Tillbaka!

Vilken sommar vi har haft, helt fantastiskt med all sol och värme! Jag har inte prioriterat att sitta vid datorn som ni har märkt. Men nu är det vardag och jobb igen och jag tänker att det är dags att skriva lite. Jag vill ju ha min blogg som lite av en dagbok som jag själv kan kika tillbaka på. Därför vill jag också ha med alla fina utflykter vi gjort under sommaren. Vi skulle egentligen ha bilat i Europa i 3 veckor. Vandrat en vecka i Kranjska Gora i Slovenien, sedan varit lite kulturella i Toscana i Italien och sedan vandrat Cinque Terre i Italien innan resan hade gått hemåt genom Europa igen. Nu satte ju corona stopp för våra planer, som för alla andra. Vi älskar ju att vara ute i skogen och naturen så det har blivit flera turer på sörmlandsleden och andra leder i vår närmiljö. 
 
En av alla turer gjordes tillsammans med Cissi, som bloggade förut men nu finns på Instagram som Canonturf. Vi brukar träffas då och då, käka lunch, fika eller gå en tur på sörmlandsleden. Den här dagen i juli blev det en tur på sörmlandsleden vid Gälkhyttedammen. 
 
Turen gick genom en del skog, mycket uppför och nerför. 
 
På ett par ställen var det spångar att gå på.
 
Mestadels gick leden längs med flera olika sjöar/dammar. Så sagolikt vackert och fridfullt. 
 
 
 
Molnen blev tätare och tätare och sen kom även regnet. 
 
Vi var så våta så vi ville inte stanna och äta vår matsäck förrän vi gått klart rundan. Då hittade vi denna fina brygga som vi lånade. 
 
Här kunde vi tanka lite ny energi efter vandringen. Leden var bara 6 km, men vi gick några små extrasträckor för att titta på de fina rastplatserna och så var det dom sagt mycket upp och ner så det kändes som om det var längre. 
 
Och även om man gör av med energi när man går, så tankar man också ny energi bara av att vara ute i naturen. Att se allt fint runt omkring en och bara vara, inga måsten, ingen stress. Det ger verkligen energi! 
 
 
 
 
 
 
1 BP:

skriven

Javisst har vi haft en fantastisk sommar, även om du/ni prickade in en regnig dag just på din vandring. Det fina vädret skulle inte varit bättre tajmat för alla som hade planerat resor som sedan inte blev av.
Hoppas att du kan ta upp dina kurser nu igen, eller är det fortfarande stiltje?

2 Bjørg Nina:

skriven

Hei, jeg sakser den siste setningen din i innlegge, for den passer perfekt i teksten til et oppdrag elevene skal få. Resultatet skal bli et maleri av kystlandksap!

3 Ditte:

skriven

Visst har vi haft en jättefin sommar! Och det trots att den blev annorlunda mot vad vi många hade tänkt och planerat.
Vilken fin tur ni fick här på Sörmlandsleden. Fint att ta med sig vidare i höst. Och energi och d-vitamin har du fått.
Kram!

4 Paula:

skriven

Välkommen tillbaka till bloggosfären! Ja vi har alla fått göra förändringar i livsföring och planering. Som pensionär har jag inte behövt justera så mycket men stängde ytterdörren om mig och har bara umgåtts utomhus. Sörmlandsledens natur påminner mycket om vår här i Säfsen. Har en väninna, som också bloggar, eller egentligen är det hennes svamphund som gör det, den heter wilmablogghund.bloggplatsen.se och wilmas matte Helena är etappansvarig för en sträcka på Sörmlandsleden. Hon bor i Malmköping. Jag tror många fått upp ögonen för vår egen fina natur, Säfsen hade en toppensommar trots avsaknad av utländska turister, fullbokat hela juli och halva augusti. Tittar snart in igen för fortsättning av dina utflykter/Kram

5 Helen:

skriven

Så trevlig att se dig i bloggvärlden och vilken fin vandring det där ser ut att ha varit! Verkligen vackert och jag kan känna stillheten och friden genom dina bilder. Det där är verkligen sån't som tankar upp en med ny energi och lugn inför vardagens lunk.

6 Violen:

skriven

Det är bara att vara tacksam över den soliga sommaren som har hjälpt oss att tanka energi i dessa coronatider. De flesta av oss har ju kunnat vara ute utan att behöva trängas.
Ha det gott! Kram!

7 Stare Ström:

skriven

Vilken fin promenad ni gjorde! Det har verkligen blivit mycket utomhusaktiviteter i sommar.

8 Anni:

skriven

En så fin vandring i vacker natur och med trevligt sällskap. Underbara bilder av ett sommarfagert Sverige som många upptäckt i år - en del gott har corona fört med sig. Önskar bara att folket upptäckte Gamla stan också, där är coronasäkert som bara den.
Kan bara hålla med dig om det där med att sitta vid datorn när vädret varit så bra - jag måste helt ha missat att det ska ha varit regnigt och kallt i juli. Inte var det så hos mig i alla fall.
Mysigt att vi också fick till en träff, men du ska veta att jag långt senare kände mig så urdum att jag inte hade gett dig en burk av marmeladen också! Ibland är hjärnan bara inte inkopplad!
Kram kram <3

9 KajsaLisa:

skriven

Jättefina bilder speciell den med utsikt över sjön.
Sen gillar jag den med spången,den skapar ett djup i den.

10 Susjos:

skriven

Va kul att du promenerat med Cissi som jag känner igen från Instagram!
Min semester var fullt inte lika varm, jo veckan efter midsommar var fantastisk, men sen var det en massa regn och ganska kallt i stugan. De som hade sen semester hade mer tur med vädret!
Vilket fint ställe ni hittade att fika på!
HA det gott!
Kram

Kommentera här: