Tacksamhet

Redan torsdag. Hann inte med att få till tacksamhetsinlägget i måndags men vet att Eva tycker det är helt ok att haka på när som helst under veckan :) Finns mycket att vara tacksam över.
 
Har varit på två riktigt bra föreläsningar på sista tiden. En i förra veckan av Kaj Pollak. Det visade sig att han fyllde 80 år just den dagen han höll föreläsningen i Kulturhuset i Järna.
 
Jag fyllde år samma dag som Kaj Pollak och är tacksam för mysig middag med familjen då och fina presenter.
 
Tacksam för detta underbara väder! Rena Medelhavsvärmen, så sköna kvällar framför allt. Dagarna är för heta för mig så då kan jag gärna sitta inne och jobba. Ska jag vara utomhus i solen behöver jag ligga vid vattnet så jag kan svalka mig i sjön/havet. Och det är precis vad jag ska göra nästa vecka. Sonen och jag åker till Zakynthos imorgon. Tacksam att vi har möjlighet att komma iväg och kunde boka med kort varsel.
 
 
Vetekuddar i frysen, så himla skönt att lägga en kall vetekudde i sängen innan man kryper ner. Eller att ha en i soffan på kvällen.
 
Beckolja, bästa myggmedlet!  Glömmer man har hästen flera hundra myggor under magen, man får ta armen och liksom dra bort ett tjockt lager...
 
Vänner! Alltid lika viktiga och bra!
 
Nya glasögon.
 
80-talsfestival på Zinkensdamm. Detta gäng och många andra hade även klätt ut sig. De som spelade var bla: Noice, Micke Syd från Gyllene Tider. Tommy Ekman från Style, Lili och Sussie, Anki Bagger, Sussie Trapper, Mats Ronander, Annelie Rydé, Lustans Lakejer, Slade, Nik Kershew, Tone Norum. Vissa var bättre och vissa var mindre bra.
 
Aperol Spritz, nya favoritdrinken. Läskande och svalkande i hettan. Gott med en drink som inte är söt utan lite bitter.
 
Tacksamhetslistan ska ju spegla den föregående veckan. Men mest av allt är jag tacksam för något som hände i måndags denna vecka. Då föddes barnbarn nummer två och allt gick bra! En liten kille. Det var ett planerat kejsarsnitt och igår kom de hem så vi fick se underverket. Välkommen till världen och familjen!
 
Lilla Charles har blivit storebror!
 
 
 
1 BP:

skriven

Stort GRATTIS på födelsedagen i efterskott. Skrattade gott åt bilden som visade middagen. Är det inte så att man inte får röra maten förrän bloggaren fotat den;-)
Vädret är helt underbart och jag njuter för fullt. Hoppas vädret håller i sig till oktober eller så;-)
Åsså till sist ett stort GRATTIS till Charles lillebror. Han är gudomligt söt, precis som sin storebror. Vad ska han heta?

2 Eva Trillian:

skriven

Så trevligt för Herr Pollak att få dela födelsedag med just dig :)
Tack för vetekuddstipset - har aldrig tänkt så långt som att lägga den i frysen och göra "tvärt om" ;) Smart!
Välkommen till världen "Lillebror" - och så blev liten stor, storebror!
Kul att du är med och dela :) Kram

3 Paula:

skriven

Grattis dubbelmormor! Här gick det undan, senast såg jag en rejält tilltagen mage...
Så kul att åka iväg med sonen, det blir en toppenresa. Så glad jag blir att du hör av dig om du besöker mina nejder! Chansen är liten att jag kommer till storstan i sommar eller ens i år. Men vem vet, plötsligt händer det! Ta hand om varandra och ha det gott/Kram

4 Ake:

skriven

Lillebror till storebror = Härligt. 80 tals fest inte illa, stora artister... med många favoriter :) Vädret hur skönt som helst. Grattis i efterskott :)

5 Annette:

skriven

Så söt! Grattis!! Och grattis i efterskott till dig som fyllt år! Så mycket att fira :) Hoppas att ni har det riktigt, riktigt bra och att ni kommer hem med massor av påfylld energi och många glada minnen. Vi hörs! Kram

6 Anni:

skriven

Men jag har ju missat!!!! Så fin han är, den nye lille prinsen <3 Grattis till ännu ett underverk.

Har tänkt mycket på dig, men det har ju varit för resan - inte sjutton har jag känt på mig att det här hade hänt. Hoppas att ni har det riktigt bra och att du inte längtar för mycket hem till det lilla knytet utan kan vara där du är. Anar alla olika känslor som brottas i kroppen och knoppen din.

Kramar i mängd.
Och ja, Aperol Spritz är inte alls dum :-)

7 BP:

skriven

Svar: Ku med en Oliver som Charles lillebror!!! Internationellt gångbara namn med andra ord.

Expressen kom ut med sin fotbollsbibel en vecka förre Aftonbladet. Jag gillar Aftonbladets bibel bättre, men är väl medveten om att båda tidningarnas magasin är minst fyra veckor gamla - ja, informationen då. Nya skador med mera är ju inte med såklart. Så helt aktuella är de ju inte, men kul läsning.
Länken som Steve tipsade om är den här:

https://www.expressen.se/vm-tips/tips

Men där måste man ändå ta till med manuell räkning om det är samma poäng men olika målskillnader.

8 Carina:

skriven

Grattis till barnbarnet och grattis till födelsedagen.fin och rogivande bild på bryggan och solen som speglar sig på vattenytan.

Kommentera här: