Nudelsoppa

I somras i Österrike åt vi Nudelsuppe många gånger. Och varje gång var den lika god. Jag lagar oftast potatis- och purjolökssoppa när jag gör soppa. Men nu tänkte jag att jag skulle försöka mig på en nudelsoppa. Googlade och hittade några olika recept som jag gjorde om lite till ett som passade mig. Och det blev helt underbart gott! Har även testat att frysa in och ta fram en liten lagom lunchportion och det funkar bra det med. 
 
 
Nudelsoppa 6-8 portioner
½ - 1 purjolök, finstrimlad
2 pressade vitlöksklyftor
1 finstrimlad paprika
1/3 finhackad chili
2,5 liter grönsaksbuljong
200 gram äggnudlar
 
Fräs purjolök, vitlök, paprika och chili i olja. Häll i 2,5 liter grönsaksbuljong och låt koka ihop några minuter. Häll i nudlarna och koka så länge som det står på nudel-förpackningen. Servera och njut, gärna med nybakat bröd. 
 
Hittade dessa nudlar som är otroligt tunna. Blev jättebra. 
 
1 Biggeros :

skriven

Tack för tipset på en god nudelsoppa. Vilket ser både ut som och bra ingredienser som jag gillar.
Bra att man kan frysa in storkok i små portioner.

2 Ditte:

skriven

Tack , för tipset! När jag bodde i Peking lärde jag mig också att laga nudelsoppa. Den påminner mycket o din. Men den är svår att äta utan att "slurpla". En liten nackdel...

3 BP:

skriven

Nudelsoppa:-) Då minns jag alla skidresor i bland annat Österrike, Schweiz och Tyskland! Där var nudelsoppa med surdegsbröd en helt vanlig lunch i restaurangerna i skidbackarna.
Å just de tunna nudlarna som var "kapade" var så karakteristiska för soppan. Då slapp man ju "slurpla" som Ditte skriver.
Bra att du hittade snarlika japanska nudlar, som jag faktiskt inte sett förut.
MUMS!

4 Anni:

skriven

Tänk, det har aldrig lockat mig, men nu när du skriver att det är så gott är jag beredd att testa!
Läser BPs kommentar och tänker att vadå - då åt man ju gulaschsoppa!?

5 Susjos:

skriven

Mums så gott det ser ut, tack för tipset!
I Järvsö är det oftast gulaschsoppa på lunchmenyn :-)

6 Anneli - A'la Foto:

skriven

Ser jättegott ut! Ska nog prova någon gång!

7 Eva Trillian:

skriven

Tack för tips och recept. I dessa regnigt ruggiga tider är det verkligen sopptider!

8 Paula:

skriven

Jag älskar soppor, inte minst nudelsoppa! Tips: finns en ny buljong, umamibuljong, som gjord för asiatiska soppor! Jag brukar gärna toppa min soppa med t.ex broccolibuketter eller blomkål eller annan grönsak, mest för att få lite textur som det så fint heter...

Kommentera här: