Hej i sommarvärmen

Hur är det med er? Står ni ut i värmen? Jag gör det knappt. Inomhus eller vid badet är det som gälller. Åker till stallet och mockar varje dag men inne i stallet är det ganska svalt. Igår försökte jag hänga på min man på en promenad, men fick hjärtklappning och yrsel så fick sätta mig på en sten i skuggan medan han gick hem och hämtade bilen. Har alltid varit känslig för värme och nu är det ju inte måttligt varmt. 35 grader i skuggan idag. 
 
För en vecka sen gjorde jag en härlig utflykt. Besökte Annette som jag lärt känna via bloggen. Åkte hemifrån 7 på morgonen och kom hem halv 7 på kvällen. Fem timmars resa totalt. Men det var det värt. Annette bor så fint ute på landet och vi satt både inne och ute och pratade, lunchade, fikade. Vi pratade om att ses igen och vi pratade också om att det skulle vara roligt att samla alla bloggare som vill vara med på en date i Stockholm. Någon som är sugen? 
 
 
Gott och vackert! 
 
I söndags åkte vi till Blidö i Norrtälje skärgård. Våra vänner där har skaffat båt så på söndagen åkte vi ut till klipporna och utforskade en liten ö. 
 
Promenad i solnedgången. 
 
Morgondopp i ljummet hav. 
 
Spelade ett antal omgångar mölkky, riktigt roligt. 
 
Inte ens ni som är helt ointresserade av djur har väl kunnat undgå foderkrisen i Sverige. Vi har jagat hö som galningar då vi knappt får någonting av bonden vi brukar köpa från. Idag fick jag veta att det har löst sig så vi ska klara vintern. Så skönt! Jag plockar sly för att dryga ut höet. Bra om vi kan spara så mycket som möjligt. 
 
Både foderkrisen och alla bränder är helt fruktansvärt. Man får sig verkligen en tankeställare. Igår var det några idioter som startade en brand här i Gnesta, la en bunt tidningar vid skogskanten bredvid en busshållplats och tände på. Som tur var kom det en och såg det och kunde släcka. Det räcker med branden i Nykvarn som känns ända hit.
Jag sparar på varenda vattendroppe jag kan. Har en bytta i diskhon som samlar upp allt vatten när jag tex sköljer av händerna eller en gurka. Då kan jag sen använda det återvunna vattnet att vattna mina plantor med. 
 
Katten tycker värmen är jobbig och jag lägger kall vetekudde på henne. Hon ligger still en stund men sen går hon iväg. Så nu har jag blött en handduk och sveper in henne i den så hon blir avsvalkad. 
 
Även jobbigt för de små barnen. Charles vill helst bada hela tiden. Han älskar verkligen att bada. Simmar med små puffar och hoppar från bryggan. Vi badar mest från badet som ligger några hundra meter härifrån. Men förra helgen åkte vi till havet vid Trosa och badade på ett ställe som heter Komöte, där är det hur långgrunt som helst. Väldigt barnvänligt. Förutom brist på skugga. Som tur är har dottern ett litet tält till barnen. 
 
Nu ska jag själv ta en kall dusch och sen krypa ner i sängen med en kall vetekudde. Vi jagade portabel aircondition när vi åkte hem från Norrtälje. Men det var vi inte ensamma om, helt slut överallt... 
 
 
 
 
 
 
 
1 Eva Trillian:

skriven

Den här sommaren får vi lära oss leva i värme, verkligen. Trevligt att kunna planera en utflykt utan att tänka på regn - men ... stackars naturen - och djuren.
Fina bilder :) Kul att du och Anette träffades - såg det på hennes blogg också!
Träffas alla? Ja ... eller ...? ;)
Nu ska jag leta reda på nyheter om branden i Nykvarn. Den har jag "lyckats" missa. Läskigt med alla dessa bränder. Rena idiotin att starta en med flit - en del tänker verkligen inte alls!

2 BP:

skriven

Ja, du och Annette borde verkligen ha funnit varandra direkt! Ni har ju såååå många gemensamma intressen, speciellt hästarna. Kan tänka mig att ni pratade i mun på varandra;-)
Ja, värmen börjar även gå mig en aning på nerverna. Har inget problem med den, vilket du tyvärr verkar ha, men vi är ju inte vana vid sådan värme, som dessutom lär fortsätta i två veckor till. Det hjälper liksom inte att duscha 3-4 gånger/dag. Svetten bara rinner ändå. Å att sola, som jag älska är ju helt omöjligt. Synd!
Men vi lär iaf minnas den här sommaren åsså klagar vi igen till vintern när snön ligger tre meter högt på gården;-)
Bränderna är läskiga och fruktansvärt skrämmande, men som tur är har många fått återvända till sina hem idag efter evakueringen.
Dom som satta eld på tidningar när en hållplats. Hoppas innerligt att polisen fick tag i dessa idioter.
Dottern med barnen - vilken fin bild du fick till där:-)

3 Paula:

skriven

Jag blev förvånad då jag såg dig hos Annettes blogg! Men så kul att ni träffades! Visst kan jag tänka mig att delta på en träff i Stockholm, men ändå inte...känner mig inte så bekväm bland en massa folk direkt, lantis som jag numera är, men vem vet. Jag har haft fyra bloggkompisar på besök i sommar, hoppas på ett par stycken till. Kan inte komma iväg nånstans sjävl så det är kul när jag får besök!. Foderbrist och bränder och hetta, fy för den lede. Jag mår också skit i värmen, idag hade vi 30 på loppis där jag jobbade och jag sat mest o flämtade, inte en chans att man gjorde mer än absolut nödvändigt. Ha en skön helg, härlig bild på dotter och barnbarn, förstår att dju njuter av det sällskapet/kram

Svar: Kommenterade ditt "blåa" inlägg men min kommentar syns inte så vet inte om det funkade. Skrev i alla fall så här: Vilken härlig blandning av blått! Jag fick ha mycket rött och orange på mig som barn och redan från tonåren hatade jag dessa färger. Min man däremot älskar just rött och orange :) Tänk vad vi blir påverkade av vår barndom...på gott och ont... Vad roligt att du haft så många bloggvänner på besök i sommar! Nu ska det bli lite svalare, håller tummarna att de har rätt. Må så gott! Kram
Mia Ahlstrand

4 Susjos:

skriven

Ja, detta är en sommar att minnas! Och som jag
ångrar att golvfläktarna inte fick följa med till lägenheten! Mysigt att träffa bloggare irl, har gjort det vid två tillfällen, och gör gärna om det igen! Tack för tips att svalka Maja med, har haft kylklampar på henne , men hon går undan då, nu har jag haft lite kallt vatten på pälsen istället, och det verkar hon gilla bättre. Hon ligger under förmiddagarna i garderoben, där är det svalast, på eftermiddagarna går hon ut och lägger sig på balkongen när solen inte ligger på, då svalkar det lite.
Verkligen en fin bild på barnbarnen och dottern!
Kram!

5 FREEDOMtravel:

skriven

Härliga bilder! Jag tycker att värme är lite jobbigt, men vi har ju hängt i en pulkabacke på 3000 meters höjd, så temperaturerna har varit behagliga :) Men snart ska vi ner mot Italien ...

6 Anne-Mari:

skriven

Så fint å lese innlegget ditt, både om besøket til bloggvennen og om så smart du er med å spare på vatnet.
Men, forferdeleg skummelt med alle brannene både i ditt og mitt land.
Håpe inderleg at folk er fornuftige og ikkje sett fyr utandørs.

God søndag frå Anne-Mari

7 Anni:

skriven

Jaaa! Klart att vi ska ha bloggträff! :-D

Eländigt med foderbristen, tur att det löst sig för er i alla fall. Så många djur och människor som lider i den här värmen och torkan. Att jobba i Gamla stan var ingen höjdare, jo folk var trevliga med fy så varmt och svettigt! För att inte tala om tunnelbanan utan AC ...

Vilken underbar bild på dottern och barnbarnen (och snygg fåtölj där bakom!). Vilka skatter du har <3

8 Paula:

skriven

Hej, vet inte varför min sida ville att jag först skulle godkänna din kommentar? Men nu är det gjort, den verkar få egna ideer ibland. Stått på 28 gradigt loppis hela dagen så nu är orken totalt slut. Ja, det har varit så trevliga besök o de ska inte vara riktigt slut än. mina ystra systrar ska också komma o hälsa på, första gången hit till Fredriksberg. Ha en fin helg, hoppas på lite svalka för både folk och fä
Kramen

9 Anni:

skriven

Jag kan inte kommentera på ditt nya inlägg - fattar inte varför? Får försöka igen senare.

Hade kunnat ge dig några tips på Köpenhamn, en stad jag besökt otroligt många gånger, men ser att ni fixade det där galant! Nog är det mysigt att upptäcka en stad så där, bara strosa och hamna lite var stans.

Hoppas att ni får det riktigt skönt på Island, det blir säkert spännande bloggfoder av den resan.

Sedan hörs vi <3

10 Paula:

skriven

Grattis till silverjubileum. Men varför går det inte att kommentera det nyaste inlägget, har provat hur många gånger som helst???? Nå, tekniken strular ibland, kul tur till Köpenhamn, många år sen jag var där, men atmosfären är gemytlig. Påminner mycket om Amsterdam tycker jag. Ha så kul på Island, dit vill jag också åka en vacker dag/Kram från pörtet

11 Susanne:

skriven

Äntligen lite svalare temperaturer. Åtminstone tillfälligt ;) Jag njuter varje minut vi får ett regn och åskoväder över oss. Tycker det är mysigt och oftast känns luften klarare efteråt. Ett litet tag i allafall. Tyckte väl att hon såg bekant ut, tjejen på trappan... Kul att ni fick ihop en träff IRL. Läste att ni är på Island! Hoppas ni har det super. Min äldsta son var där för några år sedan och blev helt fascinerad över öns natur. Ska bli spännande att läsa och se bilder från eran resa. Ha det gott.

Kommentera här: