Gott Nytt År!

Årets sista inlägg. Årets sista ridtur idag i strålande sol. Ännu ett år har gått. Detta var ett år med stor förändring för min egen del. Sa upp mig förra vintern o slutade jobba sista februari och började fundera på vad jag skulle göra med mitt liv. Kom fram till att jag ville starta eget och har förberett firman under året. Dte har tagit lite längre tid än beräknat men nu är det bar att tuta o köra. Har lite HLR-utbildningar inbokade under januari och fler hoppas jag det blir.
Dottern blev färdig sjukgymnast och har hunnit med jobb i Kalmar, studier i Gävle, jobb i Linköping sedan examen. Och nu blir det snart ett heltidsjobb för henne i Flen. Ett riktigt drömjobb inom primärvården. Sonen kom hem från sitt halvår i Sydamerika och har flyttat till Uppsala för studier.
Mannen har väl rest ungefär lika mycket som vanligt. Kina, Bulgarien, Italien, Tyskland, Danmark och jag vet inte var. Ja till Kina fick jag ju följa med i maj. En spännande resa med många positiva o negativa upplevelser.
 
Nu har julen just passerat med besök av hela tjocka släkten. Fullt hus och massor av god mat o dryck. Hade migrän från julafton o 4-5 dar framåt o nu världens förkylning, så hoppas nästa år börjar lite bättre :)
 
 
 
 
 
 
 
Avslutar med en bild från nyårsaftonen från två år sedan i Australien. Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!
 

Julstök i köket

Helgen som gick fortsatte med förberedande till julen. Baka o fixa med julmusiken på - kan det bli så mycket bättre :)
 
Ostpastejerna gjordes och ligger nu i frysen. De som inte gick åt på söndagen vill säga...
 
Julskinkan griljerades, men den var avsedd för söndagen.
 
På söndagen hade vi brunch för våra vänner. Tredje året nu så då kan man nästan kalla det tradition. Så mysigt sätt att umgås på, bara mysa och äta gott. Köttbullar, prinskorv, dubbelmarinerad fläskfilé, omelett i muffinsformar, ostpastejer, julskinka, nybakat bröd, massa pålägg, nygräddade våfflor med sylt o grädde. Och så lite gott efteråt i form av lussebullar, mjuk pepparkaka, vanliga pepparkakor och lite choklad o skumtomtar.
Gick ingen större nöd på oss.
 
I Marits helgbild kan man denna vecka vinna ett presentkort på 1000 kr hos http://www.photowall.se
 
 
 
 

Äntligen säger jag bara!

Den andra september beställde jag min leverans med hjärtstartare och trainer (en hjärtstartare som låter och ser likadan ut som en skarp men den kan inte ge några stötar). Det blev leveransförseningar, skulle komma om ett par veckor... sen ytterligare ett par veckor... så har det varit i tre månader.
I torsdags i förra veckan bytte jag leverantör och idag har jag fått allting. Så här i efterhand skulle jag ha bytt tidigare, men det är lätt att vara efterklok. Allt kändes ändå bra med den förra leverantören så jag ville ge dem en chans.
Nu är det bara att köra. Har en del HLR-kurser inbokade i januari. Ska bli roligt att komma igång på allvar.
 
 

En fläck på mattan

Det får bli tisdagstema på en onsdag för mig. Hade varken tid, ork eller inspiration igår. Temat är fläck.
Ser ni "fläcken" på mattan? Nåt som lyser lite... Vad kan det vara? Jo vår svarta katt som har fått svarta ryamattan som favoritplats. Efter att ha sprungit på honom ett antal gånger borde han fatta att det inte är så klokt att lägga sig på en svart matta när man själv är svart... Men det förstår han inte stackarn. Nu försöker jag titta en extra gång varje gång jag går in i rummet.
 
 
 

Fototriss del 242: Gammalt och slitet

 
Gillar gamla slitna gärdesgårdar...
 
och stenar som i tusentals år slipats av vattnet och blivit runda och fina...
 
Och gamla mormor, visst är hon lite sliten, men det har man nog rätt att vara när man har fött nio barn och nu är 92 år gammal. Tycker hon är fantastiskt pigg för sin ålder och det är alltid lika roligt att sitta och lyssna på det hon berättar :)
 
Mer gamla slitna saker:
 
 
 
 

Advent med gräslök och lussekatter

Tänk att kunna plocka gräslök i december :) Hann precis plocka den innan snön kom. Nu är det alldeles vitt ute.
 
Och som lite kontrast till att plocka gräslök bakade vi lussebullar. Dottern var hemma på besök och hon ville självklart ha med sig hem till sig.
 
Avslutade helgen med lite hemmaspa. Bad, hårinpackning, fila fötter, nytt nagellack etc. Beacuse I´m worth it!
 
 
 

Glada

Såklart man är glad när ens syster gifter sig :)
 
Fler bilder på olika humör hos:
 

Första advent

Den här helgen är en av de helger då jag myser som mest. Hela huset är adventspyntat med ljustakar, lyktor, tomtar. Alla julbockarna står framför öppna spisen.
 
Vanliga porslinet är utbytt mot julporslinet. Gardiner o mattor är utbytta. Och nu kan vi slå oss ner i soffan och dricka glögg och äta pepparkakor.
 
Julklappsshopping har vi också hunnit med i helgen, alla julklappar utom ett par saker är klara. Och självklart en långpromenad i solskenet idag.
Isen håller på att lägga sig...
 
Som ett fotavtryck i vattnet, fast en fot med ganska många tår i så fall :)
 
Solen lyste på flaggan som i sin tur lyste som glimmande guld!
 
Önskar er alla en skön första adventshelg!
 
 
 
 
 
 

Vacker utsikt

Precis varit ute och gått en härlig promenad. Stormar för fullt men solen skiner. Isen är på väg att lägga sig och man kan inte annat än att njuta av utsikten.
 
 
 
Fler utsikter finns hos:
 
 

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0