Avkoppling och skyltar

Förra veckan hoppade jag på Fem en fredag som Elisa anordnar. I fredags hann jag inte så det får bli fem en söndag för mig. Elisas frågor denna vecka var: 
Hur kopplar du av på bästa sätt?
Är du bra på att vara ledig?
Vad gör dig stressad i en avkopplad miljö?
Använder du dig någonsin av skärmfria tider?
När kände du dig som mest avkopplad sist?
 
Hur kopplar jag av på bästa sätt? I naturen, det svaret är väldigt enkelt för mig. Ut och vandra, ut och rida, springa eller åka skidor. Naturen ger mig både avkoppling och ny energi. 
 
Att slå sig ner och äta lite picknick under en härlig vandring, det är underbart avkopplande. 
 
Är jag bra på att vara ledig? Jag har i alla fall blivit mycket bättre på det. Innan jag gick in i väggen kände jag mig aldrig ledig eftersom när jag var på jobbet hade jag dåligt samvete för familjen och när jag var hemma hade jag dåligt samvete för de andra på jobbet som slet. Min hjärna vilade aldrig även om jag gjorde det. 
 
Vad gör mig stressad i en avkopplad miljö? Om jag inte fått undan mina "att-göra-punkter" på listan då kan jag inte koppla av var jag än är. Så om jag känner mig stressad brukar jag jobba på ännu mer så jag får bort alla måsten. Sen kan jag slappna av. 
 
Använder jag mig av skärmfria tider? Inte så att jag har bestämda skärmfria tider men eftersom jag har häst blir det ju ett antal timmar i stallet varje dag. Då är jag (oftast) skärmfri. Kan erkänna att jag spelar wordfeud på hästryggen ibland :) När vi var i Sydamerika i 10 veckor hade jag inte telefonen med mig. Däremot hade vi en dator för att kunna boka flyg, boende mm och jag bloggade ju förstås från den. Men hela dagarna var skärmfria där och det var väldigt skönt. 
När vi har barnbarnen hemma används inga skärmar förutom att ta lite bilder med mobilen. 
 
När kände jag mig som mest avkopplad sist? Igår på ridturen i skogen. Att sitta där och känna hästens rörelser under mig och lyssna på naturens ljud. 
 
 
Men idag är det ju söndag och då vill BP att vi visar lite skyltar också. 
 
I fredags var vi på den lokala revyn. De är lika suveräna varje år! Titeln grundar sig på Gnestas facebookgrupp Gnesta Tillsammans. 
 
Efteråt gick vi till BIstron och tog ett glas. Den ligger i den gamla fiskeredskapsfabriken. 
 
Finns en hel del gamla skyltar där. 
 
Innan revyn var vi på Gnesta Strand och åt världens godaste torskrygg med parmesansås, dillslungad potatis och friterad grönkål, så jättegott! Sen lite chokladkaka med glass och bär till dessert. 
 
Vi köpte revy-biljetter till barnen och dotterns man i julklapp. Så de var där idag och då hade vi hand om barnen. Det var ett medvetet val att vi valde matiné-föreställningen så vi slapp läggning och istället kunde vi leka några timmar. 
Sandlådan bredvid oss.
 
Linbanan nere vid stora lekparken. 
 
Lilla Oliver har problem med magen och det har blivit många turer till akuten och barnläkare. Och ändå är han nästan alltid glad. Undrar hur glad han skulle vara om han inte hade ont i magen. 
 
 
1 BP:

skriven

Vilket kombo-inlägg.
Vad gäller avkoppling så har vi inte så mycket gemensamt, vilket är ganska så logiskt om jag tänker efter;-)

Jättekul att ni främjar den lokala revyn. Ja, och den genererar ju en himla massa fina skyltar också såklart. WIN-WIN alltså:-)

Så ledsen att höra att Oliver har problem med magen och alla akutbesök. Hoppas läkarna hittar orsaken till problemen. Men ändå är han glad, vilket ju måste betyda att han inte har ont och lider. Eller hur!?!

Tusen tack för skyltning och länken:-)

2 Åke:

skriven

Hur kopplar du av på bästa sätt? Jag ger mig ut på havet, i en segelbåt tex. eller åker omkring med en båt och lägger till på någon ö i skärgården och bara finnas till, med en lägereld på stranden i kvällssol är pricken över i:et.
Är du bra på att vara ledig? Nej! Men tar mig en egen tid ändå... kanske en skotertur...
Vad gör dig stressad i en avkopplad miljö? Om det är mycket folk som pratar. Söt bild på lille Oliver :) Trevliga skyltar du klämmer in :)
Använder du dig någonsin av skärmfria tider? Nejdå, de kommer automatiskt.
När kände du dig som mest avkopplad sist? På havet med en långpromad på isen... i söndags tillsammans med mina hundar.

3 Paula:

skriven

Hej, nämen så trist att läsa att barnbarnet har magproblem. Har man inte kunnat hitta felet? Det är ju säkert svårare med småbarn som inte kan förklara hur det känns, stackars liten.
När var ni i Sydamerika? Jag har en bloggkompis som just nu är på en resa där, helt vitt på min karta så jag hänger med henne o lär mig lite. Kul att du hakar på fem-frågorna, vilken veckodag man svarar är ju upp till var och en. Stressa inte över det, haha, det skulle ju vara stressfritt bidrag! Kram från pörtet

4 Eva Trillian:

skriven

Håller med BP i att det här var ett häftigt kombo-inlägg :) Den där första bilden! Wow! Det är vila att titta på den här - vad ska det då inte ha varit att sitta där och seut över allt det vackra!
Sköna bilder med barnbarnen!
Glad liten kille som orkar vara glad även när han har ont! Hoppas Läkare snart reder ut vad det beror på och att det går att göra något åt!

5 Anni:

skriven

Jag som inte planerat någon sommarresa än sitter här och suckar av välbehag av ditt första foto. Ska vi åka till Alperna igen i år? Jag kan visst aldrig få nog av det underbara landskapet ...

Klipskt av er att köpa matinébiljetter! Jag har idag skrattat gott åt dottern beskrivning av hur det var att vara barnvakt åt en liten livlig tjej förra lördagen. Jisses, jag vet ju hurdan hon själv var ;-) Inte konstigt att man är mycket coolare med sina barnbarn än med sina barn. (Säger jag som inga barnbarn har, men ändå).

Kram på dig, klart att vi ska ses snart! <3

6 Susjos:

skriven

Härliga bilder från alperna och på barnbarnen. Jag kopplar av med långa frukostar i sängen, det är inte dumt alls!
Hoppas ditt lilla barnbarn snart blir bättre i magen!
Ha det gott!
Kram!

Kommentera här: