Tacksam

Några dagar in på veckan sammanfattar jag förra veckans små ljusglimtar. Världen och vi mår bra av tacksamhet! Läste igår att fastlagsdagen betyder ju att man ska fasta fram till påskdagen. Men att man kan byta ut maten mot något annat man avstår under den perioden. Tex att inte se på TV, inte använda facebook etc mellan fastlagsdagen och påskdagen. För att stanna upp och tänka lite på vad som betyder något här i livet. En klok idé!  
 
Tacksam för en jätterolig julklapp! Escape stories på Vasagatan i Stockholm. Man går in i en cell och ska lösa någon form av mordgåta eller liknande. Man använder i stort sett bara hjärnan, inga fysiska aktiviteter. Man får flytta på lite möbler. Riktigt roligt! Fick detta av dottern och hennes man och vi gjorde det tillsammans med dem. Bilden är lånad från deras hemsida då man inte fick fota där inne. 
 
Tacksam för härlig skidåkning! Här stannade vi på vägen hem för att få lite omväxling från skidstadion i Falun. Hittade dessa spår strax utanför Garpenberg. Inte jättebra spår men desto härligare natur. 
 
Tacksam för suveräna spår i Falun. Så bra spår så man står stadigt i nerförsbackarna. Gjorde bara en vurpa på hela helgen... 
 
Tacksam för en helg på hotell med allt vad det innebär.Som tex after ski på hotellrummet. Dock otroligt dålig service i restaurangen. Men när vi sa till om det i receptionen bad de oss maila vlket vi gjorde. Och idag ringde hotellchefen och bad om ursäkt och kompenserade både oss och vårt sällskap med varsin ny hotellövernattning på valfritt scandic. Så det var verkligen bra service! 
Tacksam för trevligt sällskap. Vänner till oss var med men de åkte slalom i Romme så sågs vi till frukost och middag. 
 
Tacksam för champagne på halvflaska. Precis lagom stort. Denna hittade jag hos Vinkompassen för bara 119 kr/flaska och om man köpte 3 så kom de i en fin kartong. Den var helt ok i smak, lite nötig och relativt fyllig. Annars är André Clouet min favorit, speciellt deras Silver-version. 
 
 
 
 
 
1 BP:

skriven

Vilken himla kul tacksamhetsmix du bjuger på:-)

Längdskidåkning är ju inte min grej (utförsåkning var min grej), men Corona är då definitivt min öl. Är aningen överaskad att den serverades vintertid, för Coronoa är definitivt en sommaröl, för mig alltså. Gärna med en limeskiva i flaskan såklart. Är expert på Corona;-)

Bra med klagomål och storvinsten med en ny hotellnatt varsomhelst. WOW! Det lönar sig att klaga med sådana resultat. Fortsätt med det:-)

2 Ake:

skriven

Så mycket fint att vara tacksam över :) Härlig inbjudande skidbindningar :) Jag blev sugen nu på att ta några stavtag... Det här med champagne är inte min grej... bor sedan snart 30 år med en systembolagsanställd och där lyckas hon aldrig fasa in mig i just champagne... någon mun får jag då och då tvinga i mig ;) Fin gest av scandic, jag reste i närmare 5 år... scandic är en bra kedja som jag föll för nästan i alla stöder.

3 Annette:

skriven

Så härligt det ser ut att åka längdskidor, och att få åka i fina spår. Jag minns inte när jag åkte längdskidor senast, jag har inte ens några skidor numera. Varje gång jag ser dina inlägg om tacksamhet tänker jag att jag också skall sammanfatta mina veckor utifrån tacksamhet, men sedan rullar veckorna på och jag glömmer bort det. Nu skall jag prova igen :) Ha en fin fredagskväll!

4 Karin:

skriven

Det lönar sig ofta att klaga på service, mat etc om man inte är nöjd. Alla är noga med sin renommé.
Kram Karin

5 Eva Trillian:

skriven

En lugn och skön lista trots att det handlar om så mycket som ni gjort :)
Nu har ni fått nycklarna också? :) Önskar er en god flytt!
Önskar dig en fin fortsättning på helgen!

6 Susjos:

skriven

Så roligt att ni varit i min gamla hemstad och åkt skidor ( minns inte när jag åkte längdskidor senast?) trist med dålig service, men bra att det ordnade upp sig med lite plåster på såren!
Gott med Champagne! Kram och ha en bra start på veckan!

7 Anni:

skriven

Det ser riktigt härligt ut med snö och sol och skidspår trots att jag egentligen inte gillar vintern. Men jag kan känna lockelsen till att få sträcka ut på ett par turskidor (inga tandpetare för mig). Det är nog så att jag gillar vintern men vill inte ha den hos mig ;-)
Blir glad över gensvaret från hotellet. Så ska det gå till! Kanske att jag borde skrivit mitt sura inlägg om Selma Spa när det var aktuellt, för där fick jag ingen trevlig respons alls. Hm.
Vinkompassens låda skulle jag känt till när jag var hos väninnan som fyllde år! Hon älskar champagne och den där hade passat hur bra som helst som present!
Kram <3

8 Paula:

skriven

Vilken vinter vi har, kan inte minnas när vi hade så mycket snö och fantastiska förhållanden. Jag kan ju inte åka skidor längre pga mina vrister men spark åker jag varje dag, ibland bara för hundrastning, men lika ofta upp till byn till affär och bibliotek. Trist med dålig service på hotellet och inte mer än rätt att ni blev kompenserade. Jag är skitdålig på att klaga, muttrar mest för mig själv. Skärpning
Kram från pörtet

9 milla:

skriven

Vilken trevlig julklapp lät som ett spännande äventyr. Dottern och hennes sambo fick i julklapp choklad och rom provning som vi gjorde i går riktigt bra det med:)
Ha det gott
Kram Milla

Kommentera här: