Gemsweekly photochallenge - pumpa

Veckans ord är pumpa. Kan ju tolkas lite olika. Växten pumpa. Brukar gå på gymmet 3 ggr/vecka och pumpa musklerna. Cykelpump, härtat som pumpar blod. Funderade lite på hur jag skulle tolka det. Men behövde inte fundera så länge. 
 
Framför vårt område bygger de ett helt nytt område med lägenheter, hyresrätter. Området ska heta Solsidan. 
 
Vi har första parkett från våra fönster. Häromdagen stod en stor tankbil där. De pumpade bort massor av vatten. Fyllde tankbilen som åkte iväg och sen har det fortsatt rinna ner i diket. 
 
Dagen efter kom den här blåa mackapären. Det är en cementpump. Cementen pumpas från bilen genom ett rör hela vägen och ner till bygget där det sak vara. 
Tackar byggarna att de pumpade både vatten och cement denna vecka. Idag var cementpumpen borta igen. Som ni kanske noterat har det varit allt från blå himmel till snöblandat regn denna vecka. 
 
1 Ditte:

skriven

Vilken "braig" tolkning av veckans temaord. Och här var det då både pumpar och att pumpa som fanns med i allt. Kul att följa bygget.
Ser att det även hos er varit varierat väder men visst hoppas vi på mer blått till helgen.
Ha det gott och trevlig helg.

2 BP:

skriven

Snacka om irl-tolkning av ordet "pumpa". Å tänk på vilken skillnad det var förr när man byggde med cement. Mycket var inte bättre förr kan man väl säga.
Å du - stort tack för den där fina lyftkranen mot den blåa himlen:-)

3 Vilt og vakkert:

skriven

Heisann, denne pumpa var nok litt større enn den vi hadde utsikt til. Godt vi ikke fikk sement i til slutt, men at vannet ble pumpa tilbake. Vi har alle litt ulike behov, godt at de innfris !!!

4 Paula:

skriven

Åh, vem vill inte på på Solsidan??
Vet du, nu är det snö i säfsen, för första gången sedan december! Inte kommer det att vara så länge, men nu finns även längdspår och många är lyckliga, även jag som inte åker skidor.
Ha en fin helg, nära Solsidan...

5 KajsaLisa:

skriven

Mycket att göra innan man ens kan börja resa något som ens påminner om ett hus. Sen går det undan.

6 Emma, Sol som sol?:

skriven

Inget vidare att ha ett bygge så nära inpå en.Men det är samtidigt intressant att följa, se vad som händer.

7 Anni:

skriven

Man undrar ju om det är gammal sjöbotten det ska byggas på när de måste pumpa bort så mycket vatten? Hoppas att de låter betongen brinna i lugn och rop sedan, så att de inte bygger in fukt i det nya. Ganska spännande att få följa ett bygge på så nära håll, har du sett bilder på hur det är tänkt att se ut?
Kram!

Kommentera här: