Hej på er!

Nu blev det ett uppehåll igen. Blogga är inte min prioritet just nu. Dels pga tiden men kanske mest på grund av mina armar. Har haft tennisarmbåge på båda armarna sen i januari. Trodde det skulle gå över, men det blev bara värre och värre så nu har jag gjort 5 stötvågsbehandlingar och försöker undvika datorn nästan helt och hållet. Gör bara det nödvändigaste som bokföring, maila kunder etc. Men nu blev abstinensen för stor, behöver blogga lite då och då. Stötvågsbehandlingarna gör precis lika ont som jag hade hört innan. Men om de nu hjälper får det vara värt det, bara att stå ut... 
 
Sedan sist har det varit tjejkväll på byn. Middag, shopping i kvällsöppna butiker och sen lite bubbel och tjejsnack. En väldigt mysig kväll. 
 
Har hunnit leka med lilla Charles många gånger. De passerar vårt hus när de går hem från dagis och ibland stannar de en liten stund och leker. Mysigt! 
 
Har varit på föreläsning i Nyköping och lyssnat på Tomas Gunnarsson. Han pratade om stress, energitjuvar, hur man lyfter sig själv och andra. Egentligen inga nyheter men bra att bli påmind ibland. 
 
Förra helgen åkte jag och en kompis runt i Sörmland på Vårspiran och konstrundan. Strålande väder, massa små företag ute på landsbygden som höll öppet och visade upp sin verksamhet, kosläpp och konst. Strålande väder och vacker natur. 
 
Hos Mäster Claes i Skeppsta kunde man gå runt och njuta av hans vackra trädgård. Och dessutom slå sig ner och fika. De hade gjort över 400 räkmackor och det var  ständigt lång kö till serveringen. 
 
I Björnlunda handlade vi plantor och åt Sörmlands godaste glass hos Sternesborg. De säljer även halvlitersförpackningar som man kan ta med hem, så det blev ett par såna också. 
 
Lagårn i Ullsta har konstutställning varje år. En gammal lagård som är omgjord till galleri. 
 
Blev lite förälskad i denna som heter ålderstrappan. 
 
Vi har också varit på Södertuna och ätit afternoon tea. Där var dockvagnen det bästa och det blev många varv runt, runt, runt... 
 
Utomhus är det fantastiskt fint vid Södertuna så här års med alla vitsippor och gulsippor. Finns en gammal motionsslinga på ca en kilometer där och överallt är det lika vitt av vitsippor! Den slingan var vår terrängbana på 80-talet, vi hade massa hinder och tränade hoppning med hästarna där. Det var medan familjen Eckerman ägde slottet som en privatbostad. Jag hade min ponny i deras stall. 
 
Nähä nu är det bäst armarna får vila lite från datorn. Ut och mocka och bära vattenhinkar istället :) Ha det gott allihopa! 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
BP

Stort tack för ett livstecken från dig. Å den här gången har du en "giltig" ursäkt. Hoppas att du blir av med tennisarmbågen snart. Jag menar du spelar ju inte ens tennis;-)
Härliga vårbilder du visar upp. Å tänk, Charles föddes ju bara igår. Sååååå stor han har blivit och sååååå söt han är.
Konstutställningar/gallerior i lador gillar jag skarpt. De skapar en viss atmosfär. Edsviks Konsthall i Sollentuna består också av en gammal låda. Riktigt fint!
Njut nu av värmen:-)

2018-05-12 @ 21:32:40
URL: http://bp-computerart.blogspot.se
Paula

Bättre att mocka o bära vattenhinkar, fattar nada! Jag har både tennis och golfarmbågar, måste bero på att jag aldrig spelat varken eller, hihi. Men så trist att det försvårar ditt liv. Roligt att ändå höra ifrån dig, och livet ser ut att vara riktigt njutfyllt med lagom av allt. Sköt om dig!

Svar: Har försökt kommentera 4 ggr hos dig nu men det går inte... Du verkar läsa mycket. Så skönt när man är inne i bokens värld och blir helt uppslukad.
Nej knappast bättre att mocka och bära vatten, jag var lite ironisk. Men det slipper jag ju inte ifrån. Datorn är ju bara lyx som jag kan klara mig utan (nästan i alla fall) :)
Trivs du på nya stället?
Mia Ahlstrand

2018-05-12 @ 23:07:03
URL: http://paulaz.se
Anonym

Bättre att mocka o bära vattenhinkar, fattar nada! Jag har både tennis och golfarmbågar, måste bero på att jag aldrig spelat varken eller, hihi. Men så trist att det försvårar ditt liv. Roligt att ändå höra ifrån dig, och livet ser ut att vara riktigt njutfyllt med lagom av allt. Sköt om dig!

2018-05-12 @ 23:08:33
Paula

Krångel med publicering, gillar inte att vara anonym!

2018-05-12 @ 23:09:07
URL: http://paulaz.se
Anne-Mari

Herlege bilder.
Og så leit med vonde armer.
God betring !!
Klem frå Anne-Mari

2018-05-13 @ 00:39:39
URL: http://amosinblogg.blogspot.com
Marina

Usch! Hoppas det släpper i armarna inom en snar framtid! Vilka härliga bilder och den där sista, med vitsipporna - så underbar! Svenska våren då den är som bäst!

2018-05-13 @ 08:09:03
URL: http://www.marinasbay.blogspot.com
Anni

Även om man inte har ont är det svårt att ta sig tid till att sitta vid datorn just nu! Jag vet precis hur det känns med tennisarmbåge, hade problem i kanske ett halvår med min högerarm. Nu har det släppt men min styrka i armen är inte som den varit. Plötsligt är vänsterarmen starkare! Jag fick tips på en rörelse som verkade hjälpa mig, ska scanna in bilden och mejla dig den.
Och så måste jag få tacka för alla Sörmlandstips jag fick i detta inlägg - så mycket kul att se och göra! Glad att du hinner mysa på olika sätt <3

2018-05-14 @ 23:59:42
URL: http://vardagsnjutning.blogspot.se
Susjos

Fina bilder från ett underbart Sörmland, tack för alla tips!
Kul att ni trivs i er nya lägenhet! Det gör vi som sagt var också.
Efter flytten fick jag också tennisarmbåge,nu först börjar det släppa- det har alltså gått över ett år!
Har försökt att använda min högra arm mer ( jag e ju vänsterhänt) så har alltså försökt att avlasta. Men har också hittat klipp på youtube med övningar som man kan göra, har väl inte varit så aktiv med dem, men ett bra tips är det i alla fall.
Så jobbigt att båda armbågarna är drabbade. Krya på dig!

2018-05-15 @ 00:45:51
Eva Trillian

Hoppas verkligen att dina armbågar bättrar på sig - om än sakteliga. Det brukar inte gå fort? Är det flytten som spökar kanske?
Hoppas du njuter av väder, nya boendet, barnbarn och allt annat gott :)

2018-05-21 @ 09:56:59
URL: http://provtyckningar.blogspot.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0