Får bär

Förra veckans ord var får. Hade från börjat tänkt kombinera med skyltsöndagen eftersom många skyltar talar om vad man får/inte får göra. Men sen kom annat emellan. Så nu hoppar jag tillbaka till förra torsdagen. Då fyllde jag år. Och oftast när man fyller år så får man något. 
 
Jag fick ett roligt spel. 
 
Teckning från Oliver 2 år
 
Denna fick jag av Charles 4 år. Han har ritat mig, ballonger och tårta, men det ser ni väl :) 
 
Mina vänner vet vad jag gillar och jag fick lakrits, både glass och godis. 
 
Dessutom fick jag pussel, pusselmatta, fina blommor, tomatplantor, träningströjor och presentkort på löp-coachning. Massa bra saker! 
 
Jag fick också besök av mina föräldrar. Första gången vi umgicks sedan corona började. Som ni kanske kommer ihåg var det rena rama sommarvärmen förra torsdagen och vi kunde sitta ute på behörigt avstånd. Jag får förresten alltid solsken på min födelsedag, ända sen jag var liten.
 
Och vad får då gästerna när det är kalas? Massa godsaker förstås och till det bär. Chokladbrownietårta med hallonmousse och hallon. Och till kladdkakemuffinsen fick de grädde och jordgubbar. Bär är nämligen veckans ord i Sanna utmaning. 
 
De fick också chokladbollar gjorda på kikärtor, betydligt godare än det låter :) 
 
 
Sen fredag till lördag bodde de små hos oss. Vi var ute och letade kontroller och Charles fick bära kartan. Den blev då en skattkarta och pinnarna på hitta-ut med nummer och bokstäver var skatter. Vi hade väldigt roligt och när vi kom hem och kollade stegen hade det blivit en halvmil och Charles gick nästan hela vägen, satt på morfars axlar i kanske ett par hundra meter. Lillebror åkte vagn på vägarna men knatade på i skogen. 
 
När det är lördagsmorgon får man sitt lördagsgodis och jag hade köpt hans nya favorit, Pez. 
 
Mysigt att få ligga och gosa med Bamse och snutten.
 
Avslutar med detta kvitto, eller rättare sagt korrigeringskvitto. Ibland får man betala för mycket i affären. Denna gång blev det så mycket så kassörskan började skratta högt. Över 20 000 kr för en bit parmesan var lite väl dyrt. 
 
 
 
 
 
 
 
1 Klimakteriehäxan:

skriven

Oj så mycket gott! Grattis i efterhand! Och den unge Charles, han blir väl porträttmålare när han blir stor?

2 Ditte:

skriven

Stort grattis till din födelsedag, dock lite i efterskott. Så mycket gott du bjöd på. Och fint att kunna ses utomhus.
Härligt med barnbarnen på besök och så fint att få rå om dem med övernattning. Och fina målningar fick du också plus andra fina presenter.
Jättefin tolkning av båda temaorden.
Kram

3 BP:

skriven

Stort GRATTIS i efterskott! Vilken härlig födelsedag du kunde fira på balkongen med dina föräldrar. Å vilken härlig och stor balkong ni har. Guld värt!

Frågespelet du fick var ju för barn äldre än 12 år, så jag antar att du klarade frågorna utan minsta problem;-)
Charles har verkligen blivit stor. Minns när du visade honom när han var nyfödd. Å lillebror är snart stor han också.
En toppen kombo av två teman. Bra jobbat där:-)

4 Åke:

skriven

Grattis såklart 🤗 Du den tårtan 😱 Har du receptet? Dom där bollarna kallade min mor något annat... men du!,, ostens pris!.. förstod mycket väl att kassörskan skrattade gott 😂

5 Åke:

skriven

Men du, vilket roligt minna att du alltid får soligt väder på din födelsedag 🌝

6 KajsaLisa:

skriven

Söta barnbilder, kunna skriva när man fortfarande ritar huvudfotingar är inte illa.

7 Anni:

skriven

Så fina teckningar och så många godsaker och så dyr parmesan och så intressant att se bygget fortskrida bakom dina föräldrar. Dessutom en ursnygg duk under alla godsaker!

Kommentera här: