Länge sen nu...

Oj vad tiden flyger iväg. Väldigt länge sen nu så dags att uppdatera lite. 
 
Sonen och jag har varit på Skillebyholms Höstmarknad i Järna. Där träffade jag Kikifreese i år igen. Hon brukar ställa ut där. Vill ni se hennes produkter så kolla här
 
Det har också varit den där dagen som jag varje år stryker ur kalandern... 
 
Årsdagen av min systers död. Nu är det fyra år sen men minns det som igår... Här badar hon o jag i baljan 
 
Och även årsdagen av min svärmors död. Nio år sen hon dog nu. Så synd att hon inte får uppleva sina barnbarn bli vuxna och träffa sina barnbarnsbarn. Hon var sjukgymnast precis som min dotter och jag vet hur stolt hon skulle ha varit över henne. 
 
Varit i skogen en hel del. Både många ensamma svampturer och vissa gånger med barn och barnbarn. Här var det Olivers första möte med den stora bocken i skogen. Charles matar den med kottar. 
 
 
 
Den här veckan plockade jag lite extra svamp för att vi skulle få besök på lördagen. Hittade massa svart trumpetsvamp i måndags. Sen på tisdagen hittade jag mest höstkantareller och lite gula. Och på onsdagen hittade jag massa gula, som inte är med på bild. Det blev en hel tidning till full med svamp.
 
Vi fick nämligen besök från Canada och Skottland. Min systerson och hans kanadensiska fru bor ju i Skottland. Nu var de hemma och även hennes föräldrar kom på besök från Canada. Vi har träffat dem två gånger förut och de är så otroligt gästvänliga och trevliga. 
 
Min pappa fick en tröja av dem.
 
 
 
Idag rullade jag 120 köttbullar och frös in. Börjar förbereda för julen. Brukar börja i tid och nu är det extra viktigt. Vi ska till Lanzarote för att fira min pappas 80-årsdag i december. Skulle ha kommit hem 20:e men nu har de ändrat resan så helt plötsligt kommer vi hem sent på kvällen den 23:e, kvällen före julafton. Inte helt optimalt men det blir ju jul i alla fall. Allt löser sig. 
 
 
 
 
 
 
 
1 Paula:

skriven

Men så gemytligt ni har haft det, och vilken snygg tröja ! Full fart i skogen, o så skoj att ni hittade mycket svamp! Om jag stekte köttbullarna nu så fanns nog inga kvar i frysen på julafton, men man kan ju försöka förtränga att de ligger där...
Ha en fortsatt fin höst

2 Åke:

skriven

Så mycket trevligt förutom dagen i almanackan, fin bild på er systrar. Men dagen före julaftonen... jo jo gäller att planera då. Men du verkar vara ju var optimist. Man firar inte 80 år så ofta heller. Så fin tröja din far fick.

3 BP:

skriven

Ja inte uppdaterar du bloggen regelbundet, det kan man knappast påstå;-) Men du har ju alltid någt på G, så även den här gången.

Förstår att du stryker över datumet då sin syster gick bort alldeles för tidigt. Det skulle ja också göra fakiskt.

Den där bocken i skogen är ju nästan ett naturligt konstverk, hur fint som helst.

Beundrar dig att du plockar svamp trots att du själv inte gillar den. Trumpetsvamp har jag faktiskt ätit men aldrig sett irl.

4 Anni:

skriven

Hoppas verkligen att ni inte bokat resan med Ving!
Härliga skogs-, svamp- och släktbilder! Det riktigt lyser av glädje i dina bilder när jag snabbt kryssar över det där datumet jag också. Nog är det förunderligt att så mycket elände kan ske på en och samma dag? Alla pratar om fredagen den trettonde, varför då?
Stora kramar till dig. Hoppas vi får ihop ett datum snart <3

5 Eva Trillian:

skriven

En bit av livet i ett blogginlägg :) Lite av det mesta!
Julen blir jul även om man kommer hem dagen innan och skinkan inte hinner bli klar ;)

Kommentera här: