Heritage Park Historical Village

Bilderna i förra inlägget, de från det gamla tryckeriet, fotade jag i Heritage Park Historical Village i Calgary. Ett ställe som man kan jämföra med vårt Skansen. Man har samlat massa gamla historiska byggnader som man visar upp.
 
Inne i parken fanns också ett gammalt museum med mest bilar men även andra fordon. Har visat lite skyltar därifrån förut.
 
Calgary är en gammal westernstad och det syntes på de gamla husen.
 
 
 
Ett gammalt tåg.
 
Brandstationen.
 
Och vagnen med brandslangen. Lite skillnad mot idag...
 
Gamla hotellet fungerade som restaurang idag, bra så vi slapp gå hungriga :)
 
I alla butiker och restauranger var de tidsenligt klädda.
 
Polisen.
 
Smeden.
 
Inne på telegrafbyrån.
 
De körde även små teateruppträdanden.
 
Den här mannen jobbade inne på biljardsaloonen och där fick bara män komma in förr. Han var riktigt stolt över den gamla kassapparaten som fortfarande fungerade.
 
Inne på saloonen rökte förstås männen pipa.
 
Skolan.
 
En gammal rullstol inne på sjukhuset.
 
Gammal inredning överallt, som den gamla dockvagnen här.
 
Många fina gamla byggnader.
 
 
 
 
 
 
 
Calgarys äldsta hus!
 
Indianbyn var det enda som vi var lite besvikna på, den kändes för modern och det fanns inga indianer där. Annars var det ett toppenställe att spendera några timmar på. Kan varmt rekommenderas om ni åker till Calgary!
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Annette:

skriven

Å, vilka underbara bilder ♥ Jag är galen i sådant som du visar i inlägget, i alltihop! Bilarna, loket, telegrafbyrån. Så kul det måste ha varit att vara där och få se allt i verkligheten.

2 BP:

skriven

Jämförelsen med Skansen haltar en aning tycker jag. Det här är ju 1 000 gånger vassare med så många fler riktigt intressanta föremål. Absolut älskar den här bildkavalkaden - rejält tilltagen om man säger så:-)

3 Freja:

skriven

Vilket charmigt ställe, där hade jag gärna varit några dagar!

4 KajsaLisa:

skriven

Kul vildavästernstad som känns mer genuint än High Chaparall i Småland, häftiga bilder.

5 Kolonilotta:

skriven

Så många häftiga grejer! Där skulle jag kunna tillbringa massa timmar! :)
Önskar dig en fin kväll! 😙

6 Annorlunda:

skriven

Vet du/ni om någon bloggträff?! Tänkte jag ni kunde få hjälpa mig. Det är som så att jag är grymt sugen på att gå på bloggmingel, bloggträff, bloggmiddag - kärt barn har många namn för att det är så mysigt att få träffa folk som brinner för samma sak som jag - - bloggar. Jag har ej varit på några bloggträffar alls men skulle vilja uppleva det oh får träffa nya människor och lära känna dom på djupet. Så jag undra om ni vet någon bloggträff häromkring ( kan åka några mil också ) som man kan anmäla sitt intresse till. Antingen i höst / vinter eller våren 2017. Alla förslag är välkomna.

Svar: Bästa sättet är att ordna en själv!
Mia Ahlstrand

7 Eva Trillian:

skriven

Ett friluftsmuseum i västern-tappning! Coolt!
Tack för rundturen :)

8 Ama de casa:

skriven

Vilket härligt ställe! Underbar mix av dig där, Mia ;-)

9 Anni:

skriven

Sådana friluftsmuseer är alltid lika intressanta, tänk så mycket de berättar om livet förr! (Jag insåg t ex att jag måste titta noggrannare på alla textilier i husen på Skansen nästa gång) Och så är det så intressant att se skillnader! Trätrottoarerna, boardwalks, och de sandiga gatorna - jämfört med våra stenlagda t ex!
Gillar det gigantiska hjulet på vagnen bredvid dig - om du inte stått där hade man inte fattat hur stort det är!

10 Paula:

skriven

Hej, här kände jag mig hemma, jag inbillar mig att jag i ett tidigare liv varit saloon-madame! Och så klädsam nya frisyren är, passar din ansiktsform perfekt. Roligt att ha flera verksamheter att jobba med, tycker lite synd om dem som förr i tiden jobbade på samma ställe med samma arbete hela sitt liv. Visst var det tryggt men ack så tråkigt för många.
Ha en fin oktobervecka, kram

Kommentera här: