
 
 
 

Fototriss del 236: En låt

 
 
 
Gissa låten - svaret finns i första kommentaren. En låt som jag tror alla kan :)
 
 

Motionera mera

Tisdagstema vill att vi visar vad motion är för oss. För mig som är uppväxt i en idrottsfamilj så är ändå vardagsmotionen det viktigaste. Att ta cykeln eller apostlahästarna istället för bilen alla gånger man kan. Gå i trappor istället för att ta hissen. Ha en vettig fritidsaktivitet som passar en själv. Alla är inte gjorda för att springa marathon... Det finns så många sätt att röra sig på.
Så länge man är barn så rör man sig automatiskt mycket. Visserligen har mycket av spontanleken fått ge vika för datorer och TV-spel. Men många barn leker, hoppar, busar utan att tänka på det som motion. Men när de börjar närma sig högstadieåldern blir det ju plötsligt pinsamt att leka, då ska man stå och hänga med varandra istället. Därför tror jag det är jätteviktigt att barn börjar med organiserad idrott ganska tidigt. Om de är vana att träna och röra på sig fortsätter de även när de blir äldre. De märker själva hur bra de mår när de rör sig.
Det är föräldrarnas ansvar! Föregå med gott exempel och ta med barnen på promenader, vandring, bergsklättring (behöver inte vara stora berg). Se till att de får sund inställning till rörelse och motion. Och se till att de har roligt! Så är det även med oss vuxna, vi måste tyckte det är roligt för att motivera oss att kämpa vidare.
Om man är på en fest med riktigt bra musik kan man dansa i timmar så fötter och ben värker... Hur många av oss skulle ut och springa i timmar?
 
Se andra bilder av motion:
 

Triss i rosa

Dags för en ny fototriss och temat är rosa eftersom det är oktober och kampanjer för rosa bandet och Cancerfonden. Alla drabbas vi av cancer på något sätt, vi kanske slipper själva sjukdomen men känner vänner och bekanta som fått den. En del klarar sig, men tyvärr långt ifrån alla. Känns väldigt viktigt att stödja forskningen!
 
 
 
 
Vill du se fler rosa bidrag klickar du här:
 
 

Reflekterar över livet

Många tända ljus i kyrkan. Och vilken plats är bättre lämpad för reflektion än kyrkan. Är inte det minsta religös men när jag kliver in i en kyrka infinner sig alltid en speciell känsla, ett sorts lugn. Jag tänker alltid på de som redan lämnat oss och börjar reflektera över livet...
 
Reflektera är temat hos
 

Fototriss del 234: Så här ser det ut där jag är

Dags att visa upp hur det ser ut hos oss fototrissare. Båda barnen var hemma och hälsade på i helgen och idag blev det en lång härlig promenad i solskenet.
Om det inte vore för färgen på träden kan man inte tro att det är mitten av oktober. Promenad i kortbyxor, båtar på sjön, strålande sol och varmt.
Många vackra färger i år.
Här var det gott om löv och lite lek är ju alltid kul även om man har vuxna barn :)
 
 
 
 
 
 

Allt är inte guld som glimmar

Vilken otrolig dag det har varit idag! Sol, blå himmel och så underbart vackert ute. Har i flera dagar tittat på skogen som är som ett enda eldhav av sprakande färger, men eftersom det varit mulet några dagar har det inte kännts så roligt att gå ut och fota. Men idag fick kameran följa med.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdagstema: Tyst

Veckans tema är tyst. Här hemma har det varit tyst hela dagen eftersom mannen är ute o reser. Har inte ens pratat i telefonen. Lite småprat med katterna förstås. Har haft migrän ett par dagar och då uppskattar jag tystheten. Men om jag lägger mig i ett mörkt o tyst rum, är det då tyst? Nej nog hör jag nån granne hamra med något i sin trädgård, eller så hör jag klockan slå som den gör varje hel och halv timma, luftvärmepumpens surr hörs extra tydligt när allt annat är tyst. Idag har jag lystnat på tystheten. Och egentligen är det nog aldrig helt tyst. När jag red så hörde jag löven prassla under hästhovarna, fåglarna som kvittrade, vinden som susade, klapprande hovar när vi passerade asfalten, lite knirrande från sadeln.
Det tystaste jag stötte på idag var denna sommarstuga:
Här rider jag ofta förbi och då är alltid en äldre man o kvinna ute i trädgården och hälsar glatt, småpratar lite. Idag var det igenbommat för hösten, ingen bil, ingen man eller kvinna, inga glada röster. Bara tyst.
 
 
 

Vad vore en bal på slottet?

I somras när jag o mannen skulle synka våra kalendrar så upptäckte vi att helgen 5-6 oktober var första gemensamma helgen inget annat var inplanerat, denna helg alltså. Vi pratade om att göra en weekendresa till kanske Rom eller någon annan stad. Vi var överens om att boka sista minuten eftersom jag precis startat firma o vi inte visste vad som skulle hända. Tiden går o för nån månad sen säger mannen att han inte är så sugen på att flyga iväg i och med att han flyger så mycket med jobbet hela tiden. Helt OK sa jag o vi pratade om en weekend här hemma på något slott i närheten. För ett par veckor sen kom han på att den här helgen är ju enda helgen vi hinner gräva landet o fixa trädgårn. Så från en weekend utomlands, till en slottshelg till gräva-landet-helg...
Kanske inte vad jag hade tänkt mig... men landet blev jättebra, vi har grävt upp och lagt wellpapp, gödsel, löv, jord i flera lager, vilket ska hindra ogräset att komma upp igen.
Och framför allt har vi umgåtts! Jobbat i trädgårn, ätit god mat, druckit gott vin och haft en toppenhelg. Huvudsaken är ju inte var man är utan vem man är tillsammans med!

Fototriss del 233: Stillhet

Stillheten hittar jag alltid ute i naturen, oavsett årstid.
 
 
 
 

Tisdagstema: Ordning

Att studera hästar i en hage är väldigt intressant. Hästar gör väldigt snabbt upp rangordningen i hagen. De vet precis hur de ska förhålla sig till varandra, vem som ska ha bästa matplatsen, i vilken ordning de ska ut/in. Om man tar ut ledaren från flocken finns där genast en ny ledare. Och det roliga är att storleken har absolut ingen betydelse, en liten shettis kan bestämma över ett stort halvblod. 
 
Fler tolkningar på ordning hittar du här:
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0