Gott Nytt År!

Ytterligare ett år har passerat och ännu ett nytt år står framför oss. 
 
Som alla andra år har det hänt både roliga och sorgliga saker. Jag har fått tagit bort båda mina älskade husdjur detta år. Båda blev gamla och sjuka och jag var tvungen att ta det där jobbiga beslutet. Vissa dagar är jobbigare än andra. Som julafton, i år var första julafton på ca 20 år som jag inte var i stallet. Kändes tomt och konstigt. 
 
När jag sitter på mitt kontor saknar jag Troja som mest. Hon var alltid med mig därinne. 
 
Som vanligt har vi hunnit med några resor också. I våras åkte jag och min man till Gdansk. 
 
Sen i maj bar det av till Portugal tillsammans med sonen. 
 
I juni åkte min man och jag till Dubai. 
 
I augusti åkte vi till Österrike och vandrade. En helt fantastisk semester! 
 
Och så var vi ju på Lanzarote nu veckan före jul. Den resan var ju för att fira pappa som fyllde 80 år.
 
Dessutom har mamma fyllt 75 i år och då kidnappade vi henne och hittade på lite roligheter och avslutade med drink och middag hemma hos oss. 
 
Nu ser jag fram emot ett nytt spännade år. Har inga nyårslöften men däremot lite tankar och idéer vad jag vill satsa lite extra på. Som träning tex. Längtar verkligen till att komma iång att träna igen så fort denna långa hemska förkylning är över. Vill även satsa lite mer på min firma. Och självklart planerar vi lite nya resor. Satt igår och gjorde en liten planering inför sommarens resa. Som det ser ut nu blir det bilsemester genom Europa med vandring i Slovenien och Italien. 
 
Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År! 
 
 

Julafton och mellandagarna

Fick börja julaftons morgon med att åka till Nyköping och få penicillin för örat. Även dotterns öra hade värkt hål så hon var också där. Men trots att det var julafton och vi har 4,5 mil att åka dit så kunde de inte ordna att vi fick komma samtidigt. Så vi fick åka varsin bil med nån timmes mellanrum. 
 
Precis när jag var klar gick brandlarmet och brandbilarna kom väldigt snabbt. 
 
Åkte förbi graven på hemvägen.
Hade gjort en beställning på sista julmaten så det bara var att åka förbi Hemköp och hämta upp. Enkelt och smidigt. 
 
Sen hem och klä granen tillsammans med min man och son. Strax därefter kom dottern med familj. 
 
Och som alla andra slog vi oss ner framför Kalle Anka. Vilken underlig tradition egentligen. Att vuxna människor sitter och kollar tecknat :)  
 
En lycklig kille som fullkomligen bott i sin spindelmannendräkt sedan julafton. Men han är smart, tar av den när han äter för att inte smutsa ner den och sen sätter han på sig den igen :) 
 
Alla var trötta och sjuka efter resan så klockan 9 hade alla åkt hem och min man och jag kollade Svensson Svensson innan vi la oss. Något som vi också kollar på varje jul är Karl-Bertil Jonssons julafton. Den är så bra och fin. Både vi och barnen älskar den och har sett den i alla år. 
 
Mellandagarna har varit väldigt lugna med några sköna promenader. Annars har vi mest vilat, tvättat och försökt kurera oss. Igår kände jag mig febrig igen och torra rethostan har blivit slemhosta så det rasslar i hela bröstet. Idag är jag lite piggare. Måste ju går över någon gång!
Hoppas ni andra mår gott och har haft en skön jul! 

God Jul

Sista dagen på Lanzarote. Vi har haft en fantastisk vecka förutom alla sjukdomar. Både jag och hela dotterns familj var förkylda när vi åkte ner. Blev totalt lock för ena örat under flygresan och någon dag efteråt. Och sen fick jag så ont i andra örat så jag satt upp en hel natt. Framåt morgonen sov jag ett par timmar och när jag vaknade hade det värkt hål på trumhinnan. Nu har även dottern fått öroninflammation och båda mina föräldrar är kronförkylda. Ser inte fram emot flygresan hem. 
 
Anledningen till resan var pappas 80-årsdag. När de flyttade vår resa från 13:e till 16:e blev födelsedagen resdagen. Vi blev försenade. Fick fel rum. Men till slut löste sig allt och vi kunde äta födelsedagsmiddag. 
 
Havet var ganska kallt så det blev mer poolhäng. 
 
Charles och Oliver stortrivdes i poolen. Men det blev även promenader, beachvolley, fotboll, tennis, boule och andra spel. 
 
Nästan varje morgon promenerade vi medan solen gick upp. 
 
Goda drinkar och god mat. 
 
Vi hyrde även bil en dag och åkte upp i bergen. 
 
Kargt vulkanlandskap. 
 
Julstjärnorna här växer som stora buskar. 
 
Om 2 timmar går bussen mot flygplatsen. Vi landar sent och är i bästa fall hemma runt 1 i natt. Hemma är julmaten klar, paketen inslagna och rimmade till, bordet dukat. Ska bara åka till affären och hämta lite julskinka på julaftons morgon. Har beställt färdigskivad i år. Ibland får det bli som det blir. 
Önskar er alla en riktigt God Jul! 

Stockholmshelg, julkonsert och julbord

Förrförra helgen var vi i Stockholm. Strosade runt på stan. Hade bara en enda julklapp kvar att hitta men ibland var vi tvungna att gå in i någon affär för att värma oss. Det var så himla råkallt. På kvällen var vi på bio. Såg Tills Frank skiljer oss åt. Väldigt förutsägbar och också väldigt rolig. Lättsam avkopppling. 
 
På söndagen blev det en tur till Nordiska Museet. Mycket intressant att titta på. 
 
Utställningen om Arktis var vacker men väldigt deprimerande. 
 
Blev också en sväng till julmarknaden i Gamla Stan. 
 
 
Veckan efter var det Lions årliga julkonsert här hemma i Gnesta. Karin Westerberg med gäster. I år hade hon Niklas Asknergård och Malena Tuvung som gäster. Samt Klas Jervfors Turner på alla möjliga olika instrument. Malena har bla gjort huvudrollen i Cats. Och härligare sångerska än Karin får man leta efter :) 
 
I söndags var vi på julbord på Grytsberg i Stjärnhov. En gammal kollega till mig från Södertuna Slott-tiden driver nu Grytsberg tillsammans med en annan kollega från Yxtaholms Slott. Dessutom träffade jag ytterligare en gammal kollega från Södertuna som också var där och åt julbord. Barn och barnbarn var med och alla var nöjda. 
 
I torsdags var jag och sonen på Musikalen A Christmas Carol. Det var Kulturskolan här som gjorde den. De var riktigt duktiga. Charles Dicken har skrivit den från början och den utkom redan 1843. En av våra traditioner på julen är att se den tecknade varianten av A Christmas Carol. 
 
Nu har vi packat och tidigt i morgon bitti går färden mot Lanzarote. Min pappa fyller 80 år i morgon och vi ska fira hans födelsedag där nere. Sonen och dottern med familj följer också med. Ser inte fram emot själva flygresan för jag är fortfarande förkyld. Har hållt i sig i ca fem veckor nu. Men det ska bli väldigt skönt att komma ner på sydligare breddgrader en vecka. Och när vi kommer hem är det natten mot julafton. Ha det gott allihopa! 
 
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0