Skrivar-kurs

När jag bläddrade runt på facebook för ett tag sen dök det upp en annons om en skrivarkurs som Studiefrämjandet ordnade. Jag har alltid gillat att skriva och kikade lite på kursen. Varför inte tänkte jag och anmälde mig. 
Åtta tisdagskvällar träffas vi i Trosa Lagnö Bo, en kooperativ hyresgästförening där författaren Klara Krantz bor. 
 
Det är Klara som håller i kursen. 
 
De har egna lägenheter med egna kök men även ett stort gemensamt kök där de kan laga mat tillsammans. De har en stor sal med pingisbord mm. Och framför allt har de en helt fantastisk vinterträdgård!! Man är liksom både utomhus och inomhus på en och samma gång!
 
Där finns odlingar, lekplatser, träningscykel, sittplatser i olika former och massa annat! 
 
Självklart finns det en kamin också. Ljudet av en sprakande brasa är bland det bästa som finns. Jag är helt förälskad i detta ställe :) 
 
Vi har hunnit med två tisdagar än så länge och vi får massa små korta skrivuppgifter under de dryga två timmar vi är där. Bla kan Klara säga en mening, då ska vi börja med den meningen och sen fortsätta skriva en historia. Under tiden säger hon massa olika ord och då måste vi få in de orden i berättelsen. Så man måste bara hitta på nytt hela tiden och får liksom aldrig stanna upp och tänka. Igår gjorde vi en övning att skriva 3 minuter i ett streck utan att lyfta pennan. Låter kanske inte så svårt men prova får ni se... Det är riktigt roligt på kursen! Vi är 11 deltagare plus Klara. En man och resten kvinnor. Har nog inte tänkt att skriva en bok eller så men kanske kan få lite mer inspiration att skriva här på bloggen :) 
 
 
1 BP:

skriven

Har själv gått på en och annan skrivarkurs men aldrig en så rolig som den du beskriver och garanterat aldrig i så fantastiska lokaler. Man blir ju förälskad utan ens ha varit där irl.
Så skoj med kursen, och roligt att läsa att ni faktiskt använder en gammal hederlig penna och inget tangentbord på en laptop eller en iPad. Back to basic. Känns skönt:-)

PS. Stort tack för den kommentar. Anita och hennes man har lämnat Malta och bor just nu i ett hus på Cypern. De köpte ett hus på ön, men i väntan på att det blir klart, så hyr de två hus innan. Dessutom har deras hund Fanny fått en kull på sju (tror jag det var) hundar, varav Anita behöll en tik som heter Felicia. Anitas adress till hemsidan är densamma hon nästan alltid haft: https://maltanita.com/
Jag är nog kvar hos henne för att njuta av hennes fantastiska bilder.

2 Ditte:

skriven

Vad roligt med den här skrivarkursen. Och en härlig miljö. Skull gärna nu gå en skrivarkurs. Har gjort det ett par gånger men nu länge sen.
Och att just använda sig av att skriva för hand är ju en speciell känsla som jag tycker om. Lycka till.

3 Anni:

skriven

Vilken sagolik boendemiljö! Jag blir väldigt nyfiken på hur lägenheterna ser ut när de gemensamma utrymmena är så fina.

Hur går det att skriva för hand då? Min handstil har försämrats drastiskt nu när jag mest skriver på datorn.

Kommentera här: