Kanon!

Kanon är veckans ord i Sannas utmaning. Att sjunga i kanon gjorde man ofta när man var liten. Favoriten var Broder Jakob. När våra barn var små sjöng vi ofta Broder Jakob i kanon när vi körde bil och alla fyra sjöng på olika språk. Vi hade lika kul varje gång :) Och vi är lika omusikaliska allihopa i vår familj :) 
 
Så finns ju substantivet kanon, en kanon att skjuta med. 
 
Men trevligaste tolkningen av ordet är ju att det är kanon, toppen alltså! Kanske mer viktigt än någonsin i dessa dystra tider att tänka på saker som är kanon. Kan ju inte riktigt tycka att det är kanon att det snöar idag i mitten av maj. Men det finns ju mycket annat som är kanon. 
 
Dessa små kladdkakemuffins tex. Smakar riktigt kanon! Bakade på förmiddagen och åt en när de fortfarande var varma. 
 
Det är också kanon att vi har dricksvatten i våra kranar. Igår kopplade de på vattnet på nya bygget bredvid oss och vattnet var avstängt några timmar. När man är utan vatten i kranen märker man hur mycket man saknar det. Och då hade vi ändå blivit förvarnade och tappade upp vatten innan. Vi är så bortskämda med vatten. 
 
Det är kanon att vi har olika årstider och får uppleva alla naturens skiftningar. 
 
Och det är kanon att Sanna har denna utmaning med veckans ord. Klicka på bilden om du vill se hur andra har tolkat ordet:
 
 


Kommentarer
Tomtan

Inte riktigt lika kanonväder i Östersund.... Bara snö. Härlig tolkning

2020-05-13 @ 16:48:38
URL: http://entomtastankar.bloggo.nu
Stare Ström

Usch för snö i maj! Jag slapp det men + 3 gr är inte mycket att hurra för. Varierade tolkningar som du kom på!

2020-05-13 @ 17:27:12
URL: http://krakvinklar.blogspot.se
Ditte

Visst finns det mycket som är kanonbra och som man inte alltid tänker på utan tar för självklart. Sedan finns det en del vi kan göra själv i tillvaron och som kan bli kanon. Ser dina läckra kladdkakemuffins och det hade varit kanon att smaka en sådan.
Att sjunga i kanon kan var riktigt roligt. Minns att jag gjort det med elever i mina klasser och när jag själv sjöng i kör. Men så kanonbra tror jag inte dte blev.
Ha det fint!

2020-05-13 @ 18:19:48
URL: http://https://dittemitti.se
Violen

Ja, det är mycket som är "kanon" utöver kanoner som det skjuts med.Dina små muffins tycker jag ser kanongoda ut!
Ha det gott!

2020-05-13 @ 18:37:19
URL: http://brandholmen.blogspot.se
BP

Broder Jakob minns jag också, fast vi sjöng kanonen bara på ett språk nämligen på franska. Det gick inte så bra för min del, då jag är aningen tondöv;-)
Bra att du tar upp det med vattnet, som man ju tar för givit. Och det är det då verkligen inte. Tänker på vårt goda svenska kranvatten varje gång jag är i ett annat land, där vattnet är fullt av klor eller bara smakar äckligt som i England eller Spanien till exempel.
Fyra årstider - nja, skulle nog skippa vintern där, vilket ju nästan hände 2019/2020;-)
Ett kanon inlägg!

2020-05-13 @ 21:22:50
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Karin Eklund

Du påminde mig om att jag också sjöng Broder Jakob i kanon. Det var roligt minns jag och förmodligen lät det rätt så bra eftersom alla föräldrar klappade i händerna så det stod härliga till. Det var i skolan det hände förstås.
Du fick in mycket kanon i det här inlägget. Ett kanoninlägg alltså! :)

2020-05-14 @ 18:59:18
URL: http://pettasblogg.blogspot.com
Helen

Det är verkligen tur att det finns saker som är kanon, speciellt just nu. Vatten i kranen är verkligen en av dessa saker som vi tar för givet men som verkligen är kanon och en ynnest att vi har.

2020-05-15 @ 21:19:57
URL: http://helenthalen.se
Anneli - A'la Foto

Vilka kanonbilder och kanonlösning på veckans kanontema! Muffinsen ser så goda ut och Gullvivor är så vackra! Och kanonen...ja, den är ju kanon! :O)

2020-05-17 @ 10:39:22
URL: http://alafoto.se/blogg
KajsaLisa

Fina bilder, men nu får det sluta skifta, känns inte kanon längre :)

2020-05-17 @ 19:21:48
URL: http://kajsalisasblogg.wordpress.com
Susjos

Kanonsnyggt tolkat! Och just idag så säger jag ett jättestort kanon-Grattis på din födelsedag!!!

2020-05-21 @ 18:13:25
URL: http://www.susjos.blogspot.com
Anni

Kanon att det finns fler familjer som sjunger hellre än bra! Tyvärr är inte alla i familjen lika tondöva ;-) Tänk vad med falsksång mina barn fått lyssna till när de var små och skulle sova :-D
Kladdkakemuffins låter grymt gott, jag sitter här och är fikasugen just nu. Funderade på att baka men hade ingen aning om att jag skulle snubbla på en så lockande bild här hos dig!
Konstigt att du inte kom in på kommentarsfältet hos mig, jag har ingen aning om vad det beror på.
Kramar!

2020-05-23 @ 15:32:05
URL: http://vardagsnjutning.blogspot.se
Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) Älska trollformler
2) Lost Love Spells
3) Stoppa skilsmässor
4) Giftermål
5) Graviditet spell
6) Uppdelningar
7) Dödsförtroll
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

2020-05-28 @ 23:14:04


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0