Labb

Veckans ord hos Sanna är Labb. Labb kan ju vara ett laboratorium, en tass, en sjöfågel. När jag googlade upptäckte jag att det även kan vara hundmat:
 
 
 
 
Jag hade en läkartid på Läkarhuset vid Odengatan i måndags. Perfekt, då kan jag fota labbet tänkte jag. Men jag såg inte skymten av något labb... 
 
Och någon labb-fågel har jag heller inte stött på. Labb är en måsfågel så denna sula var det närmaste jag hittade. Fotad på Galapagos. 
 
Djurlabb, en tass eller i det här fallet en ram har jag däremot stött på. Denna labb är från en stor grisslybjörn och som tur är finns det ett staket mellan oss och björnen. 
 
Grisslybjörnen heter Boo och finns i Kicking Horse National Park i Kanada. Han har ett väldigt stort område att vara på. Djurvårdare tog hand om honom när hans mamma sköts att illegala björnskyttar när han var liten. En björn lever med sin mamma i tre år och han hade inte klarat sig om inte naturreservatet hade tagit hand om honom. 
 
När vi var i Kanada besökte vi även detta fantastiska museum. 
 
Där hade de ett väldigt stort labb. 
 
De grävde ut fossiler, delar av dinosarier som levde i detta område för 65 miljoner år sedan! Skrapade och penslade lite i taget, sakta men säkert. 
 
Här ser ni ett av exemplaren. 
 
Andra dinosarier. Helt otroligt att de faktiskt levde på vår jord, gick på samma ställe där vi gått. 
 
De här benet är delvis äkta och delvis återskapat. Men storleken är äkta! Så här långa höga ben hade denna dinosarie!! 
 
Så här såg landskapet ut där de levde. Visst tänker man direkt på filmerna om Lillefot. i Landet för längesedan. 
 
Förra veckan var ordet klämma. 
 
På bygget bredvid oss börjar de bli klara på utsidan och byggnadsställningarna rivs undan för undan. 
 
Runt själva bygget står stängslet kvar och det är ihopsatt med ordentliga klämmor. Till våren är bygget klart och folk kan börja klämma ihop sig i lägenheterna. 
 
 
 
 
 
1 Ditte:

skriven

Vilken bra och varierad tolkning! Härliga bilder! Och trevligt att få ut och resa lite i inlägget. Något jag verkligen saknar i de tider som råder.

Intressant med bygget bredvid er. och här kom ju ordet klämma väl till pass.
Kram!

2 BP:

skriven

Vilket inlägg! Nästan att resa jorden runt! Toppen ideer från din sida. Det är fler som nämnde fågeln labb utan att visa en bild;-)

3 Tove Olberg:

skriven

Det här var en finfin variant av tolkning, bra och intressant labb-at - och klämma till det!
Super!
Ha en fin helg!

4 Violen:

skriven

Fint inlägg med en rad spännande bilder! Kul att du har med både labb och klämma!
Ha det gott! Kram!

5 Birgitta:

skriven

Skönt att höra att det gick bra att ta hand om den moderlösa björnen. Så fantastiska bilder av dinosaurierna. Ett fint museum.

6 Tomtan:

skriven

Många härliga labbar

7 KajsaLisa:

skriven

Otäckt stora klor, labbar kallar man ju ofta något som är stort i handväg så det passar ju in här. Men dinosarielabbar slår nog det mesta. Fösta bilden påminde mig om att det är dags att lämna blod igen.

8 Paula:

skriven

Så fint att björnen med den stora labben fick leva! Fast den kunde behöva pedikyr! Och du har blivit liten som en teskedsgumma, eller? "Ler", bra perspektiv på saker och ting. Att du inte klämde hit några söndagsskyltar också när du ändå var i farten! Kram och ha en fin höstvecka

9 Vilt og vakkert:

skriven

Heisann, makan- dette er godt jobba ;:OD)

10 Anni:

skriven

Era fantastiska resor ... tänk ändå.

Kommentera här: