Tack , för tipset! När jag bodde i Peking lärde jag mig också att laga nudelsoppa. Den påminner mycket o din. Men den är svår att äta utan att "slurpla". En liten nackdel...
Nudelsoppa:-) Då minns jag alla skidresor i bland annat Österrike, Schweiz och Tyskland! Där var nudelsoppa med surdegsbröd en helt vanlig lunch i restaurangerna i skidbackarna.
Å just de tunna nudlarna som var "kapade" var så karakteristiska för soppan. Då slapp man ju "slurpla" som Ditte skriver.
Bra att du hittade snarlika japanska nudlar, som jag faktiskt inte sett förut.
MUMS!
Tänk, det har aldrig lockat mig, men nu när du skriver att det är så gott är jag beredd att testa!
Läser BPs kommentar och tänker att vadå - då åt man ju gulaschsoppa!?
Mums så gott det ser ut, tack för tipset!
I Järvsö är det oftast gulaschsoppa på lunchmenyn :-)
Jag älskar soppor, inte minst nudelsoppa! Tips: finns en ny buljong, umamibuljong, som gjord för asiatiska soppor! Jag brukar gärna toppa min soppa med t.ex broccolibuketter eller blomkål eller annan grönsak, mest för att få lite textur som det så fint heter...
skriven
Tack för tipset på en god nudelsoppa. Vilket ser både ut som och bra ingredienser som jag gillar.
Bra att man kan frysa in storkok i små portioner.