Fem en fredag och Gems Weekly Photochallenge

Dags för ett kombinerat inlägg igen. Fick tyvärr ondare i armarna/armbågarna när jag satt lite mer framför datorn så nu har det blivit mindre tid där igen. 
 
I fredags ställde Elisa dessa fem frågor:
På vilket sätt är du äldre än vad du är?
På vilket sätt är du yngre än vad du är?
När var senast du kände dig ”gammal i gamet/gemet”?
Vad har du insett mer ju äldre du blivit?
Har du någon gång ljugit om din ålder?
 
På vilket vis jag är äldre än jag är? Vet inte om jag är det. Svårt att säga om sig själv. Men jag har börjat använda broddar så det är väl pensionärsvarning :) 
 
På vilket vis är jag yngre än jag är? Vi kan fortfarande larva oss och busa en hel del i vår familj. Men det tycker jag man ska göra oavsett ålder. Sen säger folk att jag ser yngre ut än jag är. Det har nog att göra med att jag är så kort. 
 
När kände jag mig senast gammal i gemet? Alldeles nyligen fyllde svärsonen 30 år. Hur går det ihop? Det var ju inte länge sen jag hade min 30-årsfest. Jag fick en Greklandsresa av min man så jag och en tjejkompis kunde åka bort en vecka och glömma vardagen med två småbarn. Nu är mina barn 27 och 29. Då måste man tyvärr inse att man börjar bli gammal. Likaså när kroppen hela tiden påminner en om åldern i form av olika smärtor... 
 
Vad har jag insett mer ju äldre jag blivit? Att man behöver inte vara perfekt. Och det är helt ok att be om hjälp! Att kunna skratta åt sina egna misstag. 
 
Om jag har ljugit om min ålder? Ja när jag var 17 och ville komma in på krogen använde jag min systers leg. Hon var 11 månader äldre än jag och hade fått sitt körkort så jag fick överta hennes leg. Vi var ganska lika då. Funkade perfekt! 
 
Jag hoppade över Sannas foto-tema förra veckan så det får bli både ask och vis denna vecka. Funderade en del på ask och googlade på ordet. Då fick jag lära mig en helt ny betydelse. Förr i tiden använde man ask som ett mått för sädesslag och honung. En ask är 7,851 liter. Så här ser ni en ask med en ask havre: 
 
 
Vis kan ju betyda klok eller på detta vis/sätt. Några av er kanske redan sett att jag bytte ut ordet sätt mot vis i Elisas frågor när jag svarade på dem. 
 
Dottern drar ju med mig till gymmet. Jättebra! På detta vis hoppas jag kroppen ska känna sig ung och stark och orka med ett tag till :) 
 
Dessutom blir man väl lite mer vis med åldern. Min mormor var en mycket vis kvinna. Saknar henne ofta ❤
 
 
 
 
1 Anne-Mari:

skriven

Fint innlegg om både det eine og det andre.
Ha fine dagar vidare.

2 Gerd:

skriven

Det var en rejäl blandning! Men lika kul för det. Lite ditten och datten.
Ja, en önskan är väl att få åldras klok och vis och utan skavanker. Fint foto på din mormor.

3 Elisa:

skriven

Åh ja broddar glömde jag få med. Kanske har känts fånigt innan som yngre, men livsviktigt nu för tiden när det som i år varit så glashalt ute, haha.

4 Elisa:

skriven

Åh ja broddar glömde jag få med. Kanske har känts fånigt innan som yngre, men livsviktigt nu för tiden när det som i år varit så glashalt ute, haha.

5 Musikanta:

skriven

Intressant med ordet ask som var ett mått förr. Hade ingen aning om det. Jag tycker faktiskt att jag har blivit något visare med åldern - man får ju i alla fall mer erfarenhet av alla misstag som man gjort. Trevligt inlägg!
Ingrid

6 BP:

skriven

Vilket härligt inlägg:-) Å japp, broddar är ett ålderstecken, Icebugs också. Ju äldre man blir desto mera rädd är man om sina lårbenshalsar, bland annat.
Ja, du ser betydligt yngre ut än vad kalendern säger, men det beror på ditt utseende, inte på att du är kortväxt.
Den asken hade jag då aldrig hört talas om. Tänk, nu har jag lärt mig nåt nytt igen. Å vilken tur att du hade en sådan ask påpassligt framme.

7 Margareta:

skriven

Intressant och ler igenkännande åt dina svar. Hemma hos oss var det jag som lånade ut id-kortet och det fungerade. En gång kom min syster in med hjälp av mitt leg och jag som kom senare kom inte in då jag saknade leg. =)

Du blev ganska ung på gymmet, tog du i för mycket kanske.

Ska kanske inte köpa icebugs, behöver inte bli äldre än jag är, eller så har jag kanske blivit vis.

8 Paula:

skriven

Vilken vacker mormor du hade. Hon ser vis ut! Och så kul att lära sig att ask är ett mått! Nog är det ju så att det är på de yngre i släkten som man får ha som måttstock för att tiden går och att man inte blir yngre. Fast på sitt eget vis kan man ju ändå vara barnslig. Kram

9 KajsaLisa:

skriven

Visst går åren fort, knappt man hinner med. Sen blev det lite allmänbildning också. Gymbilden älskar jag, fint att du gick ned och tog med så låg profil, det gjorde hela bilden.
Porträttet blev också fantastiskt. Just äldre människor blir bra i svartvitt, ofta får man ett fint skuggspel i ansiktet

10 Vilt og vakkert:

skriven

Heisann, det er godt å kunne senke skuldrene med åra, og at visdommen man har fått ved å ha levd en stund, gjør det mulig å si "ær´e så nøye´a?". Ha en fin uke ;:OD)

11 Klimakteriehäxan:

skriven

Väldigt fint foto på din mormor! Och gamla ask-förklaringen hade jag inte en aning om.

12 Violen på Brandholmen:

skriven

Vackert porträtt av din mormor!Så ska en klok, äldre dam fotograferas!
Trevlig helg!

13 Jessica Högberg:

skriven

Vilka roliga frågor, får fundera på dom en stund...

14 "LillaSyster":

skriven

Så sant visheten kommer med åren.... eller så är det så att man lärt sig av misstagen /livserfarenheten =) Du ha en skön lördag och att använda broddar i halkan är inte pensionärsvarning utan ett tecken på vishet =)

15 Anneli - A'la Foto:

skriven

vacker bild på din mormor! Visheten brukar komma med åldern. Roligt att läsa dina svar på frågorna. Sådant tycker jag är roligt att både svara på och att läsa!

16 Eva Trillian:

skriven

Det vore ju sorgligt om vi inte lärde oss ett och annat under årens gång ;) klokheten växer, hoppas vi!
Alternativet tilla tt bli äldre är juegentligen inte ett alternativ, så inga tyvärr bör användas när vi skriver att vi blir äldre :) bara njuta av att det är så!
Härlig bild från gymmet! Läser Margaretas kommentar och skrattar :) om det är du som blivit yngre av att gymma så kanske du faktiskt ska börja ta det lite lugnare :)
Allt Gott!

17 Helen:

skriven

Att ask är/var ett mått hade jag ingen aning om så här blev jag lite visare tack vare dig :-). Det är klokt att investera i framtida hälsa med bl.a. träning. Speciellt när man börjar få ont lite här och där. Jag känner igen mig väldigt väl i den situationen. Utan styrketräningen skulle jag må mycket sämre än vad jag gör.

18 Anni:

skriven

Men oj så gammal jag måste se ut som är så lång då?!? :-)

Du är vis som lyssnar på kroppen, en vishet man onekligen lär sig med åren.

Kram <3

Kommentera här: