Tacksam i vårsolen

Tänkte skriva ihop ett tacksamhetsinlägg. Det senaste var för två månader sen... Finns mycket att vara tacksam för! 
 
Spontana beslut som gjorde att vi hamnade i Rom! 
 
Vårvärmen i Rom. Att kunna gå i kortärmat, att kunna sitta ute och äta. 
 
Att ha tid!! När man åker iväg sådär har man ju inget annat att göra än att gå omkring och upptäcka saker och umgås med varandra. Känns som massa bonustid. 
 
Gott om mysiga gränder och många restauranger. Dock lite halvdålig service jämfört med när vi varit i norra Italien och Toscana. Inte lika god mat heller. 
 
Härliga joggingturer på morgonen innan frukost! Även tacksam för inbyggd stegräknare i telefonen. Blev dryga 33 000 steg ena dagen och dryga 32 000 andra dagen. Och då satt vi ändå still i Vatikanen i flera timmar. 
 
Tacksam för gratis surf i utlandet nu. Skönt att inte behöva vara rädd för räkningar på flera tusen när man kommer hem. 
 
Så väldigt glad och tacksam att det var mässa i Vatikanen just den dagen vi var där. Väldigt lugnt med folk på morgonen när vi kom. 
 
Vi fattade inte varför det stod så mycket stolar uppställda utan var tvungna att fråga. Då fick vi veta att det var mässa. Och vi fick plats nästan längst fram! 
 
Tacksam att jag hade stora kameran med. Även om vi satt långt fram var det ju en bit fram till påven och hade jag bara haft mobilen hade det inte gått att zooma in lika mycket. 
 
Påven skvätte ut någon slags rök. Kanske blev vi välsignade? Kan inte påstå att jag förstod så mycket men det var otroligt mäktigt att få sitta där bland tusentals italienare och lyssna på deras sånger och se och höra påven. 
 
Tacksam för våren här hemma som äntligen kommit. Blåsippor, skilla, tusslilago, krokus mm. Så härligt. Och massa fågelkvitter och ljusa kvällar. 
 
Tacksam att husförsäljningen äntligen är helt klar och man kan koncentrera sig enbart på nya boendet. (Ja, jag vet att jag lovat bilder, det kommer....) 
 
Tacksam för golvvärme! Förutom att det fantastiskt skönt kan man torka blöta dagstidningar på det :) 
 
Tacksam för ni som fortfarande besöker och läser min blogg trots att jag skriver så sällan och inte alltid har tid att besöka er. Tack! 
 
Andra tacksamma bloggare hittar ni inne hos Eva:
 
 
 
 
 
 
1 Anne-Mari:

skriven

Så herleg å sjå bilder frå turen til Roma.
No fekk eg lyst på ein tur dit.
Det er deilig med vår.

God onsdag frå Anne-Mari

2 Eva Trillian:

skriven

Det är lättare att koppla av ordentligt om man åker en bit hemifrån när man är ledig. Visst är det underligt att man oftast inte kan vara så klok att man kan känna sig ledig även på hemmaplan på samma sätt? Jag övar på det och det gör nytta :)
Fina bilder :) Fira mässa med påven är det inte alla som gjort. Häftigt!
Ja, vi ser fram emot bilder på nya boendet - men det är ju ingen brådska. Den som väntar på något gott ... och allt det där!
Testamenten och äktenskapsförord och ... det är en juridisk djungel. Vi har konstaterat att vi bara kan göra så gott vi kan - vill folk bråka om pengarna (om det finns några) den dagen vi är borta ... ja, då gör de väl det. Förhoppningsvis håller sig girigheten borta och välviljan hemma!
Fin lista :)
Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

3 Ake:

skriven

Nu är det så att man längtar till Rom, ja de stegen känns igen. Minns också alla vattenfontärner det fanns. När man är så där så kommer man liksom inte hem i ett naffs, man kopplar av 🤗 Jag tycker det är kul att du sätte bilder till, man känner liksom känslan anser jag 👍 En fortsatt trevlig vecka 🤗

4 BP:

skriven

Ja sa ju det i en föregående kommentar - spontanresor är alltid riktigt roliga. Å er Londonresa är då inget undantag.
Har varit i Rom två gånger och gjort precis det ni gjort, gått, gått och gått (dock ej joggat;-)
Häftigt med att tajma in en katolsk mässa och få sådana kanooooonbilder på påven.
Å röken som påven spridde omkring sig är just för välsignelse av "publiken". Den förekommer i alla katolska och ortodoxa kyrkor
Sedan fick jag mig ett gott skratt - torka blöta tidningar på ett uppvärmt golv. Det hade jag då alrig tänkt på;-)

5 Marie i Skrifvarstugan:

skriven

Vilken helt underbar ´Tacksamhetslista du delat med dig av. Och jag som gillar Italien och Rom så njöt jag lite extra av bilderna och kände igen mig. Kul !
Trevlig upplevelse att få gå på en gudstjänst där påven står i centrum och det var ju tur att du hade stora kameran med dig då. Det hade nog känts lite snopet annars.
Trevligt också för er att få flytta in i ett nytt boende med allt vad det innebär.

Tack för att du tittade in till min blogg, jag blev så glad :-)

Önskar dig en fortsatt fin vecka ! :-)

6 Paula:

skriven

Hej, den lilla trippen behövde ni efter både stök och bök. Men att följa mässan, nja, jag hade nog behövt trycka på snabbspolning, skulle inte orkat sitta still när man dessutom inte begrep vad dom sa.. Ja, jag blir kvar i byn, mitt i byn denna gång, flyttar bara ett par kilometer. Tyvärr är det ingen större skillnad vart man flyttar allt ska ju ändå packas ner o upp. Men jag flyttar ju numera light, har väldigt få ägodelar så det går kanonbra. Och exet hjälper till, som alltid...Jag har också mycket att vara tacksam över...
Kram från pörtet

7 Anni:

skriven

Varför är tidningarna blöta? blir min första undran. Jag använder värmegolvet till mina sådder, det är också en bra grej.
Häftigt med påven! Jag kan bara hålla med om att mat och service i Rom inte alls går att jämföra med andra delar av Italien. I Rom försöker de lura turisterna om man inte har koll. T ex ta betalt för lite antipasto som man inte har beställt, 10 Euro per person! (Då skickade jag in maken att skälla på dem.)

SÅ glad att ni kom iväg på resan, den behövde ni verkligen <3

8 Marina:

skriven

Tack för att du tittade in på min blogg. Fina bilder. Ja, Italien är ett fint land, har varit till Gardasjön och Rimini. Rom skulle vara kul att besöka. Bra lista.

9 Susjos:

skriven

Åh, va härligt att åka till Rom när våren är på väg! Makens systerdotter bodde i Rom förut,så vi har varit där ett par gånger, en helt ljuvlig stad, dock med en hel del trafik!
Hoppas ni trivs bra i er nya lägenhet, det gör vi :-)

Kommentera här: