Åter dimma och oväder

När vi vandrade i dimma och regn häromdagen såg vi ju knappt nåt. Och eftersom vi anande att den vandringen var väldigt vacker gjorde vi ett nytt försök på torsdagen. Soligt och fint nere i dalen. När vi tar liften upp på toppen är det dimma, börjar regna...och de varnar för åska... Kändes inte så kul att ge sig ut. Vi spanande ut över bergstopparna. Helt grått och mörkt åt det håll vi hade tänkt att gå. Men solsken på andra sidan dalen. Vi tog alltså liften ner igen, promenerade till den andra liften och upp på de fjällen istället. Och fick sol hela dagen! 
 
Många små alpsjöar uppe bland topparna. De används på vintern till snökanonerna. 
 
Här fanns en perfekt "soffa" att vila på en stund :) 
 
Älskar såna här slingrande stigar och att gå där det är öppet och inte för mycket skog. 
 
Den här skylten hade ju kunnat vara med på skyltsöndagen igår. Men det tänkte jag inte på då. De är väldigt rädda om sina små grodor och skyddar dem med skyltar och staket. 
 
Där det är mer vandrare och fordon där sitter staket så grodorna inte ska bli ihjälkörda. Flera kilometer långa grod-staket. 
 
Inte bara grodor som fanns där. Här sitter en liten mus och en myra och samtalar på stigen :) Trodde först musen var skadad för den var knappt rädd när vi kom. Men sen sprang den iväg. 
 
Den här dagen blev det lite kortare vandring. Kanske fyra timmar. Gott att hinna med lite after walk på balkongen. Eftermiddagskaka ingick varje dag på hotellet men vi hann oftast inte hem till det. Så det gällde att passa på den dagen vi hann :) 
 
På kvällen gick vi en promenad ner till byn och lyssnade på lite musik. 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Paula

Jag föll pladask för den lilla piggögda musen! Och vilken omsorg om grodorna! Man ser ju grodvandringar här också men ännu fler tillplattade döda grodor på vägarna tyvärr. Fotot med dig på "schäslongen" var underbart, skriv ut och rama in o ha vid din arbetsplats. Då kan du drömma dig tillbaka när det blir stressigt! Kram

2019-08-26 @ 19:26:05
URL: http://paulaz.se
Ditte

Stort tack för den fina vandringen med vackra bilder. Ser så lockande ut, Vandrade för länge sedan en hel del i Alperna och har ofta varit där vintertid och åkt skidor. Men tiden har gått.
Blev extra förtjust i bilden där fu ligger i den fina träsoffan. Så härlig.

2019-08-26 @ 21:30:42
URL: http://https://dittemitti.se
BP

Så skönt att se att ni åtminstone fick lite sol, och att du äntligen kunde göra naturen rättvisa med helt suveräna bilder.
Å japp, grodstaketet hade absolut platsat i Skyltsöndag. Har aldrig sett en sådan skylt. Men jag frågade ju mig själv hur man tar sig fram på vägen om man nu kör där. Kör man över staketet eller? Det finns faktiskt några "varningsskyltar" för grodor i Djursholm, men inga staket: https://bp-computerart.blogspot.com/2018/06/skyltsondag-161.html

Musen var söt, men jag hade nog inte kommit nära den och tagit ett kort;-)

2019-08-26 @ 22:38:42
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Eva Trillian

:) Här stal den lilla musen hela "showen"! :)

2019-08-31 @ 10:34:27
URL: http://provtyckningar.blogspot.com/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0