Tacka

Det finns mycket att vara tacksam över även i dessa tider. Förut hade Eva sin tacksamhetsmåndag dit man kunde länka sitt inlägg om tacksamhet varje måndag. Jag försökte oftast att vara med. Kändes bra att tänka igenom hela veckan, vad som hade varit bra. Nu finns inte tacksamhetsmåndag längre men jag tror alla människor mår bra av att stanna upp och fundera på vad man är tacksam över. Jag är tacksam över att vara frisk. Min familj. Mina vänner. Att vi i Sverige fortfarande kan träffa våra vänner utomhus på avstånd. Tacksam att vi får vara ute. Tacksam för mycket tid med min man. Mycket tid till träning. Tacksam att jag kan springa igen utan att höft och knä värker. 
 
Det här är min äldsta syster. När hon var liten uppfostrade mamma och pappa henne självklart att tacka för maten. När de hade varit på ett café en gång och de var klara gick min syster runt till alla gäster och tog i hand och tackade för fikat. Hon trodde att man var tvungen att tacka alla som var där :) När de en annan gång var på en restaurang och åt mat var det massor av folk och då säger syrran: Mamma, måste jag gå runt och tacka alla? Det behövde hon inte! 
 
Bonusbild på tackan Edla. Lånad bild från gruppen Minska matsvinnet och konsumtionen på facebook. Visst är hon söt!! 
 
 
1 BP:

skriven

Vilket fint och inte minst tänkvärt inlägg. Kommer också ihåg Evas tacksamhetsmåndag, även om jag inte deltog. Men visst får temat oss att tänka till lite. Så mycket som man tar för givet borde man vara tacksam för. Det är ju först när allt det självklara försvinner som man börjar fundera, som i dessa coronatider till exempel.
Tackan i sista bilden - hahaha:-)

2 Ditte:

skriven

Ja, det här med tacksamhet och att tacka tycker jag också är viktigt. Lätt idag att många tar saker för självklara. Men så är det ju inte. Ler när jag läser om din syster och att tacka. Många barn och ungdomar idag har inte fått lära sig att säga ordet "tack". Sorgligt tycker jag.
Och du, jag gillade din solisförsedda tacka. Härlig!

3 Vilt og vakkert:

skriven

Heisann, sånn en rørende historie. Takk for at du delte den ;:OD)

4 Anni:

skriven

Ibland får man sig en tankeställare som förälder, när man inser att barnet faktiskt tänker annorlunda än man själv. Berättelsen om din syster får mig att tänka på när mina två äldsta söner skulle få välja tapet till sitt nya stora gemensamma rum. Båda sade, var för sig, att den vi hade i vardagrummet var snygg. De hade såklart ingen aning om hur många varianter av tapeter som fanns och jag tog liksom för givet att de skulle fatta utbudet!
Tackolov för att vi bor i ett land där vi fortfarande kan leva, säger jag. Tackolov för bloggar och bloggvänner <3

5 Helen:

skriven

Vilket jättefint inlägg till temat och härlig minne av din syster! Jag minns också hur noga det vara att man tackade för mat och fika när jag var barn. Vi skulle nog alla må bra av att vara lite mer tacksamma och även jag försöker med det.
Tackan Edla ser väldigt cool ut i sina solglasögon 😀

6 Herr Nilssons Fru:

skriven

Ja de finns mycket vi kan vara tacksamma för o jag känner att jag är det varje dag. Så gulligt av din syster att tacka alla. Tänker lite på mig själv där som liten, jag var med mamma på kafferep och de var si god att doppa. Oh jag doppade glatt kakorna i glaset och undrade varför mamma sa nej inte så??? Men du Edla hon var helt klart dagens snyggaste Tacka, vilken tuffing.
Kramiz
Barn är barn :)

7 Emma, Sol som sol?:

skriven

Haha, underbart att storasyster gick runt och tackade alla! Det är fasen inte lätt att uppfosta/-s så man fattar hela grejen.

Och visst har man oftast mycket att vara tacksam för, känna glödje över! Jag brukar skriva om det i mitt Lördagsgodis och det är intressant för mig själv att se vad jag hittar, det ärinte så lätt alla gånger men något finns det alltid!

8 Klimakteriehäxan:

skriven

Tacksamhetsmåndag borde man banne mig införliva med vardagsrutinerna.

9 Vilt og vakkert:

skriven

Heisann, takk for en oppmuntring på en ellers "grå" dag...

10 Karin Eklund:

skriven

En verkligt söt berättelse om din syster som tackade alla. När man är liten som hon var då, så tänker man precis så som hände. Härligt.
Tackan Edla är ju bara för fin med solglasögon på nosen.
Ha det gott!

11 KajsaLisa:

skriven

En jättefin och en rolig bild med två olika tolkningar, snyggt jobbat.

12 Eva Trillian:

skriven

:) Tack för länken!
Kan själv sakna de där tacksamhetsmåndagarna i bloggform. De blev liksom av då ... det är sämre med det nu :/
Underbart att läsa om din syster på fiket :)
Tackan passade ju in här också :) i all tacksamhet!

Kommentera här: