Tacksamhet

På måndagar är det dags att sammanfatta veckans små ljusglimtar i ett tacksamhetsinlägg. Det är Evas idé och hos henne kan man hitta andra som gör det. För mig var det länge sen nu så min tacksamhetslista får täcka de senaste veckorna.
 
Som alltid tacksam att få tillbringa mycket tid med lilla Charles. Han har haft två veckors inskolning på dagis nu (jag vet att det inte heter dagis längre men kommer alltid kalla det så) och i torsdags och fredags behövde båda hans föräldrar jobba så då fick mormor rycka in och vara jour och hämta. Det gör jag så gärna!
 
Ingen bra bild men tacksam att få se rävar så ofta. De håller till vid stallet ofta och den här satt i hästhagen och bara tittade på mig när jag kom med bilen. Vevade ner rutan och fotade med mobilen. Kanske är det en av ungarna vi såg för ett par månader sen. Så söta rävungar som lekte på ett gärde.
 
Tacksam för vår underbara natur, för allemansrätten, för alla miljoner svampar som bara ploppar upp överallt. Jag plockar bara de olika kantarellerna och det blir ca 2 liter 3-4 ggr/vecka. Har alltid en påse med när jag rider. Hoppar av och på... Och jag tycker inte ens om svamp... Men älskar att plocka!
 
Den här svampen har jag aldrig sett förut, nästan som en snäcka. Någon som vet vad det är?
 
Väldigt tacksam för 50-årspresenten jag fick av min man. Vi var och såg föreställningen i lördags och eftersom det var skyltsöndag igår passar det ju bra med lite skyltar också.
 
Mamma Mia the Party utspelar sig på Nikos Taverna och man kände sig så välkommen och det var en så personlig show. Nikos själv stod och hälsade välkommen!
 
 
 
 
450 personer som alla dansar och sjunger ABBA-sånger - helt underbart!!!
 
Srosade runt lite på Grönan efteråt och där fanns denna skylt. Om ni vill sitta och kissa får ni gå en trappa upp :)
 
Tacksam för en hotellnatt och hotellfrukost. Stort härligt rum och bra service! Denna skylt fanns i entrén och påminde mig direkt om Claes-Göran som vi hittar hos BP varje söndag.
 
Tacksam för tid att strosa runt i vår vackra huvudstad.
 
Tacksam att det gick bra att köra hem när min man hade hoppat av vid Arlanda. Jag gillar inte motorvägar där alla stressar så åkte över Sigtuna/Enköping. Tar en halvtimme längre men då kan man köra lugnt och kolla på alla vackra höstträd! Och dessutom alla militärer. Både körde om och mötte kanske totalt 70-80 militärfordon runt Enköping/Strängnäs.
 
Och nu är de hos oss i Gnesta. De har intagit hela vår bygd, är precis överallt. Har t.o.m. slagit läger uppe vid stallet. Jag är tacksam att det bara är en övning. Det är spännande att se dem men tankarna går till dem som lever under en sån här vardag, där riktigt krig pågår.
 
 
 
 
Vart man än går eller åker är de. Vägen mellan Gnesta - Nyköping har varit helt avstängd idag, men jag fick komma förbi spärren när jag skulle till stallet som ligger bara 3-400 meter in på vägen.
 
Tacksam för så himla mycket annat. Min familj, vänner, en supersnabbvisit hos Anni för att hämta våra glas-alster, sonens framsteg, varma vetekuddar när det är ruggit, gott te, sköna höstdagar, vackra färger, snapshat, mitt jobb, att vara ute hos kunder igen efter långt uppehåll, tända ljus, gott vin, att få saker sålda/körda till återvinningen, att sakta fortsätta röja i huset, sonens odlade prydnadspumpor, höstmarknad, att jag träffade Kiki Freese på marknaden (kände igen kuddarna direkt!)
 
 
 
 
1 BP:

skriven

Vilket helt underbart inlägg Mia!!! Och så himla roligt att du skyltade och tänkte på Skyltsöndag också:-)

Fastnade på Charles såklart - såååå stor han har blivit. Tiden går - alldeles för fort...
Räven såg lite liten ut, så det måste nog varit en unge. Detta sagt av mig som aldrig sett en räv irl;-)

Konstigt att du plockar svamp utan att äta den. Min man gillar bara champinjoner köpta på ICA så... Mina favon är Carl-Johan och trattisar, men kantareller går ned dom också. Men din "kontsvamp" har jag aldrig sett, vilket kan bero på att jag sällan är i skogen. Här har du länken till en riktig svampexpert:
https://ankisbildblogg.wordpress.com/

Så himla kul att Mamma Mia blev en succé!

Å även vi fick en liiiiiiten del av militärövningen som pågick i helgen. Fyra jättestora militärhelikoptrar flög över vårt bostadsområde, men när jag väl hämtat kameran var de såklart borta.

Som sagt ett härligt inlägg! Å tusen tack för att du skyltar:-)

2 Marina:

skriven

Många härliga bilder! Vilken läcker svamp, den där "snäcklika", så vitt jag vet har jag aldrig sett en sådan... Eftersom jag tillbringade helgen i Stockholm så såg jag också små skymtar av alla dessa militärer, annars bor vi ju så avlägset så vi behöver säkert inte försvaras ;)

3 Ama de casa:

skriven

Visst finns det såååå mycket att vara tacksam över - både stort och smått :-)

Det där Mamma Mia-partajet skulle jag väldigt gärna gå på också. Får se om vi kommer oss till Stockholm innan det är för sent. Eller kan inte dom komma hit istället, förresten? ;-)

Rävar är underbart fina! Utom när dom bits... Jag har ett litet ärr på handleden från en räv som var på lite dåligt humör... :-)

Underbart inlägg!

4 Eva Trillian:

skriven

Det är verkligen på barnen man ser hur fort tiden går. Så stor han blivit, er Charlie :)
Vilken kul idé med Mamma Mia-party :) Vi är några stycken som ska på Mamma Mia-Sing-Along i Gbg i början av november :) Då blir det sjunga, men inte så mycket dansa ;) Får nöja mig med det!
Långt, fint inlägg med mycket tacksamhet! Tack för att du delar!

5 Susjos:

skriven

Så mycket att vara tacksam för! Å säger som de andra, så stor Charles har blivit, han föddes ju nyss?!
Visst var "Mama Mia the party" helt enastående!
Kram och ha en fortsatt trevlig vecka!!

6 Anni:

skriven

Det var inte alls dumt att få en liten snabbis med dig, hoppas att ni alla känner er nöjda med era alster.
Kul att du uppskattade Mamma Mia så mycket, musiken är fantastisk och det är verkligen kul att man lyckats göra en bra show utav den. Filmen kan jag se hur ofta som helst, den är ett riktigt lyckopiller.
Men jisses så många militärer du har/hade hos dig! Och du fångade dem på bild - nu vet ryssen hur de ser ut (som om de inte gjorde det redan innan ...) Jag hörde hur de försvarade Bromma flygplats och såg ett av JAS-planen flyga över stan, men har inte sett något fordon. Yngste sonen var på Gärdet och såg uppvisningen där i söndags.
Den mystiska svampen vet jag inte vad det är för sort, men snigeln är en mördarsnigel. Jag älskar svamp men kommer aldrig ut i skogen på riktigt. Får plocka på Ica och det är inte alls samma sak.

Kram kram <3

7 Annette:

skriven

Så skönt att det går framåt för er son, och härligt att läsa om allt annat att vara tacksam över :) Jag kan tänka mig att den showen är ett riktigt lyckopiller, särskilt när hela publiken står upp och sjunger med och kanske dansar på stället. Tjejerna älskade filmen och såg den gång på gång när de var ungefär 4 och 6 år, så när vi såg den på Broadway på vår första utlandsresa med barnen, stod de upp i bänkraden och dansade och sjöng med i varenda låt :) Roligt att få se en räv! Vi hade tre rävungar i en jordkällare som rasat ihop alldeles utanför hästarnas hage bakom vårt hus, men det var för några år sedan och efter det har jag inte sett fler ungar där. Antagligen lika bra, eftersom vi har höns nu.

8 Anna-Karin:

skriven

Hej!
Vad kul att du kikade in hos mig. Ja, det var verkligen längesedan.
Härligt liv du har. Mycket att vara tacksam över :). Fina dagboksbilder.
Kram Anna-Karin

9 KajsaLisa:

skriven

Oj, det var mycket, jättefin spontan barnbild sen ser jag att du också fotat övergivna uteserveringar i Gamla Stan, släppte en del bilder på det igår.

10 Paula:

skriven

Hej, det låter som att din spiral är på uppåtgående, så roligt!! Ha en skön söndag

Kommentera här: