Vårtecken och livstecken

Dags att ge ifrån sig lite livstecken. Det var länge sen nu. Har varit väldigt fullt upp. 21 februari fick vi nycklarna till vår nya bostadsrätt. Sen dess har det varit mycket bärande, plockande, skruva ihop möbler, åka och handla möbler, packa upp kartonger, hämta mer kartonger i huset, plocka upp dem osv. Nu har vi max 2-3 rundor kvar till huset innan det är helt tomt. 3 april lämnar vi över till nya ägarna. Trodde det skulle kännas lite jobbigt men just nu känns det bara skönt. Skönt att kunna koncentrera sig på ett ställe, att slippa bära och kånka och framför allt är det en väldigt bra känsla för nya lägenheten. Trivs jättebra! 
 
Finalen på Mello kollade vi lite halvdant från datorn mitt under flytten. 
 
När vi skulle spika dit baksidan på en garderob sviktade skivan lite så den föll inåt. 
 
Jag offrade mig och la mig under och tryckte skivan uppåt medan min man spikade. Lite mörkt och instämgt, tur att man inte har anlag för klaustrofobi :)
 
Veckans bidrag till BP:s skyltsöndag får således bli en liten instruktion. Man är ganska less på dem nu... 
 
Denna "skylt" är trevligare. Åkte till närmaste bondgården och köpte 10 kg köttfärs. Vi testade direkt och gjorde hamburgare och de var grymt goda! 
 
Det har också varit 2-årskalas för lilla Charles. 
 
Utav oss fick han bla träfrukter och en docka som kan dricka och kissa. Sin egen bebis eftersom mamma och pappa får en bebis snart. Den 28 maj blir han storebror om allt går som planerat. Ytterligare en liten kille väntas. Oj vad de kommer busa sen om ett par år. 
 
Roligt med leksaker men ännu roligare med ballongerna :) 
 
Haft en hel del jobb vilket är jättekul! 
 
Mindre roligt att hästen varit dålig. Nytt kolikanfall som tog ett antal timmar innan det gick över... Så jobbigt att se henne ha så ont. 
 
Dessutom blev det akuten med sonen i torsdags. Han körde omkull med moppen och tog emot sig med armarna. Efter röntgen, väntan, skiktröntgen och ännu mer väntan kunde de konstatera att han hade frakturer i båda armarna. Är nu gipsad från axeln till knogarna på båda armarna. Så nu bor han hemma hos oss istället för i sin lilla stuga. Tur att vi har en gästsäng på min mans kontor. Inte så lätt att kklara sig utan armar... 
 
Det har gått riktigt bra att ta med katten till lägenheten. Bättre än vi trodde. Första två veckorna fick hon bara vara inne, men nu har hon fått gå ut på balkongen ett par gånger. 
 
Hon provar nya platser för att se var hon trivs bäst. 
Annars har jag inte tagit några bilder på lägenheten kom jag på så det får jag fixa till nästa inlägg. 
 
Vissa vårtecken är inte lika roliga. Men skönt att bli av med tjocka pälsen. 
 
Skillan som lyser blå vid södersidan längs med huset är desto roligare. Snödroppar, tusslilago, tranor, koltrast mm. Idag var det 12 grader. Så nu känns det som om våren äntligen är här! 
Hoppas det är bra med er alla. Ska försöka hinna kika runt lite nu i veckan. 
 
 
 
1 Paula:

skriven

Så kul med ett livstecken från dig! Brukar följa listan med skylt-temare på söndagar och har konstaterat att inget nytt tillkommit. Förstår att ni haft fullt upp. Så skoj med ett litet barnbarn till! Och så förskräckligt tråkigt med sonen och armbrotten. Jag har brutit armbåge och underarm men tack o lov inte samtidigt. Är ni tvungna att mata honom också eller kan han lyfta en hand till munnen? Hoppas lugnet lägger sig snart efter flytt och allt annat så du får pusta ut/Kram från pörtet

2 Gärdsmygen:

skriven

Här händer det grejer minsann. Båda bra och dåliga med både djur och människor. Lider med sonen.
Lycka till i nya bostaden!

3 BP:

skriven

Verkligen kul med ett livstecken från dig! Efterlängtat kan jag säga, men jag förstår att ni haft fullt upp med flytten. Är himla glad att ni trivs i nya lägenheten och att det inte känns vemodigt att lämna huset.
Lilla Charles har verkligen blivit stor, och han är ett lika stort charmtroll som han varit från början. Dessutom gillar jag ju killar med långt här;-)
Att sonen bröt båda armar är ju hemskt, speciellt då han ju verkligen haft sin beskärda del av sjukdom om man säger så. Hoppas innerligt att han inte får ett "återfall"...
Visste faktiskt inte att du hade katt. Det måste jag ha missat... Är ingen kattmänniska och jag skulle nog inte vilja ha en katt ovanpå mina handdukar i badrummet;-)
Grattis till dina 12 grader idag! Där ligger jag efter med våra nio grader;-)
Kul att du är tillbaka i blogglandia, dessutom med toppen bidrag till Skyltsöndag:-) Tusen tack för det och länken:-)

PS. Vilken underbar lyx att köpa närproducerat köttfärs. 10 kilo, ja, det borde ju räcka ett tag, typ livet ut;-) DS.

4 Anni:

skriven

Och mitt i allt tar du dig tid att skriva ett blogginlägg! Just i dessa lägen är Instagram onekligen snabbare och enklare men samtidigt ofta lite för kortfattat.
Eländes elände med sonen din, det där var ju inte vad han eller ni behövde. Jag kan inte ens tänka mig hur svårt allt blir om man inte kan använda armarna?! Visst har han en egen katt också? Kan den bo hos er den också nu?
Tänk att Charles redan är två år! Och ska bli storebror så snart. Ja du, de två brorsorna kommer att ha mycket glädje av varandra framöver.
Kram till dig <3

5 Carina:

skriven

Men aj vilken otur med mopedolyckan och båda armarna i gips.

Jag tittar på din katt och min längtan till en katt blir större. Jag har vuxit upp med katt och ju äldre jag blir desto närmare katt kommer jag. Och jag passar på att önska trevlig påsk.

6 Anni:

skriven

(mjölkflaskan är en vattenflaska som jag fått av min bror - han jobbar på den stora mejerijätten)

7 Anne-Mari:

skriven

Jammen har du hatt mykje å henge fingrane i.
Mykje jobb å flytte til nytt husvære.
Eg tenkjer det må gå mange veker berre å rydde og pakke det ein har i husværet frå før. Tenkjer litt på at eg kan tenke meg ei mindre leiligheit enn huset me har no. Får sjå.
Håoe det går bra med sønnen som skada seg.

God påske vidare frå Anne-Mari

8 Susjos:

skriven

Så roligt att ni trivs i nya lägenheten, det var ju för nästan exakt ett år sedan vi gjorde precis som ni, flyttade från hus till lgh, och det ångrar vi inte! Så skönt att slänga massa saker, och så kul med ett nytt boende. Vår katt hade lite svårt i början och mycket "mjau" var det. Är så glad att vi glasade in balkongen, så hon får lite "ute"känsla där, nu under vintern har hon inte varit ute , men nu börjar det bli varmt där när solen lyser, och det gillar hon!
JA, tiden går fort, lillkillen fyller redan 2år, och ska bli storebror snart, så roligt!!!
Å så trist med brytna ben hos sonen, hoppas tiden med gips går fort! Varm Påskkram!

9 Eva Trillian:

skriven

Det är ett sjå att flytta - men himmel så skönt när det är gjort :) då kommer det roliga; att bo in sig!
Men, stackars sonen. Himla tur att ni har plats (eller, tur och tur? Man gör plats för sina barn. Alltid ;) ) Hoppas han har bra "läkkött" och snart kan klara sig själv. Måste vara mindre kul att vara beroende av hjälp i just den åldern.
Ser fram emot fler bilder från lägenheten :)
Glad påsk!

10 milla:

skriven

Ja inte är du sysslolös :) Hoppas ni kommer iordning snart på nya stället. Kul att få barnbarn igen, men stackars sonen vilken otur.
Ha det gott
Kram Milla

11 Annette:

skriven

Men aj, aj... Både sonen och hästen... Så jobbigt. Hoppas att det blir bra med båda två så snabbt det bara går. Jag har inte brutit båda armarna, men jag försökte hålla en häst utan handskar i grimskaftet när hon kastade sig ur en hästtransport. Grimskaftet gled genom händerna och gav mig brännskador i båda händerna så att jag var bandagerad åtminstone en vecka. Det skapar en väldigt massa problem att inte kunna använda händer och armar. Hoppas att sonen klarar det bra.
Så fint med nytt hem! Ibland drömmer jag också om det, ett hem som skulle vara nytt och modernt och enklare att sköta än vårt från slutet av 1800-talet.
Sköt om dig!

Kommentera här: