Stockholmshelg, julkonsert och julbord

Förrförra helgen var vi i Stockholm. Strosade runt på stan. Hade bara en enda julklapp kvar att hitta men ibland var vi tvungna att gå in i någon affär för att värma oss. Det var så himla råkallt. På kvällen var vi på bio. Såg Tills Frank skiljer oss åt. Väldigt förutsägbar och också väldigt rolig. Lättsam avkopppling. 
 
På söndagen blev det en tur till Nordiska Museet. Mycket intressant att titta på. 
 
Utställningen om Arktis var vacker men väldigt deprimerande. 
 
Blev också en sväng till julmarknaden i Gamla Stan. 
 
 
Veckan efter var det Lions årliga julkonsert här hemma i Gnesta. Karin Westerberg med gäster. I år hade hon Niklas Asknergård och Malena Tuvung som gäster. Samt Klas Jervfors Turner på alla möjliga olika instrument. Malena har bla gjort huvudrollen i Cats. Och härligare sångerska än Karin får man leta efter :) 
 
I söndags var vi på julbord på Grytsberg i Stjärnhov. En gammal kollega till mig från Södertuna Slott-tiden driver nu Grytsberg tillsammans med en annan kollega från Yxtaholms Slott. Dessutom träffade jag ytterligare en gammal kollega från Södertuna som också var där och åt julbord. Barn och barnbarn var med och alla var nöjda. 
 
I torsdags var jag och sonen på Musikalen A Christmas Carol. Det var Kulturskolan här som gjorde den. De var riktigt duktiga. Charles Dicken har skrivit den från början och den utkom redan 1843. En av våra traditioner på julen är att se den tecknade varianten av A Christmas Carol. 
 
Nu har vi packat och tidigt i morgon bitti går färden mot Lanzarote. Min pappa fyller 80 år i morgon och vi ska fira hans födelsedag där nere. Sonen och dottern med familj följer också med. Ser inte fram emot själva flygresan för jag är fortfarande förkyld. Har hållt i sig i ca fem veckor nu. Men det ska bli väldigt skönt att komma ner på sydligare breddgrader en vecka. Och när vi kommer hem är det natten mot julafton. Ha det gott allihopa! 
 
 


Kommentarer
FREEDOMtravel

Trevlig resa!!! Vi har precis varit i Egypten, härligt med lite ljus och värme!

2019-12-15 @ 19:53:35
Paula

Oj, har man inte fått julstämning efter alla dessa trevliga begivenheter då finns nog ingen räddning! Det enda som fattas är...snö! Kom idag i form av lovikkavantar som smälte lika fort som de singlade ner. Och backen öppnar på fredag...suck. Samma gamla visa. Men så trevliga aktiviteter ni har varit på! Kram

2019-12-15 @ 23:32:17
URL: http://paulaz.se
BP

Vilka jättefina bilder och skyltar med äkta julstämning från bland annat Stockholm. Då har du insupit stämningen lagom till semestern på ett soligt och varmt Lanzarote. Skönt för din pappa att slippa allt ståhej och bara fira födelsedagen med familjen. Å jag hoppas ju att du blir av med förkylningen på varmare breddgrader.

PS. Ta med dig tuggummi och tuggar under flygningen, då slipper du besvär med täppt näsa med mera. DS.
Ett härligt bidrag till Skyltsöndag:-) Tusen tack för det och länken:-)

2019-12-15 @ 23:34:15
URL: http://bp-computerart.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0