God fortsättning

Uppesittarkvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Min häst fick kolik och jag fick promenera med henne i regnet och sitta i boxen hos henne när hon låg och hade ont och vilade huvudet i mitt knä, stackars henne. Fick så bråttom ut så jag glömde naturligtvis telefonen. Sen vid halv 11 när hon mådde bättre skulle jag promenera 3 km hem ensam i kolmörkret utan telefon. Då kom sonen som en räddande ängel och hämtade mig. 
 
På julaftons morgon åkte jag först till stallet och sen ut till sonens stuga för att hämta honom. Då hade strömmen försvunnit kvällen innan. Det var iskallt i stugan. Det var bara för min man att försöka hitta felet. De fick ta dit en kompis som är elektriker. Han konstaterade att det  var en jordfelsbrytare som slog av hela tiden, men hade inte grejor hemma för att kunna fixa det. Fortfarande strul hit och dit. Men bara utryckningsavgiften under julen kostar 4500 kr så vi väntar tills första vardagen innan vi tar dit en elfirma. 
 
Åkte vidare till gravarna och när vi kommer till Kattnäs kyrka brakar det till i buskarna och ut hoppar en stor hjort och springer över gärdet och vidare över vägen. Tio sekunder senare kommer ett stort djur jagande efter. 
-En varg, skriker jag! Det syntes så tydligt att det inte var en hund. Vi blev så chockade så vi fick inte fram någon mobil förrän den sprungit iväg. Den var ca 10 meter ifrån oss. Sonen visslar på den och den stannar upp och tittar på oss. Jag var beredd att rusa tillbaka till parkeringen och bilen... Men så sätter den av åt andra hållet och springer iväg. Så jag tror faktiskt att vi räddade livet på hjorten! Både skakigt och häftigt att få se en varg på så nära håll ute. 
 
Ingen bra bild alls... Den hade sprungit för långt bort när jag väl fick fram mobilen. 
 
Julaftonsmiddag. 
 
Gick upp i skogen och plockade kottar och pinnar och stack ner lite vita blommor. 
 
Tomten och hans lilla Nisse kom till oss också!
 
Charles fick ett pussel med bilar av tomten och han blev jätteglad och var inte det minsta rädd för tomten. 
 
Paketleken!
 
Mjuk pepparkaka till efterrätt. 
 
Senare på kvällen skickade vi upp några lyktor i luften. Mina föräldrar hade köpt cancerfondens lyktor som dels gör nytta för forskningen och dels är helt djur- och miljövänliga. Om ni ska ha lyktor till nyår så köp gärna från cancerfonen! 
 
God fortsättning till er alla! 
 
 
1 Carina:

skriven

Kan tänka mig att det var en skräckblandad förtjusning med vargmötet och
Jag önskar er en God fortsättning på julen och ett Gott Nytt År!

2 Anne-Mari:

skriven

Eg ynskjer deg gode romjulsdager.
Helsing Anne-Mari

3 Marina:

skriven

Härliga julbilder! Trist med den stackars hästen, men skönt att det gick bra. Så häftigt med vargen!! Jag vill också!!

4 BP:

skriven

Ja den inledningen av julhelgen med en sjuk häst var jo liksom inte med i beräkningarna antar jag, lika lite som strömavbrott i sonens stuga.
Har aldrig sett en varg irl. Tycker du var duktig ändå att få med den på bild. Snabbtänkt där.
Vilken underbar juldukning! Det är verkligen en av dina många specialiteter och talanger.
Charles med flugan och skjorta är bedårande. Så stor han har blivit. Minns honom som nyfödd, vilket ju uppenbarligen är ett tag sedan.
God Fortsättning till dig med!

5 Paula:

skriven

Men så stor Charlie har blivit! Och så häftigt med vargmötet. Då fick han ingen middag den dagen...Hade lättare trott att den skulle strutta omkring i säfsenskogarna...men här verkar vi bara ha skabbräv...i massor. Tror det är bortåt ett tiotal som skjutits senaste månaderna. Blinka smittades och fick behandling, fy så dom stackarna måste lida. God fortsättning och gott slut, hoppas vi hörs igen nästa år"! Kram

6 Ama de casa:

skriven

Vilken fin jul ni fick trots den dumma inledningen med kolik och strömavbrott. Skönt att det ordnade sig med hästen och förhoppningsvis blir elen fixad nu när det är vardag igen.

Men jösses vad häftigt och coolt att träffa på en varg "på riktigt"! Jag tycker det var duktigt av dig att ens få med den på bild. :-)

Ha en fint upplopp på 2017 nu då :-)

7 Eva Trillian:

skriven

Kolik och strömavbrott glömdes bort när ja läste varg ;) Vilket häftigt möte! Att ni ens fick bild på den :) bra sinnesnärvaro där!
God fortsättning på julen, Mia, och Gott Slut på 2018!

8 milla:

skriven

Jisses vilken början på julen.
Önskar dig ett Gott nytt åR
kRAM mILLA

9 Annette:

skriven

Vad hände i slutet av förra året egentligen? Så många som fick en jobbig avslutning. Skönt i alla fall att det ordnade sig för din häst, kolik är inte att leka med. Fin juldukning och mysiga bilder från ert firande :) Så roligt att se Charles som växer mellan varje inlägg jag ser här i bloggen. Det skall bli väldigt roligt att få uppleva småbarnstiden igen, men utan att vara förälder den här gången. Hoppas året börjat riktigt bra för dig och din familj! Kram

10 Gärdsmygen:

skriven

att du fick se en varg!Så häftigt! Och dessutom fångade du den på bild!

11 Anni:

skriven

Men så skönt att det gick vägen med hästen! Det där med kolik verkar förskräckligt, jag som inget vet trodde knappt att det gick att häva!?!
Varför är vi så många som fått en knasig jul när det ska vara frid och mys. Fast ditt julbord ser härligt välkomnande och fint ut. Så ursnyggt med arrangemanget av kottar, pinnar och blommor!
Vargen är skjuten nu, om jag förstod rätt. Vilket läskigt och oväntat möte!

Kommentera här: