Midsommar och premiärdopp

Har lite bilder kvar från Dubai att visa men det får vänta lite. Slänger in lite bilder från midsommar och denna helg istället. 
 
Midsommarafton gick vi till hembygdsgården.
 
Oliver och gammelmormor. 
 
Picknick i gröngräset. 
 
Kul att rulla i grässlänten. 
 
Sen gick vi hem till bekanta där det blev massa lekar. 
 
Det blev även fika, grillning och massa trevligt umgänge fram till småtimmarna. 
 
Har en del pappersjobb att göra, men i veckan hade jag sista utbildningen innan sommaruppehållet. Det är på samma ställe varje år, Femörefortet i Oxelösund. Och alltid efter utbildningen sätter jag mig på klipporna vid havet och äter picknick. 
 
Har blivit många sköna promenader. 
 
Mycket fotboll har det blivit ockå. Matchen igår var ju grym. Så bra gjort av tjejerna att ta sig till semi och dessutom säkra en OS-plats. 
 
Går ut en sväng i skogen och plockar blåbär och smultron nästan varje dag. Finns hur mycket som helst. 
 
Idag åkte vi båt med ett par vänner. Så skönt att vara ute på sjön. Många år sen nu vi hade båt själva. Och det blev premiärdoppet i Sverige för min man och mig. I Dubai var det ju betydligt varmare i vattnet, men det var hur skönt som helst idag. Man kunde simma ett bra tag. 
 
Det är ju söndag idag så några skyltar får det bli. Det är BP som förvaltar Skyltsöndagen
 
Vattenkällan i skogen är ett populärt ställe här. Sonen och jag var där idag och fyllde en stor dunk. Det är ofta kö för att hämta vatten. Gott och fräscht vatten direkt från naturen. Bra om det blir strömavbrott eller nåt. 
 
Om inte plan A funkar kan man ju ta plan B :) 
 
Det har blivit mycket Mölky. Ett himla roligt spel. 
 
Såg den här på nätet och tyckte den var lite kul :) 
 
Också från nätet. 
 
Blivit en del gymmande också och hittade en bra cykelparkering där :) 
 
 
 
 
 
 
 
1 Paula:

skriven

Hej, har aldrig spelat Mölkky själv men förstått att det blivit populärt. Vilken trevlig midsommar ni haft, jag fick också umgås med mitt barnbarnsbarn, en karamell jag ska suga på lääänge. Trevlig fortsättning på sommaren

2 BP:

skriven

Vilka härliga bilder från ert traditionellt midsommarfirande med världens bästa inramning - en blå himmel och sol. Såååå stort pojkarna har blivit. Tiden går verkligen fort...
Så fina somriga bilder från Oxelösund, väldigt njutbart där:-)
Å vilken selfie på dig och din man! Visst var det underbart för Sverige att äntligen bli av med den 24-ariga förbannelsen med att inte kunna slå spöket Tyskland. Nu kan allt hända...

Å så fina och roliga skyltar du har hittat. Älskar din cykelparkering - klockrent! Åsså skrattade jag gott åt sockerfritt godis vs. alkoholfri öl - hahaha:-)

Tusen tack för ett toppen inlägg, fin skyltning och länken:-)

Önskar dig en riktigt fin sommar med massvis med sol:-)

3 marina:

skriven

Vilka härliga midsommarbilder! Sådär typiskt midsomriga som det ska vara - mysigt! Vad kul att ni har testat Mölky och tycker om det. Har varit på väg att köpa det men inte kommit till skott än.

4 FREEDOMtravel:

skriven

Vilka härliga midsommarbilder! Riktig svensk midsommar! :)

5 Anni:

skriven

Ja, det blev ju ett tufft kast mellan öknen och denna supersvenska midsommar! Som ett reklaminlägg för Sverige och den svenska sommaren!

Kommentera här: